Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

POLSSTEUN

AL VANAF 13,95
Filters
Keychron Resin polssteun
0 reviews
39,00 Incl. btw
32,23 Excl. btw
Ergoway Single Pad schuifbare polssteun
0 reviews
19,95 Incl. btw
16,49 Excl. btw
Ergopro Plat_O polssteun kunstleer
0 reviews
64,95 Incl. btw
53,68 Excl. btw
Fellowes Premium Gel verstelbare muismat met polssteun grafiet
0 reviews
26,95 Incl. btw
22,27 Excl. btw
Keychron Resin en walnoothout polssteun | K4
0 reviews
59,95 Incl. btw
49,55 Excl. btw
Ergoway Single Pads schuifbare polssteun set
0 reviews
26,95 Incl. btw
22,27 Excl. btw
Ergo gel polssteun toetsenbord
0 reviews
32,95 Incl. btw
27,23 Excl. btw
Ergopro Plat_O polssteun lycra
0 reviews
64,95 Incl. btw
53,68 Excl. btw
Ergo gel muismat met polssteun grijs
0 reviews
29,95 Incl. btw
24,75 Excl. btw
Keychron Walnoothout polssteun voor Q1/Q2 toetsenbord
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Penclic H2 gel polssteun
0 reviews
19,95 Incl. btw
16,49 Excl. btw
Keychron walnoothout polssteun voor K2/K2Pro/K6
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Keychron walnoothout polssteun voor K3
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Ergo gel polssteun toetsenbord zwart
0 reviews
32,95 Incl. btw
27,23 Excl. btw
Keychron Walnoothout polssteun voor K4
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Keychron Walnoothout polssteun voor K4 Pro / Q5 / V5
0 reviews
29,95 Incl. btw
24,75 Excl. btw
Fellowes Crystals Gel muismat met polssteun zwart
0 reviews
21,95 Incl. btw
18,14 Excl. btw
Mistel Archiss split polssteun set
0 reviews
39,00 Incl. btw
32,23 Excl. btw
Keychron walnoothout polssteun voor K8 en C1
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Kensington ErgoSoft™ muismat met polssteun zwart
0 reviews
37,95 Incl. btw
31,36 Excl. btw
Ergo gel muismat met polssteun zwart
0 reviews
29,95 Incl. btw
24,75 Excl. btw
Kensington ErgoSoft™ Polssteun voor plat compact toetsenbord zwart
0 reviews
27,95 Incl. btw
23,10 Excl. btw
Kensington ErgoSoft™ muismat met polssteun lichtgrijs
0 reviews
37,95 Incl. btw
31,36 Excl. btw
Fellowes Crystals Flex polssteun voor muis met muismat en toetsenbord zwart
0 reviews
47,90 43,11 Incl. btw
35,63 Excl. btw

Reviews van onze klanten over hun polssteun

“Was nooit zo van de polssteunen, was dus in het begin wat huiverig. Maar deze crystal versie klinkt niet alleen super maar is dat ook zeker in het gebruik. Op aanraden van ergowerken, Bedankt voor deze supertip, echt geen moment spijt van inmiddels zelfs een 2e erbij besteld.” - Danielle over haar Fellowes Crystals Flex
“Een must-have voor wie veel achter de computer zit! Heerlijke verademing voor de polsen, geen stramme polsen meer of pijn. De polssteun bij het toetsenbord en muismat bieden naast steun en comfort ook een verantwoorde werkhouding.” - J. R. G. over zijn Comfort Gel polssteun

Waarom heb ik een polssteun nodig?

Een polssteun kan veel doen voor je lichaam. Als je een wat hoger toetsenbord hebt maar toch je polsen graag op een oppervlak legt dan moet je je handen in een oncomfortabele positie buigen om toch bij de toetsen te kunnen. Hetzelfde geldt voor vele muizen. De spanning die hierbij ontstaat straalt door naar je onderarm en elleboog, en vaak zelfs tot aan de schouders.

Een andere mogelijkheid is het zelf omhoog houden van de polsen om deze in lijn te houden met de handen. Dit veroorzaakt net zo goed spanning die in de schouders begint en eindigt in de handen. RSI gerelateerde klachten zijn dan slechts een kwestie van tijd. Met een ergonomische polssteun kun je dit verhelpen. Deze zorgt ervoor dat je je polsen kunt rusten en toch in één lijn kunt houden met je handen tijdens het typen of muizen.

 PolssteunGeen polssteun
Bevordert gezonde werkhouding
Langdurig klachtenvrij werken
Effectief tegen RSI
Ontspant de spieren
Verhoogt comfort van schouder tot hand

Welke klachten voorkomt een polssteun?

Zoals we hierboven uitgelegd hebben is een polssteun effectief tegen vele klachten. Deze klachten vallen onder de termen RSI en KANS klachten, die vooral doelen op blessures van schouder tot hand verkregen door het uitvoeren van herhaalde handelingen. Deze klachten ontstaan door langdurige spanningen in spieren, pezen en gewrichten.

Een ergonomische polssteun helpt je bij het zoveel mogelijk ontspannen tijdens de handelingen en het volledig ontspannen tussen de handelingen door. Op deze manier wordt overbelasting voorkomen en klachten tegengegaan in:

 • Pols/onderarm
 • Handen/vingers
 • Elleboog
 • Schouder
 
voorkom pijn in de hand en vingers met een ergonomische polssteun

Handen/vingers 

De vingers staan tijdens het typen constant onder druk. Elke aanslag op het toetsenbord vereist enige inspanning om die gewenste letter daadwerkelijk op je beeldscherm te laten verschijnen. En die ene handeling voer je op een dag wel honderden, soms duizenden keren uit.

Vooral als je handen lager gelegen zijn dan het toetsenbord komt er veel spanning op de vingers te staan. Een polssteun zet de handen op de juiste hoogte en minimaliseert zo de spanning op spieren.

voorkom pijn in pols en onderarm met een polssteun

Polsen 

De hoogte van het toetsenbord is van invloed op de pols. Tijdens het typen wil je het liefste een mooie rechte lijn hebben in je arm/pols/hand. Een traditioneel dikker toetsenbord dwingt je om de polsen gebogen te houden om te kunnen typen.

Net als voor je handen en vingers is een ergonomische polssteun zo waardevol omdat deze je polsen op de juiste hoogte zet. Zo kun je je polsen ontspannen wegleggen en staan deze toch in één lijn met je armen en handen.

voorkom elleboogpijn met een ergonomische polssteun

Ellebogen 

Een pijnlijke elleboog is nagenoeg altijd het gevolg van overbelasting. Dat wil zeggen dat de het weefsel in de elleboog meer belast wordt dan dat het kan herstellen. Het ontspannen van de spieren en pezen rondom de elleboog kan hier een groot verschil in maken.

Spanningen die ontstaan in de hand stralen in zekere mate door naar de schouder, en andersom. Deze spanningen gaan dus ook altijd door de elleboog. Een polssteun helpt bij het ontspannen van de vingers, hand, pols en onderarm, wat ten goede komt aan de ontspanning van de elleboog.

Voorkom pijn in schouders met een polssteun

Schouders 

Spanningen in de arm, pols of hand stralen door naar de schouders. Daarom is het van belang voor de schouders om deze spanningen te minimaliseren.

Een polssteun geeft ondersteuning tijdens het rusten en optimaliseert hiermee de ontspanning. Ook tijdens het uitvoeren van handelingen zorgt een polssteun voor optimale ontspanning in hand, pols en arm, wat uiteindelijk de schouders ten goede komt.

8 tips om alles uit je polssteun te halen

 • Let op de hoogte 

  Kies een polssteun met de juiste hoogte. Gebruik je deze bijvoorbeeld bij je toetsenbord, zorg er dan voor dat je polssteun ongeveer de hoogte heeft van een ingedrukte toets. Gebruik je een plat toetsenbord? Dan is een polssteun in de meeste gevallen niet nodig.

 • Gebruik een muis-polssteun 

  Ook bij het gebruik van de muis is het belangrijk dat je de pols comfortabel neer kunt leggen wanneer je de muis gebruikt. Om deze reden worden er steeds vaker ergonomische muizen ontwikkeld met een geïntegreerde- of meegeleverde polssteun. Een muismat met polssteun is bijvoorbeeld een goede keuze. Een losse, kleine polssteun gebruiken kan natuurlijk ook.

 • Voorkom onnodig gebruik 

  Kijk eens objectief naar je werkplek en naar de stand van je handen, polsen en armen tijdens het typen en muizen. Het is mogelijk dat je alleen voor je toetsenbord, of juist alleen voor je muis een polssteun nodig hebt. Onnodig gebruik van een polssteun zorgt ervoor dat je de hand naar beneden moet buigen om je apparaten te bedienen. Dit zet net zoveel spanning op de spieren als bij het omhoog buigen. In dit geval kun je beter geen polssteun gebruiken.

 • Zet de polssteun op de juiste positie 

  Voor toetsenborden is dat vrijwel altijd aan de voorkant tegen het toetsenbord aan. Dit zorgt ervoor dat je handen, polsen en armen in één lijn staan tijdens het typen. Bij de muis kun je de juiste positie vinden door deze zo dicht mogelijk naast het toetsenbord te zetten. Pak de muis vast en kijk waar je pols het bureau raakt. Dit is de plek waar je polssteun neergezet dient te worden.

 • Meet de hoogte van je toetsenbord op 

  Door de voorzijde van je toetsenbord op te meten weet je welke hoogte je moet overbruggen om je hand vlak te kunnen houden bij de bediening van het toetsenbord. Al onze polssteunen zijn opgemeten en de hoogte van de polssteunen staat vermeld in de specificaties.

 • Bedenk welk materiaal je fijn vindt 

  Polssteunen worden in veel materialen uitgevoerd, zo heb je non-poreuze materialen die ook geschikt zijn in medische omgevingen. Deze hygienische polssteunen zijn gemakkelijk schoon te maken en soms al voorzien van een anti-bacteriele coating. Heb je het snel warm, kies dan voor een polssteun die bekleed is met textiel. Je hebt polssteunen met gel- of memoryfoam vulling voor extra comfort.

 • Smal of breed toetsenbord? 

  Ook de fabrikanten van ergonomische polssteunen zijn steeds meer op de hoogte van het voordeel van een compact toetsenbord. Vandaar dat ook zij steeds meer varianten van hun polssteunen uitbrengen. Heb jij een compact toetsenbord, kijk dan eens bij onze smallere polssteunen die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn. Maar natuurlijk hebben we ook nog steeds polssteunen voor brede toetsenborden in ons assortiment. Uiteraard hebben we alle polssteunen zelf opgemeten en staat de breedte in de specificaties vermeld als je op zoek bent naar een polssteun die exact de breedte van jouw toetsenbord moet hebben.

 • Ga voor een set 

  Veel van de polssteunen zijn verkrijgbaar als set, zo ben je verzekerd van 2 polssteunen die bij elkaar passen voor een uniforme look op je werkplek. Bekijk de bundels onder de productbeschrijvingen voor een nog betere prijs als je ze tegelijkertijd besteld.