Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

24 uurs stoel

Filters
Ergopro Control 24 uurs bureaustoel
0 reviews
959,00 Incl. btw
792,56 Excl. btw
Ergopro Control Duo 24 uurs bureaustoel
0 reviews
1.199,00 Incl. btw
990,91 Excl. btw
Ergopro Control Luxury Lederen 24 uurs bureaustoel
0 reviews
1.499,00 Incl. btw
1.238,84 Excl. btw

Wanneer kies je voor een 24 uurs stoel

Mooie stoel, maar dat kost wat! Je doet er goed aan jezelf af te vragen of je zo’n bureaustoel nodig hebt. Stel jezelf de volgende vragen en als je ze met ja kunt beantwoorden, dan zou een 24 uurs bureaustoel wel eens de beste optie kunnen zijn.

 • Moet het werk dat je doet 24 uur per dag en 7 dagen per week worden uitgevoerd?
 • Zitten jouw collega’s ook op de bureaustoel?
 • Wordt het werk voornamelijk zittend uitgevoerd?

Waarom is een 24 uurs bureaustoel beter dan een gewone bureaustoel?

Beter is misschien niet het juiste woord. In sommige situaties is een 24 uurs stoel een beter keuze. Het is vooral een andere stoel en dat uit zich voornamelijk in de onderstaande punten.

Materiaalgebruik

Het grote verschil zit hem, naast het uiterlijk van de stoel vaak in de gebruikte materialen. Deze zijn bestand tegen de hogere belasting die de stoel te verduren krijgt doordat hij 24/7 bemand wordt.

Om een voorbeeld te geven hebben we het verschil in gebruik van staal en aluminium tussen bijvoorbeeld de Ergopro Comfort NPR1813 en de Ergopro Control voor je uitgezocht. Namelijk 2,6 en 2,2 KG in het voordeel van de Ergopro Control. Het aandeel kunststof is daarentegen juist 5 KG lager bij de Control. Dat geeft aan dat er voor bepaalde onderdelen juist gekozen wordt voor sterker materiaal.


Ondersteuning

Naast het gebruik van duurzamere en sterkere materialen kenmerkt een 24 uurs bureaustoel zich door het bieden van een betere ondersteuning. Zo is de rugleuning voorzien van lendensteunen die ook zijdelingse steun geeft. Dat zorgt voor een optimale ondersteuning en is daarnaast erg handig voor de kantoorraces. De zitting en rug zijn extra dik uitgevoerd en voorgevormd, zodat er meer contact met het lichaam gemaakt wordt.

Instelbaarheid

Niemand is qua lichaamsbouw gelijk. Daarom is het bij het kiezen van een stoel die door meerdere mensen wordt gebruikt erg belangrijk om een uitgebreid instelbare bureaustoel te kiezen. 24 uurs stoelen voldoen eigenlijk altijd wel aan deze eis. Zo beschikken ze vaak over een instelbare zitdiepte, in hoogte verstelbare rug, verstelbare lendensteun en verstelbare zithoek.

Tegen welke klachten werkt een 24 uurs stoel?

Een 24 uurs stoel is niet per definitie beter in het bestrijden of voorkomen van bepaalde klachten dan een ergonomische bureaustoel. Het is wel zo dat een 24 uurs bureaustoel vaak een betere ondersteuning biedt en geschikt is voor hogere belasting. Daarnaast zijn ze uitgebreid instelbaar waardoor je makkelijk een optimale zithouding kunt aannemen.

Tips voor gebruik 24 uurs bureaustoel

Zoals bij iedere bureaustoel is het belangrijk om jouw 24 uurs stoel goed in te stellen. Volg de stappen hieronder voor het juist afstellen van de stoel.

 • Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan. 

  Het is belangrijk bij het afstellen van je bureaustoel om vanaf beneden te beginnen. Als de basis goed is, kun je vanuit daar verder met instellen.

 • Stel de zithoogte van de stoel in. 

  Deze is goed wanneer de hoek tussen je boven- en onderbeen 90˚ is of net wat hoger. Wanneer je heupen net iets hoger zijn dan je knieën worden je benen goed ondersteunt.

 • Ga goed achterin de stoel zitten. 

  Hier geldt hetzelfde als bij de eerste stap. Als je niet goed achterin de stoel zit ga je de instellingen van je stoel die je later doet afstemmen op een verkeerde basishouding.

 • Stel de zitdiepte in. 

  De 'vuist'regel voor de juiste zitdiepte is eenvoudig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rand van de zitting en je knieholte zit zodat je vuist er in de breedte tussen past.

 • Ga tegen de rugleuning zitten en stel de hoogte in. 

  Zorg ervoor dat de rugleuning de juiste hoogte heeft voor een optimale ondersteuning. De rugleuning staat goed als de lendensteun in de holte van je onderrug valt, dit is vaak net boven de broeksriem.

 • Stel de lendensteun goed af. 

  Hierbij geldt niet per definitie meer is beter. De lendensteun drukt naar voren en dat geeft lekker wat steun, maar het moet wel comfortabel blijven.

 • Stel de armleggers goed af. 

  Ga met ontspannen schouders zitten en stel de armleggers zo in dat ze net je onderarm ondersteunen bij een hoek van 90 graden.

 • Stel de hoogte van je bureau in. 

  Deze is erg makkelijk. Zodra de armleggers op de juiste hoogte staan, zorg je ervoor dat het bureaublad op gelijke hoogte of net iets daaronder komt.

Als je alle stappen goed hebt doorlopen, zit je waarschijnlijk al een stuk prettiger met meer ondersteuning op jouw 24 uurs stoel. Mocht je er toch niet uitkomen, spreek ons dan gerust aan op de chat voor extra tips. Je kunt ook onze blog over het juist afstellen van de werkplek lezen.

Veelgestelde vragen over 24 uurs bureaustoelen

 • Kan ik een 24 uurs stoel proberen?  

  Dat is mogelijk, je hebt op 24 uurs stoelen een zichttermijn van 30 dagen. In deze periode kun je hem voorzichtig uitproberen. Let er wel op dat voor het retourneren eventueel kosten in rekening gebracht kunnen worden. Lees hier onze complete voorwaarden omtrent het retourneren van jouw bestelling.

 • Kan ik een 24 uurs stoel ook gebruiken als mijn werkplek niet 24 uur bemand wordt?  

  Dat is zeker mogelijk en als je een stoel zoekt die je veel steun geeft en wat steviger is dan de doorsnee bureaustoel misschien zelfs wel verstandiger.