Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
    Incl. btw

    Top 3 muizen tegen pijn aan vingers, hand, pols, onderarm en schouder

    Inhoudsopgave

    Last van schouder door muis gebruik
    Last van hand door muis gebruik
    Last van pols door muis gebruik
    Eerst je basis op orde brengen
    Laat Ergowerken je adviseren tegen pijn door muisgebruik
    Onze beste muizen tegen jouw klachten

    Wist je dat wel 42% van de mensen wel eens klachten heeft door muisgebruik? De meest gehoorde fysieke klachten zitten in de pols, onderarm, hand en schouder. Komen ze ook allemaal volledig voort uit computer werk? Nee hoor. Overbelasting kan ook (mede) komen door werken in de tuin, sport of spelen met de kinderen. Toch is er op de werkplek in veel gevallen genoeg aan te passen waarmee je de pijntjes kunt verminderen of overwinnen.

    Last van schouder door muis gebruik

    Een pijnlijke schouder door muisgebruik kan een aantal oorzaken hebben. Het kan deels door je houding komen, maar ook door het type muis dat je gebruikt of de instellingen van die muis. Hieronder kun je de volledige lijst vinden:

    • Je muis staat te ver van je af - buiten schouderbreedte
    • Je moet te grote bewegingen maken om de cursor te verplaatsen
    • Je trekt je schouder op tijdens het bedienen van de muis
    • Je laat je hand op de muis liggen als je hem niet gebruikt
    • Je tilt de muis regelmatig op om hem dichterbij te zetten

    Last van hand door muis gebruik

    De hand heeft het maar pittig met al dat computerwerk. Hij is de hele dag bezig met knijpen, klikken en scrollen. En als hij denkt even rust te krijgen, ligt hij weer op het toetsenbord om daar ook nog de nodige arbeid te verrichten. Wat pijn in de hand door muis gebruik kan veroorzaken?

    • Je hebt een te kleine muis die je krampachtig vast hebt
    • Je hebt een te grote muis waar je te weinig grip op kan pakken
    • Je hebt een te stevige grip op je muis
    • Je gebruikt te veel kracht bij het uitvoeren van een klik
    • Je laat de vingers zweven boven de knoppen
    • Je moet de wijs- en middelvinger optrekken om te scrollen

    Last van pols door muis gebruik

    Heb je wel eens naar je pols gekeken terwijl je aan het muizen bent? Doe eens. Vind je het nu nog gek dat dit de plek is waar de meeste mensen klachten ontwikkelen? Die dingen voeren de hele dag acrobatische stunts uit waar The Crocksons van huiveren. We zetten de meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

    • Je onderarm ligt vast en alle beweging komt uit je pols
    • Je maakt veel kleine bewegingen
    • Je hebt jezelf een gedraaide houding van de pols aangemeten
    • Je gebruikt een platte muis (pronatie)
    • Je hand is wat naar achteren getrokken bij het vasthouden van de muis (dorsaalflexie)
    • Je hebt de muis verkrampt vast waardoor de arm op spanning staat

    Eerst je basis op orde brengen

    Er zijn voldoende zaken die je zelf kunt oppakken bij het voorkomen en bestrijden van je klachten. Een aantal voor de hand liggende zaken die bijdragen aan minder klachten zijn een fit lichaam, voldoende rust, geen stress, een goede afstelling van de werkplek en een juiste houding. Ik wil die laatste 2 uitlichten en er een aantal belangrijke punten uit halen waar jij nu mee aan de slag kunt.

    Ga er goed voor zitten en staan

    Een goede zithouding, daar hebben we al genoeg over geschreven. Ik schreef een aantal jaar geleden al over lekker zitten en staan bij beeldschermwerk. Je kunt hier in een aantal simpele stappen jouw ideale zit- en stahouding vinden om de lange dag aan het bureau prettiger door te komen. Zelfs als je denkt dat je nu goed zit kan het geen kwaad om hem nog eens door te nemen.

    Als je van het snelle werk houdt, kun je ook nog onze 10 tips voor een betere werkhouding doornemen en de bijbehorende spiekbrief downloaden. Makkelijk voor jezelf en je collega’s.

    Wil je specifiek al wat pijntjes kunnen aanvallen? Daar hebben we de handige en duidelijke pagina pijn door kantoorwerk voor ontwikkeld. Voor onder andere je schouder, pols en hand hebben we tips + wat extra uitleg duidelijk uitgeschreven.

    Maak optimaal gebruik van je hulpmiddelen

    Het type muis dat je gebruikt is op zichzelf niet genoeg om lekker te kunnen muizen. Het gaat er om HOE je hem gebruikt. En juist daarvoor hebben wij 10 tips (inclusief te downloaden spiekbrief) samengesteld waarvan wij overtuigd zijn dat ze werken. Sterker nog, als je bij ons een ergonomische muis koopt krijg je deze 10 tips er altijd standaard bij.

    Laat Ergowerken je adviseren tegen pijn door muisgebruik

    Je hoeft niet alles zelf uit te vinden of uit te zoeken

    Dat hebben wij grotendeels al gedaan en na zo’n 10 jaar kunnen we op basis van ervaring het juiste advies geven. We staan dagelijks mensen te woord die pijn ervaren als gevolg van het vele werken met de muis. Je kunt ons op allerlei manieren contacten, vaak sneller dan je denkt.

    Onze beste muizen tegen jouw klachten

    Is jouw muis toe aan vervanging en/of een upgrade om de pijn in je hand, pols of schouder aan te vliegen? Hieronder kun je onze top 3 muizen vinden die we geselecteerd hebben. Deze top 3 is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaring, feedback van klanten en reviews op de producten.

    De beste 3 muizen tegen pijn in de vingers en hand

    Om de pijn in de hand goed te kunnen bestrijden, wil je de hand zoveel mogelijk kunnen ontspannen tijdens het muizen. De 3 muizen uit onze selectie doen dat uitermate goed.

    Handshoemouse Original

    Handshoemouse om pijn in hand door muis te voorkomen

    Van oudsher onze nummer 1 muis bij een pijnlijke hand. De Handshoemouse heeft de volgende eigenschappen waar jouw hand blij van wordt.

    1. De muis heeft een groot oppervlak en ondersteunt daardoor de volledige hand, van duim tot pink
    2. Door het speciale ontwerp van de muis is het vrijwel onmogelijk om in de Handshoemouse te knijpen. Je hand blijft ontspannen tijdens het muizen
    3. De muis komt in verschillende maten, wat hem voor vrijwel iedereen toegankelijk maakt. Je hebt nooit het probleem dat de muis te groot of te klein voor je is

    Is er nog een nadeel aan de muis? Ja. Hij is door zijn formaat wat minder precies te bedienen en daarmee minder geschikt voor precisiewerk zoals foto- en videobewerking.

    Contour Unimouse

    Unimouse om pijn in hand door muis te voorkomen

    Uniek in zijn soort. De Unimouse is een traploos kantelbare muis die tussen de 35 en 70 graden verstelbaar is. Voeg daar een aanpasbare duimsteun aan toe en je hebt een werkelijk veelzijdige muis

    1. De vlakste stand op 35 graden biedt veel steun aan de hand
    2. De verstelbare duimsteun kun je omhoog zetten, waardoor de duim in het kuipje kan liggen
    3. De lange knoppen op de muis klikken erg makkelijk en vereisen minder kracht

    Heeft de Unimouse een mindere eigenschap? Nou, hij kan voor kleine handen van onder de 16 cm wat groot aanvoelen

    Handshoemouse Shift - Topper  

    Handshoemouse Shift om pijn in hand door muis te voorkomen

    De Handshoemouse Shift is een nieuw model waarmee een belangrijke eigenschap is toegevoegd. De muis is nu namelijk links- en rechtshandig te bedienen. Wij vinden hem geweldig om deze redenen:

    1. Hij ondersteunt de complete hand van duim tot pink. Ook de Shift is er in meerdere formaten en dus voor iedereen beschikbaar
    2. Je kunt afwisselen tussen links en rechts. De belasting van het muizen is daarmee te verdelen over links en rechts. Ben je met 1 hand wat minder? Dan doe je daar de simpele taken mee
    3. Je kunt ook in de Shift niet knijpen. Hij zorgt er voor dat je de gehele dag met een ontspannen hand aan het werk bent. Het gewicht van je hand zorgt voor grip op de muis

    De shift heeft net als de Original een verminderde precisie ten opzichte van kleine muizen. CAD-tekenaars, houd je kleine muisje altijd in de buurt.

    Je kunt alle muizen tegen handklachten hier vinden

    De beste 3 muizen tegen pijn in de pols en onderarm

    Last van je pols door muis gebruik? Je bent zeker niet de enige. Sterker nog, verreweg de meeste mensen die wij mogen helpen aan een geschikte muis hebben last van hun pols door muisgebruik. De top 3 muizen tegen polsklachten hebben dan ook moeten vechten voor hun plek.

    Evoluent D - Topper  

    Evoluent D om last van pols door muis te voorkomen

    De Evoluent D is na model 1, 2 ,3, 4 en C een zeer waardige opvolger waar je niet omheen kunt. Sterker nog, wij denken dat het de beste muis is tegen polsklachten. Waarom?

    1. Het is het meest verticale model en daarmee prettig voor de natuurlijke stand van de onderarm. De vormgeving en inkeping voor de duim minimaliseren gelukkig het knijpen om hem te kunnen bedienen
    2. Polsbewegingen worden als gevolg van het ontwerp ook nog eens voorkomen. Je kunt er nog steeds precisie uit halen, maar je merkt al snel dat hij wil dat de arm ook mee gaat doen
    3. Hij blijft verrassend precies in gebruik. Het toevoegen van een makkelijk verstelbare DPI en programmeerbare knoppen dragen absoluut bij aan jouw productiviteit

    Wat er minder fijn is aan de evoluent D? Hij is er niet voor linkshandigen!

    Contour Unimouse

    Contour Unimouse om last van pols door muis te voorkomen

    Waar de Unimouse bij 35 graden een geweldige optie voor de hand is, wordt hij bij 70 graden plots een serieuze speler voor de pols. Met de duimsteun dwars geplaatst pakt hij lekker vast

    1. 70 graden verticaal gekanteld is de Unimouse ineens een vriend voor de pols. Je kunt trouwens zelf spelen en zoeken naar de beste verticale stand voor jou. 65, 67, 68,9433434 graden, er is veel te kiezen
    2. De verstelbare duimsteun zet je bij de verticale stand wat dwarser, waardoor de hand de muis goed vast kan grijpen. Naarmate je meer gewend raakt aan de muis kan die duimsteun wat omhoog, zodat je minder knijpt in de muis
    3. Polsbewegingen zijn gelukkig nog steeds mogelijk, maar je voelt dat de Unimouse je hele arm wat meer aan het werk wil hebben. Dat wisselt lekker en zet minder spanning op de pols en onderarm

    Ja, dat formaat he. Als we dan een minpuntje moeten noemen, dan is het wel dat de muis wat groot aanvoelt als je kleinere handen hebt (zo’n 16 cm).

    Delux Seeker

    Delux Seeker om last van pols door muis te voorkomen

    De Seeker van Delux is nog niet zo lang op de markt, maar wat een pareltje. Zowel in gebruik als design wil je deze op je bureau hebben staan. De muis heeft een goede body, lekker verticaal ontwerp en extra knoppen die je snel weet te vinden.

    1. De muis is lekker verticaal en brengt de arm in een natuurlijke houding. Hij biedt daarnaast genoeg houvast om hem ontspannen vast te houden
    2. De meegeleverde polssteun is waar Delux bekend om staat. En deze is goed! Zet hem op de muis en je pols wordt echt ontzien. Wil je wat meer precisie? Haal hem er dan af
    3. Het verticale scrolwiel bij de duim is top! In programma’s zoals excel zorgt hij ervoor dat je minder muisbewegingen hoeft te maken. Lekker hoor

    De Seeker zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn, ook linkshandige gebruikers. Laten we hopen dat Delux daar op terugkomt

    Je kunt alle muizen tegen polsklachten hier vinden

    De beste 3 muizen tegen pijn in de schouder

    Pijn in schouder door muis gebruik? Get in line! Nee grapje, niet grappig. Bij schouderklachten is de basis van je werkhouding waarschijnlijk nog belangrijker dan bij pols- en handklachten. Heb je de basis die ik hierboven beschreef voor het gemak even overgeslagen? Neem hem alsjeblieft nog eens door :-). Dan nu: de top 3!

    Penguin muis

    Posturite Penguin om last van schouder door muis te voorkomen

    De Penguin muis is misschien wel de populairste muis bij schouderklachten. Hij werkt prettig, went snel en is er voor ieder handje (groot, klein, links en rechts).

    1. Makkelijk wisselen tussen links en rechts maakt deze Penguin muis zeer geschikt om het werk te verdelen. Zijn verticale ontwerp geeft de arm al wat ontspanning, maar je kunt hem dus ook wat rust geven. Tag!
    2. Hij is er in verschillende maten. Let wel op: de muis is relatief groot, wanneer je dus op het randje zit tussen 2 maten is het verstandig de kleinere te pakken
    3. De gewenningstijd van de Penguin muis is kort. Het is aan zetten, weg zetten en aan de gang!

    Wat zeg je? Een minpuntje? Uh ja dat is er. De muis heeft een plateau dat polsbewegingen vrijwel volledig uitschakelt. Fijn voor de pols, minder fijn voor de precisie van de muis. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld in Photoshop werkt.

    Contour Rollermouse Red - Topper  

    Contour rollermouse red om last van schouder door muis te voorkomen

    De Red, de Rollermouse Red. Daar is zo ongelofelijk veel over te zeggen. Laat ik duidelijk zijn: als je de perfecte muis zoekt bij schouderklachten moet je hieronder op de oranje button klikken.

    1. De Red centreert je werkhouding en laat je de belangrijkste handelingen (muizen + typen) binnen schouderbreedte uitvoeren. Omdat je niet meer hoeft te reiken staat er een stuk minder spanning op de schouder
    2. Je hebt een razendsnelle overgang van muis naar toetsenbord. Het is een paar centimeter naar voren en diezelfde afstand naar achteren om te wisselen tussen muis/toetsenbord. MIEP MIEP!
    3. Veel extra (programmeerbare) knoppen dragen bij aan jouw productiviteit. De Contour software stelt je in staat om specifiek voor jouw werk functies in te stellen. Dat is lekker.

    Wat we niet fijn vinden aan de Rollermouse? De gewenningstijd voor de aanschafprijs. Die moet je even laten zakken. Maar als je hem dan eindelijk voor je hebt liggen, dan zou het zomaar kunnen dat je dat snel vergeten bent.

    Kensington Expert Mouse trackball draadloos

    Kensington Expert mouse trackball om last van schouder door muis te voorkomen

    De Expert Mouse van Kensington is een trackball die je gelukkig niet met die gevoelige en onhandige duim hoeft te bedienen. Gewoon lekker met de volledige hand. Links of rechts, dat maakt niet uit

    1. De Expert Mouse ligt stil en hoeft niet verschoven te worden. Het is makkelijker met deze muis om je werkhouding gecentreerd te houden (Combi met compact toetsenbord is helemaal perfect). Je mag hem natuurlijk neerleggen waar je wilt, die vrijheid is er dan weer wel
    2. En met neerleggen waar jij wil, bedoelen we natuurlijk ook de optie links of rechts. Want dat kan met de Expert Mouse. Puur links of puur rechts is prima, maar afwisselen is helemaal winnen.
    3. Kensington heeft met KensingtonWorks een intuïtieve driver ontwikkeld waarmee alle knoppen te programmeren zijn

    De Expert Mouse is een flink apparaat, dus meenemen in je laptoptasje zal er waarschijnlijk niet in zitten. Gelukkig heeft hij een veel kleiner broertje.

    Je kunt alle muizen tegen schouderklachten hier vinden
    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter