Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

Werkstoel kopen? Al vanaf 189,-

Filters
Ergopro Work hoge werkstoel
0 reviews
219,00 Incl. btw
180,99 Excl. btw
Ergopro Work werkstoel
0 reviews
189,00 Incl. btw
156,20 Excl. btw

Wat is een werkstoel? (Vervolg)

Een werkstoel is vaak voorzien van bekleding die beter bestand is tegen een stootje, vuiligheid of beschikt over bekleding met speciale eigenschappen. Een goed voorbeeld hiervan is een ESD stoel, waarbij de bekleding antistatische eigenschappen heeft. Of een cleanroom stoel die uitgerust zijn met speciale filters, zodat ze geen stof in de ruimte brengen als je erop gaat zitten.

Bij een werkstoel is de instelbaarheid even belangrijk als bij een gewone bureaustoel zoals je die op kantoor tegenkomt. Om het predicaat ergonomische werkstoel te krijgen is het belangrijk dat je de hoek en hoogte van de zitting en rug kunt aanpassen. Werkplaatsstoelen worden vaak zonder armleggers geleverd om meer bewegingsvrijheid te bieden.

Wanneer kies je voor een werkstoel

Eigenlijk is de keuze voor een werkplaatsstoel niet heel moeilijk. Als de stoel in een omgeving gebruikt gaat worden die anders is dan een kantoorruimte en daarbij ook andere factoren zoals bijvoorbeeld stoot- en slijtvastheid een rol gaan spelen is een werk stoel al het overwegen waard.

Er zijn verschillende soorten werkstoelen die ieder hun unieke eigenschappen hebben. Hieronder een paar voorbeelden.

  • Cleanroom stoel - de naam verraad eigenlijk al waar je deze stoel voornamelijk gaat terugvinden, juist in een cleanroom. Dit meubilair voldoet aan strenge eisen en komen met filters die stofvorming tegengaan.
  • Laboratorium stoel - ook een inkoppertje. In het lab zorgt deze stoel voor het nodige comfort. Belangrijke eigenschappen zijn; bekleding bestand tegen oplosmiddelen en makkelijk schoon te maken.
  • ESD stoel - deze stoel kom je voornamelijk tegen in een productie-omgeving voor producten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit, denk hierbij aan elektronica.

Is een werkstoel beter dan een gewone bureaustoel?

Dat antwoord kan kort zijn. Namelijk, nee. Maar het ligt wat genuanceerder dan dat. In een kantooromgeving heeft een uitgebreid instelbare ergonomische bureaustoel duidelijk de voorkeur. Maar zodra de omgeving van invloed is en er andere eisen bij komen kijken kan een goede werkstoel zomaar eens een stuk beter uit de vergelijking komen.

Welke klachten voorkomt een werkstoel?

Dit is vergelijkbaar aan iedere andere ergonomische stoel. Het belangrijkste aspect is dat hij goed instelbaar is naar de gebruiker(s). Door een goed afgestelde werkstoel te gebruiken voorkom je klachten in de rug, benen, schouders en nek.

Een werkstoel, net als ieder ander ergonomisch product afzonderlijk niet een geneesmiddel. Mochten er klachten zijn, dan is het niet onverstandig om naar de werkplek en werkzaamheden in zijn geheel te kijken. Zo kan het verplaatsen van een bakje schroefjes, zodat je niet meer hoeft te reiken al een groot verschil maken.

Tips voor het gebruik van een werkstoel

Zoals bij iedere bureaustoel is het belangrijk om jouw werk stoel goed in te stellen. Volg de stappen hieronder voor het juist afstellen van de stoel.

  • Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan 

    Het is belangrijk bij het afstellen van je bureaustoel om vanaf beneden te beginnen. Als de basis goed is, kun je vanuit daar verder met instellen.

  • Stel de zithoogte van de stoel in 

    Deze is goed wanneer de hoek tussen je boven- en onderbeen 90˚ is of net wat hoger. Wanneer je heupen net iets hoger zijn dan je knieën worden je benen goed ondersteunt.

  • Ga goed achterin de stoel zitten 

    Hier geldt hetzelfde als bij de eerste stap. Als je niet goed achterin de stoel zit ga je de instellingen van je stoel die je later doet afstemmen op een verkeerde basishouding.

  • Stel de zitdiepte in (indien mogelijk) 

    De 'vuist'regel voor de juiste zitdiepte is eenvoudig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rand van de zitting en je knieholte zit zodat je vuist er in de breedte tussen past.

  • Ga tegen de rugleuning zitten en stel de hoogte in 

    Zorg ervoor dat de rugleuning de juiste hoogte heeft voor een optimale ondersteuning. De rugleuning staat goed als de lendensteun in de holte van je onderrug valt, dit is vaak net boven de broekriem.

  • Stel de lendensteun goed af 

    Hierbij geldt niet per definitie meer is beter. De lendensteun drukt naar voren en dat geeft lekker wat steun, maar het moet wel comfortabel blijven.

  • Stel de armleggers goed af (indien aanwezig) 

    Ga met ontspannen schouders zitten en stel de armleggers zo in dat ze net je onderarm ondersteunen bij een hoek van 90 graden. Als je geen armleggers hebt sla dan deze en volgende stap over en ga naar het kopje "Heb je geen armleggers?".

  • Stel de hoogte van je bureau in 

    Deze is erg makkelijk. Zodra de armleggers op de juiste hoogte staan, zorg je ervoor dat het bureaublad op gelijke hoogte of net iets daaronder komt.

  • Heb je geen armleggers? 

    Zorg er dan voor dat je met ontspannen schouders en een hoek tussen onder- en bovenarm net ondersteund wordt door het werkblad. Het kan zijn dat je hiervoor de hoogte van het blad moet aanpassen.

Als je alle stappen goed hebt doorlopen, zit je waarschijnlijk al een stuk prettiger met meer ondersteuning op jouw werkstoel. Mocht je er toch niet uitkomen, spreek ons dan gerust aan op de chat voor extra tips. Je kunt ook onze blog over het juist afstellen van de werkplek lezen.

Veelgestelde vragen over werkstoelen

  • Kan ik een werkplaatsstoel proberen?  

    Dat is mogelijk, je hebt op onze werkstoelen een zichttermijn van 30 dagen. In deze periode kun je hem voorzichtig uitproberen. Let er wel op dat voor het retourneren eventueel kosten in rekening gebracht kunnen worden. Lees hier onze complete voorwaarden omtrent het retourneren van jouw bestelling.

  • Ik twijfel welke werk stoel het beste bij mijn situatie past. Kunnen jullie mij adviseren? 

    Dat is geen probleem, je kunt ons bereiken via chat, e-mail ([email protected]), whatsapp (076 2600 207) of telefonisch (076 2600 207).