Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

Werkstoel hoog kopen? Al vanaf 219,-

Filters
Ergopro Work hoge werkstoel
0 reviews
219,00 Incl. btw
180,99 Excl. btw

Wat is een hoge werkstoel? (Vervolg)

Een hoge werkstoel is vaak voorzien van bekleding die beter bestand is tegen een stootje, vuiligheid of beschikt over bekleding met speciale eigenschappen. Een goed voorbeeld hiervan is een ESD stoel, waarbij de bekleding antistatische eigenschappen heeft. Of een cleanroom stoel die uitgerust zijn met speciale filters, zodat ze geen stof in de ruimte brengen als je erop gaat zitten.

Bij een hoge werkplaatsstoel is de instelbaarheid even belangrijk als bij een gewone bureaustoel zoals je die op kantoor tegenkomt. Het grote verschil met zit hem in de hoogte (duh). Doordat een hoge werkstoel is uitgerust met een langere gasveer en ondersteuning voor de voeten (plateau of voetenring) is hij geschikt voor baliewerkplekken en werkbladen die vanwege de apparatuur hoger moeten staan dan bij een standaard werkplek.

Wanneer kies je voor een hoge werkstoel

Eigenlijk is de keuze voor een werkplaatsstoel op hoogte niet heel moeilijk. Als de stoel in een omgeving gebruikt gaat worden die anders is dan een kantoorruimte, aan een hoge niet instelbare werkplek en daarbij ook andere factoren zoals bijvoorbeeld stoot- en slijtvastheid een rol gaan spelen is een hoge werkstoel al het overwegen waard.

Er zijn verschillende soorten hoge werkstoelen die ieder hun unieke eigenschappen hebben. Hieronder een paar voorbeelden.

 • Hoge cleanroom stoel - de naam verraad eigenlijk al waar je deze stoel voornamelijk gaat terugvinden, juist in een cleanroom. Dit meubilair voldoet aan strenge eisen en komen met filters die stofvorming tegengaan.
 • Hoge laboratorium stoel - ook een inkoppertje. In het lab zorgt deze stoel voor het nodige comfort. Belangrijke eigenschappen zijn; bekleding bestand tegen oplosmiddelen en makkelijk schoon te maken.
 • Hoge ESD stoel - deze stoel kom je voornamelijk tegen in een productie-omgeving voor producten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit, denk hierbij aan elektronica.

Is een hoge werkstoel beter dan een gewone hoge bureaustoel?

Dat antwoord kan kort zijn. Namelijk, nee. Maar het ligt wat genuanceerder dan dat. In een kantooromgeving heeft een uitgebreid instelbare ergonomische bureaustoel duidelijk de voorkeur. Maar zodra de omgeving van invloed is en er andere eisen bij komen kijken kan een goede werkstoel zomaar eens een stuk beter uit de vergelijking komen.

Welke klachten voorkomt een hoge werkstoel?

Dit is vergelijkbaar aan iedere andere ergonomische stoel. Het belangrijkste aspect is dat hij goed instelbaar is naar de gebruiker(s). Door een goed afgestelde hoge werkstoel te gebruiken voorkom je klachten in de rug, benen, schouders en nek. Een goede hoge werkstoel is voorzien van een voetenring of plateau, zodat je je voeten kunt ondersteunen.

Een hoge werkstoel, net als ieder ander ergonomisch product afzonderlijk niet een geneesmiddel. Mochten er klachten zijn, dan is het niet onverstandig om naar de werkplek en werkzaamheden in zijn geheel te kijken. Zo kan het verplaatsen van een bakje schroefjes, zodat je niet meer hoeft te reiken al een groot verschil maken.

Tips voor het gebruik van een hoge werkstoel

Zoals bij iedere bureaustoel is het belangrijk om jouw werk stoel goed in te stellen. Volg de stappen hieronder voor het juist afstellen van de stoel.

 • Ga goed achterin de stoel zitten 

  Als je niet goed achterin de stoel zit ga je de instellingen van je stoel die je later doet afstemmen op een verkeerde basishouding.

 • Stel de zitdiepte in (indien mogelijk) 

  De 'vuist'regel voor de juiste zitdiepte is eenvoudig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rand van de zitting en je knieholte zit zodat je vuist er in de breedte tussen past.

 • Ga tegen de rugleuning zitten en stel de hoogte in 

  Zorg ervoor dat de rugleuning de juiste hoogte heeft voor een optimale ondersteuning. De rugleuning staat goed als de lendensteun in de holte van je onderrug valt, dit is vaak net boven de broekriem.

 • Stel de lendensteun goed af 

  Hierbij geldt niet per definitie meer is beter. De lendensteun drukt naar voren en dat geeft lekker wat steun, maar het moet wel comfortabel blijven.

 • Stel de armleggers goed af (indien aanwezig)  

  Ga met ontspannen schouders zitten en stel de armleggers zo in dat ze net je onderarm ondersteunen bij een hoek van 90˚. Als je geen armleggers hebt sla dan deze en volgende stap over en ga naar het kopje "Heb je geen armleggers?".

 • Stel de hoogte van de stoel in  

  Als je armleggers gebruikt is het makkelijk om de hoogte te bepalen. Zorg ervoor dat de armleggers gelijk of net iets hoger komen dan het werkblad.

 • Heb je geen armleggers?  

  Zorg er dan voor dat je met ontspannen schouders en een hoek van 90˚ tussen onder- en bovenarm net ondersteund wordt door het werkblad.

 • Plaats je voeten op de voetenring of het plateau  

  De ring of het plateau zorgt ervoor dat je alsnog je voeten optimaal kunt ondersteunen. Bij voorkeur is de hoogte van deze steun aan te passen, zodat iedere gebruiker de optimale hoek van 90˚ tussen onder- en bovenbeen kan bereiken. Een iets grotere hoek is geen probleem, kleiner leidt echter wel snel tot irritatie.

Veelgestelde vragen over hoge werkstoelen

 • Kan ik een hoge werkplaatsstoel proberen?  

  Dat is mogelijk, je hebt op onze hoge werkstoelen een zichttermijn van 30 dagen. In deze periode kun je hem voorzichtig uitproberen. Let er wel op dat voor het retourneren eventueel kosten in rekening gebracht kunnen worden. Lees hier onze complete voorwaarden omtrent het retourneren van jouw bestelling.

 • Ik twijfel welke werkstoel hoog het beste bij mijn situatie past. Kunnen jullie mij adviseren? 

  Dat is geen probleem, je kunt ons bereiken via chat, e-mail ([email protected]), whatsapp (076 2600 207) of telefonisch (076 2600 207).