Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Beweeg meer op kantoor met een Deskbike

  Inhoudsopgave

  Stop er energie in, krijg er energie voor terug
  Met een bureaufiets kom je echt in beweging
  Maak het nog leuker met de app(s)!
  Ga voor die Deskbike

  Deskbike

  Fiets je fit

  Nederland is een fietsland. Hoe verbaasd kun je zijn over het feit dat je op een pagina bent beland waar we het hebben over fietsen achter het bureau? Ja wij vonden het ook eerst even gek, maar het went. Best snel ook.

  Stop er energie in, krijg er energie voor terug

  Een gezonde werkplek is gelukkig steeds vanzelfsprekender aan het worden. Er wordt stevig geïnvesteerd in werkplekken en er zijn allerlei initiatieven om in beweging te komen, zoals bijvoorbeeld de Ommetje app van de Hersenstichting.

  Niet gek ook, als je je bedenkt dat 30 minuten beweging al het nodige kan doen. Zo blijkt uit onderzoek dat 30 minuten op de loopband al zorgt voor 10% verbetering in probleemoplossend denken. Ook blijken fitte mensen beter in staat cognitieve tests uit te voeren. Het geheugen is een stuk beter, psychomotorisch (door hersenen aangestuurde bewegingen) is er verbetering en het uitvoeren van allerlei taken gaat fitte mensen makkelijker af. Je creativiteit blijkt trouwens ook een boost te krijgen als je in beweging bent en je ervaart minder stress.

  Je doet waarschijnlijk al een paar dingen uit onderstaand rijtje om meer beweging in de dag te krijgen tijdens kantooruren. Vink je mee?

  • Looppauzes - drinken halen, wc-bezoek, een vraag stellen aan een collega
  • Staand werken - Zit-sta bureaus behoren tegenwoordig tot standaard meubilair op veel kantoren, wat afwisselend zitten en staan een stuk eenvoudiger maakt. Als je eenmaal staat, dan merk je ook dat je sneller in beweging komt om bijvoorbeeld even iets te pakken of naar iemand toe te lopen
  • Pauze software - Pauze software is zeer geschikt wanneer je graag pauzes wil inlassen, maar ze simpelweg vergeet. Bekende programma’s zijn Workrave of Work&Move
  • Oefeningen - Je kunt op internet tal van oefeningen vinden die geschikt zijn voor op werk. Dit kan een bureaustoel squat zijn (lekker, brandende beentjes) of een fijne rekoefening voor de rug.
  Heb je vier vinkjes gezet? Mooi! Kijken of je vakje 5 ook mag inkleuren

  Met een bureaufiets kom je echt in beweging

  Misschien wel 1 van de mooiste ontwikkelingen op het gebied van beweging op kantoor is toch wel de Deskbike. Hoe simpel is het ook: je doet iets waar wij Nederlanders verschrikkelijk goed en bedreven in zijn en dat tijdens het werk. Wil je weten hoe makkelijk ik mijn Deskbike erbij pak?

  Zoals je ziet staat mijn bureau fiets naast me tegen de muur, deels ingeklapt. Binnen een paar tellen heb ik hem met het losmaken van een borgpen, uitklappen en vastzetten met diezelfde borgpen tegen mijn bureau staan en kan ik gaan trappen.

  Zoals ik al schreef zijn er veel gezondheidsvoordelen te behalen bij meer beweging op de werkvloer. Op de Deskbike is een specifiek onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit van Brussel, waarin een aantal zaken getest zijn. Uit dat onderzoek bleek dat deelnemers een verbeterde reactietijd haalden op de Stroop test tijdens het trappen op 30% van hun maximale wattage.

  Maak het nog leuker met de app(s)!

  De Deskbike app is leuk voor het bijhouden van je fietsritjes achter het bureau. De app geeft je snelheid (1) weer, het aantal minuten (2) dat je aan het fietsen bent, de afstand (3) die je hebt afgelegd en hij schat ook nog hoeveel calorieën (4) je hebt verbrand. Je kunt een notificatie (5) instellen zodat je nooit kan vergeten om hem te gebruiken. Handig! Al je activiteiten (6) worden netjes in de app geregistreerd en kun je terugzien.

  Deskbike app uitgelegd

  Zowel in de app store van Apple als van Google kun je de app gratis downloaden. Let wel op: je hebt de Deskbike sensor nodig om de app te kunnen gebruiken.

  Naast de eigen Deskbike app, kun je de deskbike ook gebruiken in combinatie met apps van derde partijen. Denk bijvoorbeeld aan de app Kinomap, waarmee je door mooie landschappen kunt fietsen en je vrienden kunt uitdagen in de multi-player modus. Ook de app Bitgym neemt je mee door verschillende virtuele routes. Met de code op deze flyer krijg je 2 maanden gratis gebruik.

  Kom jij ook in beweging met de Deskbike? Ze zijn zeer betaalbaar en worden snel geleverd.
  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter