Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

ERGONOMISCHE MUIS

AL VANAF 36,95
Filters
Delux Wow Grip Mouse draadloos rechtshandig - antraciet
0 reviews
46,95 39,95 Incl. btw
33,02 Excl. btw
Delux Seeker met display draadloos rechtshandig zwart
0 reviews
77,72 69,95 Incl. btw
57,81 Excl. btw
Handshoemouse Shift draadloos links-/rechtshandig
0 reviews
140,00 Incl. btw
115,70 Excl. btw
Evoluent D zwart glossy bedraad rechtshandig
0 reviews
109,00 Incl. btw
90,08 Excl. btw
Contour Design Rollermouse Red trackpad bedraad
0 reviews
399,00 Incl. btw
329,75 Excl. btw
Delux Mini Jet Black draadloos rechtshandig
0 reviews
59,95 49,95 Incl. btw
41,28 Excl. btw
Newtral 3 bedraad rechtshandig
0 reviews
74,95 Incl. btw
61,94 Excl. btw
DXT 3 Precision Mouse draadloos links/rechts
0 reviews
139,00 Incl. btw
114,88 Excl. btw
Contour Design Unimouse draadloos rechtshandig
0 reviews
129,00 99,00 Incl. btw
81,82 Excl. btw
R-Go HE Mouse Break Bluetooth rechtshandig
0 reviews
89,00 Incl. btw
73,55 Excl. btw
Delux Seeker bedraad rechtshandig
0 reviews
61,06 54,95 Incl. btw
45,41 Excl. btw
R-Go HE Mouse Break bedraad rechtshandig
0 reviews
66,95 Incl. btw
55,33 Excl. btw
Delux Wow Grip Mouse draadloos rechtshandig - wit
0 reviews
39,95 Incl. btw
33,02 Excl. btw
Delux Wow Grip Mouse bedraad rechtshandig - antraciet
0 reviews
39,95 36,95 Incl. btw
30,54 Excl. btw
Optapad touchpad bedraad
0 reviews
299,00 239,00 Incl. btw
197,52 Excl. btw
DXT Precision Mouse draadloos links/rechts
0 reviews
129,00 Incl. btw
106,61 Excl. btw
Delux Wow Grip Mouse draadloos oplaadbaar rechtshandig - antraciet
0 reviews
49,95 Incl. btw
41,28 Excl. btw
Delux Seeker met display draadloos rechtshandig blauw
0 reviews
77,72 69,95 Incl. btw
57,81 Excl. btw
Minicute EZMouse2 bedraad rechtshandig
0 reviews
54,95 Incl. btw
45,41 Excl. btw
Evoluent VerticalMouse 4 Right draadloos rechtshandig
0 reviews
122,95 114,95 Incl. btw
95,00 Excl. btw
Handshoemouse Original bedraad rechtshandig
0 reviews
129,00 Incl. btw
106,61 Excl. btw
Evoluent VerticalMouse 4 Right bedraad rechtshandig
0 reviews
109,00 99,00 Incl. btw
81,82 Excl. btw
Newtral 3 draadloos rechtshandig
0 reviews
81,95 Incl. btw
67,73 Excl. btw
Delux grip mouse Plus SC bedraad rechtshandig
0 reviews
44,95 39,95 Incl. btw
33,02 Excl. btw

Reviews van onze klanten over hun ergonomische muis

“Toen ik recent een tennisarm kreeg heb ik op advies deze muis gekocht. Dit had ik veel eerder moeten doen! Voor mij geen andere muis meer.” - René
“Wat een verschil, deze muis werkt prima. Doordat je hand in de natuurlijke stand blijft en je hem niet hoeft te draaien, heb ik geen last meer van mijn elleboog en pols.” - Liane

Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?

Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd, dwingt een betere en gezondere houding van de arm af. Zijn speciale ontwerp zet de hand, pols, arm en schouder in zijn natuurlijke houding, waardoor klachten kunnen worden voorkomen. Denk daarbij aan de muisarm of het carpale tunnel syndroom.

De traditionele muis is maar met 1 eenvoudige gedachte ontworpen; het vereenvoudigen van het gebruik van de computer. Met de muis kon je makkelijk door je computer navigeren, taken uitvoeren en hij was makkelijk in gebruik. Toen de eerste muis in 1963 werd ontwikkeld door Douglas Engelbart had niemand kunnen voorspellen dat er banen zouden ontstaan waarbij mensen meer dan 6-7 uur per dag achter een computer zouden zitten. Het ontwerp van een traditionele muis is daar dus helemaal niet op gemaakt.

De hedendaagse ergonomische muis is een resultaat van tal van onderzoeken en tests. Uit een onderzoek tussen 2 ouderwetse muizen en een ergonomische muis kwam naar voren dat 80% van de proefpersonen de ergonomische muis het meest comfortabel vinden. Tegenover de ‘oude’ computer muis scoort hij beter op een groot aantal factoren.

 Ergonomische muisGeen ergonomische muis
Gevormd naar de hand
Natuurlijke armpositie
Ondersteunt de hand
Ontspant de spieren
Verhoogt comfort
Goede grip
Effectief tegen RSI
Bevordert gezonde werkhouding

Tegen welke klachten werkt een ergonomische muis?

Spieren en pezen staan dankzij het gebruik van een ergonomische muis onder minder spanning. Het lichaam is meer ontspannen, wat resulteert in minder klachten, een beter humeur, een gezonder lichaam en hogere productiviteit. Een ergonomische werkplek kan de productiviteit tot wel 11% vergroten.

De ergonomische muis wordt ontwikkeld door engenieurs, doktoren en andere professionals. Achter elk ontwerp van een ergonomische muis zit een gedachte. De muizen komen op een wetenschappelijke manier tot stand en worden vaak uitvoerig getest en onderzocht op een daadwerkelijk positief effect. Ze verhelpen en voorkomen allerlei fysieke aandoeningen, waaronder een groot aantal RSI/muisarm gerelateerde klachten.

 
voorkom pijn in de hand en vingers met een ergonomische muis

Handen 

De hand is een zeer gevoelige plek voor klachten bij muizen. Je hebt de muis namelijk heel de dag door vast. En dat gaat zo: vastpakken, loslaten, vastpakken, loslaten enzovoorts. De inspanning die de hand herhaaldelijk moet maken kan vermoeiend werken.

De traditionele platte muis die nog vaak gebruikt wordt, geeft niet de juist ondersteuning. Daardoor ga je vanzelf meer in de muis knijpen. Zo’n platte muis is in de meeste gevallen ook nog eens te klein voor je hand. Dit verergerd het knijpen alleen maar.

voorkom pijn in pols en onderarm met een ergonomische muis

Polsen 

Pols- en onderarmklachten zijn de meest gehoorde klachten bij muisgebruik. Bij het gebruik van een traditionele muis word je namelijk gedwongen om je arm in een gedraaide houding te zetten. Deze houding is onnatuurlijk en zet onnodig veel spanning op je onderarm en pols.

Ook maakt zo’n platte muis het nog makkelijker om te bewegen vanuit de pols, iets dat je wilt voorkomen. Deze spanning kan op den duur tot serieuze klachten leiden. Het liefste ben je deze natuurlijk voor, want muizen met een pijnlijke pols werkt erg belemmerend.

voorkom elleboogpijn met een ergonomische muis

Ellebogen 

Klachten in de elleboog ontstaan vaak uit een combinatie van een slechte zithouding, intensief muisgebruik en het gebruik van een verkeerde muis. Bij een te lage zithouding ten opzichte van het bureau staat de elleboog niet in een open hoek van minimaal 90 graden. Dit zorgt voor onnodige spanning.

In combinatie met intensief muizen en het gebruik van een verkeerde muis bouwt de spanning in de elleboog zich alleen maar verder op. Als je je arm draait, dan voel je aan de onderkant de spieren heel goed. Dit trekt weer door in je elleboog.

Voorkom pijn in schouders met een ergonomische muis

Schouders 

Schouderklachten hebben het minste te maken met het gebruik van een verkeerde muis, en het meeste met een verkeerde houding en intensief muisgebruik. Natuurlijk is het zo dat de spanning van een platte en/of te kleine muis door kan stralen naar de schouder. In de meeste gevallen is het echter zo de klachten ontstaan wanneer de muis te ver van het lichaam wordt bediend.

Een gecentreerde werkhouding, waarmee de belangrijkste hulpmiddelen zoals muis en toetsenbord zo dichtbij mogelijk staan, is erg belangrijk voor de schouders.

De ergonomische muis kan effectief werken tegen de volgende bekende klachten:

 Carpaal Tunnelsyndroom (CTS)

Inklemmen van de middenzenuw in het botkanaal in de pols

 Tenosynovitis

Ontsteking van de peesschede

 Tendinitis

Ontsteking van het peesweefsel

 Schoudergordelsyndroom

Verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de vaatzenuwbundel in het schoudergebied bekneld raakt

 Trigger finger

Aandoening van de pezen in de hand en vingers

 Myofasciaal pijnsyndroom

Een chronische pijnconditie. Hij wordt gekenmerkt door pijnlijke knopen in een willekeurige spier

Verschillende onderzoeken laten zien hoe belangrijk het is om muisgebruik niet te onderschatten. Zo blijkt uit onderzoek dat het Carpaal Tunnelsyndroom verantwoordelijk is voor 15% van het letsel op de werkvloer. Van die 15% moest 42% langdurig (meer dan 30 dagen) thuis zitten. Bij een Brits onderzoek onder managers van verschillende bedrijven kwam aan het licht dat bij 20% van de ondervraagde bedrijven hun werknemers hadden aangegeven klachten te hebben aan de schouder, nek en arm door intensief muisgebruik.

Uit een ander onderzoek bleek dat 42% van de geïnterviewden wel eens klachten te hebben door muisgebruik. Een niet ondenkbaar cijfer, aangezien kantoor medewerkers gemiddeld 95% van hun tijd achter de computer doorbrengen.

Bij een onderzoek onder Computer Aided Design (CAD) operators bleek hoeveel effect een muis had op klachten in de hand/pols, elleboog en schouder. Aan de kant waar de muis werd gebruikt was dit in de laatste 12 maanden respectievelijk 49%, 35% en 52%. Voor de kant die geen muis hoefde te bedienen was dit 13%, 15% en 19%.

De muisarm staat centraal als muisgerelateerde klacht. Het in principe een verzamelnaam voor klachten aan de hand, pols, arm en schouder die optreden door toedoen van een verkeerde muis of intensief muisgebruik. Op ons blog lees je meer over de muisarm zoals de mogelijke oorzaken, de 3 pijnfases, behandel- en preventietips. Ook lees je wie er verantwoordelijk is voor een goede werkplek.

7 tips om alles uit je ergonomische muis te halen

 • Houd de muis zo dicht mogelijk bij je lichaam 

  Voor je schouder en arm kan de meeste ontspanning worden gevonden als je de werkruimte compact houdt. Hoe dichter de arm op het lichaam staat, hoe lager de spanning in de arm en schouder zal zijn

 • Werk met een ellebooghoek van minimaal 90 graden 

  Voor de beste ontpnen houding staat je arm licht open gebogen. Maak de hoek echter niet te groot, zo’n 110 graden. Dan ga je naar je muis ‘reiken’, wat weer extra spanning op de arm zet

 • Beweeg de muis vanuit de elleboog 

  Werk niet met de pols, maar houd deze in lijn met de arm. Te veel muizen vanuit de pols kan hem snel doen overbelasten, met mogelijke langdurige klachten als gevolg. Door te muizen met de grote spieren, loop je veel minder risico op overbelasting

 • Pak de muis met een losse grip 

  Je hoeft hem niet krampachtig vast te houden. Laat je hand er op rusten. Laat de zwaartekracht je hand op de muis drukken, en je vingers zullen je dankbaar zijn

 • Gebruik geen polssteun tijdens het muisgebruik 

  Gebruik de polssteun tussen het werken door om je polsen op te rusten. Tijdens het bedienen van de ergonomische muis dienen je polsen bewegingsvrijheid te hebben. Heb je die niet, dan kunnen je armen niet vrij bewegen en dwing je jezelf om de muis vanuit de pols te bewegen

 • Klem je polsen niet op het bureau 

  Door het afklemmen kunnen belangrijke bloedvaten net onder de huid worden afgeknepen. Met slechte doorbloeding kun je sneller blessures oplopen. Het is dus belangrijk om ruimt te houden tussen de polsen en het bureau

 • Zorg voor bewegingsvrijheid van de arm 

  Als je arm vast ligt op een armsteun ben je sneller geneigd de muis te bedienen vanuit de pols. Zorg er dus voor dat je arm vrij kan bewegen op de momenten dat je de muis gebruikt, en je voorkomt vervelende blessures.

Diversiteit van de ergonomische muis

Net als bij een normale muis kun je kiezen uit een zeer veelzijdig aanbod ergonomische muizen. Je hebt niet alleen de keus tussen draad en draadloos, rechtshandig en linkshandig, maar ook zijn er verschillende formaten muizen zodat je er altijd één kunt vinden die perfect bij jouw hand past. Je kunt er zelfs voor kiezen een combinatie van toetsenbord en muis in één product te nemen. Kijk hiervoor op de pagina van de ergonomische toetsenborden.

De ergonomische muis is heel divers. Dat kun je bij de 4 hieronder uitgelichte verschillende kenmerken goed zien. De meest voorkomende ergonomische muizen zijn de verticale muis (ook uitstekend te gebruiken als game muis), trackball muis en trackpad muis. Daarnaast zijn er ook nog toetsenborden met ingebouwde touchpad en trackball muizen. Hoewel ze allemaal volgens het principe van de ‘gezonde muis’ ontwikkeld zijn, zit er achter de werkwijze en het gebruik van de muis toch een heel eigen en unieke gedachte. En natuurlijk beweert elke fabrikant dat zijn muis de beste is.

Bedraad, draadloos of bluetooth

Bedraad

Nooit lege batterijen

Nooit lege batterijen, altijd doorwerken

Een bedrade muis heeft als groot voordeel dat hij niet ineens stopt met werken omdat de batterij leeg is. Hij wordt constant gevoed door de computer, waardoor hij het in principe altijd moet doen.

Daarnaast is de bedrade variant altijd goedkoper dan zijn broertjes zonder draad. Een nadeel van het draad is dat hij je bewegingsvrijheid kan beperken.

Bluetooth

Nooit je ontvanger kwijt

Bluetooth ergonomische muis van Evoluent

Voor apparaten met bluetooth is een bluetooth muis zeer handig. Er liggen geen kabels in de weg en je kunt de draadloze USB ontvanger ook niet kwijt raken, want die zit er simpelweg niet bij.

Je kunt vanuit je computer of laptop de muis vinden en hem razendsnel verbinden. Let er wel op dat ook deze muizen een batterij hebben en dat je een laptop of computer met bluetooth nodig hebt.

Rechts, link en rechts- en linkshandig

Linkshandig

Voor de lefties

Linkshandige ergonomische muis van R-Go

De linkshandige ergonomische muis wordt gelukkig steeds vaker ontwikkeld. Als linkshandige heb je tegenwoordig dan ook voldoende keuze.

Je hoeft echter niet perse linkshandig te zijn om een linkshandige muis te gebruiken. Vooral bij serieuze klachten zoals bijvoorbeeld artrose en reuma kan het fijn zijn om van je rechterhand naar je linkerhand te switchen.

Rechts/links

Lekker wisselen

Links/rechts ergonomische muis van Posturite

De muis voor links- en rechtshandigen? Nee, de muis voor linkshandigen die ook rechtshandig willen muizen en andersom.

Wat betreft het verdelen van de belastende taak die muizen is, heb je geen betere oplossing dan een muis waarmee je allebei je handen kunt gebruiken.

Gecentreerd, verticaal en joystick

Gecentreerd

Gecentreerde werkhouding

Gecentreerde ergonomische muis van Contour, de Rollermouse

Een gecentreerde muis, ook wel Central Pointing Device (CPD) of Trackpad geheten, draagt bij aan een gezonde werkhouding en vermindert de spanning in de armen, schouders en nek. Omdat hij recht voor je ligt blijven de armen dicht op het lichaam.

Verder bedien je hem met 2 handen, wat de werkdruk verdeelt. Hij ligt tussen jou en het toetsenbord in en zorgt dankzij zijn ingebouwde polssteun voor extra comfort tussen het werken door.

Joystick

Gevormd naar de hand

Joystick muis van 3M

De Joystick muis dwingt de gebruiker om een natuurlijke houding aan te nemen. De naar de hand gevormde joystick brengt ontspanning aan de hand, pols, arm en schouder.

Laat je niet misleiden door de term ‘joystick’. Je bedient hem hetzelfde als de meeste andere muizen, door hem over je bureau te verplaatsen.

Vingers-hand, pols-onderarm, elleboog en schouder klachten

Hand en vingers

Volledige ondersteuning voor de hand

Volledige ondersteuning voor de hand met de Handshoemouse

Bij klachten in de hand en de vingers is goede ondersteuning cruciaal. Je wilt niet te veel in de muis hoeven knijpen om de hand maximaal te kunnen ontspannen. Muizen met een minder verticaal ontwerp geven je hand de ondersteuning die hij nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Handshoemouse.

Het is vooral belangrijk dat de muis niet te klein is, want dan ga je er in knijpen.

Elleboog

Haal die draai uit je arm

Prettige houding voor de elleboog

De elleboog kan net als de onderarm overbelast raken door lang te muizen met een verkeerde muis. Net als bij polsklachten is voor de elleboog een verticale muis een goede keuze. Denk dan bijvoorbeeld aan de Evoluent.

Door de hand verticaal te plaatsen staat hij weer in een natuurlijke houding. De ontspannende werking straalt vaak door in de gehele arm.

Schouders

Gecentreerde werkhouding

Compacte houding voor de schouders met de Rollermouse Red

Als je een pijnlijke schouder hebt, dan is de kans groot dat je de muis te ver van je af hebt staan. Hiervoor zijn 2 soorten muizen ideaal. Ten eerste is er het trackpad zoals de Contour Rollermouse, waarmee je een gecentreerde werkhouding hebt en de schouder minder belast.

Ook kun je een links/rechts muis kiezen, zodat de belasting over je beide schouders verdeelt kan worden. De Penguin muis is een erg populair product.

Kies de juiste ergonomische muis

Het kiezen van een ergonomische muis is niet eenvoudig. Het aanbod is met meer dan 40 muizen groot te noemen. Er zijn ook nog eens verschillende soorten muizen. Linkshandige muizen, rechtshandige muizen en muizen die je zowel met rechts als met links kunt bedienen. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen de ideale muis te kiezen. Stel jezelf de volgende vragen om sneller tot een goede keuze te komen:

 • 1. Wil ik een bedraad of draadloos model? 

  Selecteer eerst wat voor soort muis je zou willen. Denk daarbij aan "wil ik met of zonder draad?" Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een bedraad model nooit leeg kan raken, en een draadloos model meer bewegingsvrijheid geeft. Een bedrade ergonomische muis is altijd goedkoper dan een draadloze variant. Als prijs belangrijk voor je is, dan is dat goed om te weten.

  Gebruik de filters aan de linkerzijde van de categoriepagina om een keuze te maken.

 • 2. Wil ik een linkshandig, rechtshandig of links/rechts model? 

  Ook hierover heb je hierboven al wat meer kunnen lezen. Er is de meeste keuze wat betreft rechtshandige modellen, en links/rechts modellen zijn het beste in het verdelen van de belasting tijdens het muizen.

  Gebruik de filters aan de linkerzijde van de categoriepagina om een keuze te maken.

 • 3. Past de muis bij mijn handmaat? 

  Het is belangrijk dat het formaat van de ergonomische muis die je op het oog hebt past bij jouw handmaat. Een te grote muis geeft te weinig controle, een te kleine maakt dat je veel moet knijpen en geeft een gespannen houding.

  Meet je hand op en gebruik de filters aan de linkerzijde van de categoriepagina om een keuze te maken.

 • 4. Hoe intensief werk ik met de muis? 

  De intensiteit van het muizen kan bepalend zijn voor het kiezen van de juiste muis. Ben je heel de dag aan het muizen? Dan is de afwerking, het gebruiksgemak en de algehele kwaliteit van de muis belangrijker dan wanneer je zo nu en dan een avondje aan het surfen bent.

  Een DXT muis is minder geschikt voor intensief werk dan een HE mouse. En hoewel de HE mouse uitermate geschikt is voor lange dagen, doet de Evoluent er weer net een schepje bovenop.

 • 5. Heb ik bepaalde klachten die ik wil tegengaan? 

  Niet elke ergonomische muis werkt tegen dezelfde klachten. Verschillende ontwerpen hebben allemaal net een ander effect op het lichaam. Bij klachten in de hand is een wat platter model zoals de Handshoemouse beter, omdat die meer steun aan de hand geeft.

  Polsklachten en elleboogklachten zijn vaak het gevolg van een te platte muis. Je kiest in dat geval liever voor een muis die lekker verticaal is, zoals de HE mouse.

  Schouderklachten kun je op 2 verschillende manieren te lijf gaan. Je kunt je werkhouding centreren met bijvoorbeeld een trackpad, maar ook kun je de belasting verdelen over 2 schouders met bijvoorbeeld de symmetrische Penguin muis.

 • 6. Welke taken voer ik voornamelijk uit met de muis? 

  Ook de taken die je dagelijks met de muis uitvoert zijn heel belangrijk voor je keuze. Doe je veel algemeen werk waarbij je voornamelijk moet klikken, slepen en scrollen, dan mag je vooral uitgaan van het soort muis dat goed werkt tegen jouw klacht.

  Voer je echter vaak precies werk uit zoals Photoshop of CAD, dan is het belangrijk dat je een muis kiest waarmee je ook precieze bewegingen kunt maken. Een verticale muis zoals de Evoluent is daar vele malen geschikter voor dan de plattere Handshoemouse of de Anir muis met zijn plateau.

 • 7. Kan ik alle informatie vinden die ik belangrijk vind? 

  Op elke productpagina vind je een schat aan informatie. We schrijven over de muizen, benoemen zijn plus- en minpunten, unieke kenmerken en hebben vaak een ‘veelgestelde vragen’ gedeelte verder onderaan de pagina. En dat is nog lang niet alles. Mocht je toch belangrijke informatie missen, neem dan zeker even contact met ons op.

 • 8. Waarom is deze muis misschien beter dan die andere? 

  Op basis van de productinformatie en foto’s kun je al een hoop zaken achterhalen. “heeft deze muis ook zo’n handig lipje zodat mijn pink niet over het bureau sleept?” en “Waarom is deze muis nu duurder dan die andere? Oh deze muis heeft software zodat ik de functies van de muisknoppen kan aanpassen”.

  Je kunt op de categoriepagina middels het oog icoontje de muizen ook nog in de vergelijking gooien. Vervolgens kun je het overzicht openen, waarna je de specificaties en prijzen in een mooi overzicht tot je beschikking hebt.

 • 9. Wat zeggen anderen die dit product voor mij hebben gekocht? 

  “Is dit product goed? Doet hij wat hij belooft?” Je wil dit natuurlijk niet alleen van ons horen, maar ook van anderen die er al mee aan het werk zijn. Ons advies is dan ook om altijd de reviews van het product dat je op het oog hebt door te lezen. Je kunt hier niet alleen pluspunten, maar ook minpunten van producten vinden.

  De ervaring van anderen kan informatie bevatten die wij niet beschrijven, maar wat wel belangrijk voor jou is.

 • 10. Wat doe ik als ik er echt niet uit kom? 

  Vraag het ons! We helpen dagelijks mensen die het moeilijk vinden om de juiste keuze te maken voor hun situatie/klacht/werkzaamheden. Op basis van die ervaring geven we elke dag weer een beetje beter advies.

  En stel nou dat wij je iets adviseren dat niet helemaal bevalt? Dan kun je het product gewoon binnen 30 dagen gratis terugsturen. Dat maakt ons uniek in de markt, en geeft jou zekerheid.

Onze merken

3M 
3M logo
Websitewww.3m.com
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle 3M producten
Contour 
Contour logo
Websitewww.contourdesign.com
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Contour producten
Delux 
Delux logo
Websitedeluxworld.com
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Delux producten
Evoluent 
Evoluent logo
Websitewww.evoluent.com
Prijsklasse€ € € €
Bekijk alle Evoluent producten
R-Go 
R-Go logo
WebsiteR-Go-Tools.nl
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle R-Go producten
Handshoemouse 
Minicute 
Minicute logo
Websitewww.minicute.com
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Minicute producten
Penclic 
Penclic logo
Websitewww.penclic.se
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Penclic producten
Posturite 
Posturite logo
Websitewww.posturite.co.uk
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Posturite producten
Mousetrapper 
Mousetrapper logo
Websitemousetrapper.nl/
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Mousetrapper producten
Kensington 
Kensington Logo
Websitekensington.com
Prijsklasse€ € € € €
Bekijk alle Kensington producten
Sun-Flex 
Sun-Flex logo
WebsiteSun-flex.com
Prijsklasse€ € € €
Bekijk alle Sun-Flex producten

Veelgestelde vragen over ergonomische muizen

 • Werkt elke muis tegen dezelfde klachten? 

  Nee. Hoewel elk merk zal beweren dat zijn muis de beste is voor jou, zit er best wel wat verschil in de effectiviteit tegen een bepaalde klacht. Een platter model is doorgaans beter voor de hand, een verticaler model zorgt voor meer ontspanning in de pols.

 • Wat is het voordeel van een draadloos model ten opzichte van één met een draad? 

  Een draadloos model geeft je wat meer vrijheid. Je bent niet gebonden aan de maximale lengte van een kabel. Ook is een draadloos model wat makkelijker mee te nemen in bijvoorbeeld een laptoptas.

 • Hoe weet ik dat ik de juiste muis gekozen heb? 

  We raden altijd de volgende dingen aan: 1) Gebruik de filters op de categorie pagina, waarbij vooral de handmaat en klacht erg belangrijk is. 2) Lees de productpagina’s goed door en bekijk de reviews. 3) Vraag ons om live advies op de chat.

 • Waarom is er zoveel prijsverschil tussen de verschillende muizen? 

  De grootste reden voor het prijsverschil is de kwaliteit van de muis. Daarnaast zit er in bepaalde modellen heel veel onderzoek en ontwikkeling. Ook merkwaarde heeft een kleine invloed op de prijs.

 • Ik heb last van mijn hand. Wat voor soort muis raden jullie aan? 

  Over het algemeen is een wat minder gekantelde muis de beste keuze voor klachten aan de hand. Dat komt omdat de muis meer steun kan geven aan de hand en de druk mooi verdeelt. Voorbeelden van dit soort muizen zijn de Handshoemouse en Newtral muis.

 • Ik heb last van mijn pols. Wat voor soort muis raden jullie aan? 

  Een verticaal model werkt doorgaans het beste. De muis zet je arm in een betere houding, waardoor hij meer ontspant. Een paar populaire verticale modellen zijn de Evoluents en de HE muizen.

 • Ik heb last van mijn schouder. Wat voor soort muis raden jullie aan? 

  Schouderklachten komen vaak voort uit een verkeerde houding en opstelling van je werkplek. Zorg eerst dat je werkhouding en werkplekopstelling goed op orde zijn. Wil je een goede muis tegen schouderklachten, dan adviseren we een trackpad of een muis die links- en rechtshandig is.

 • Het lukt me niet om een goede keuze te maken. Wat kan ik het beste doen? 

  Schiet ons onder werktijd even aan op de chat of stuur een e-mail. We kunnen met een paar doelgerichte vragen vaak al tot een goed advies komen.

 • Duurt het lang om te wennen aan een ergonomische muis? 

  Doorgaans duurt het zo’n 3-5 dagen om echt goed bekend te raken met de muis. Vanaf die gewenningsperiode zou je elke dag wat meer van zijn voordelen moeten gaan merken.

 • Wat moet ik doen als ik de muis helemaal niet fijn vind? 

  Neem even contact met ons op. Het kan zijn dat we je met wat tips goed op weg kunnen helpen. En als je er gewoon echt niet aan kan wennen, dan heb je altijd nog recht op gratis retour binnen 30 dagen na ontvangst van je aankoop

 • Ik heb vrij kleine handen. Is er voor mij ook een muis? 

  We hebben tot op heden elke hand maat hand kunnen voorzien van een passende muis. Meet je hand op en gebruik de filters op de categoriepagina. Wij kunnen je ook nog een helpende hand bieden, dus schiet ons even aan op de chat.

 • Hoe weet ik dat een ergonomische muis echt mijn klachten gaat verminderen? 

  Dat kun je nooit zeker weten. Zorg er in ieder geval voor dat de muis past bij je handmaat en klacht. Als er aan die voorwaarden is voldaan, dan is de kans al groter dat de muis effectief is.