Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

ERGONOMISCH TOETSENBORD

AL VANAF 34,95
Filters
Vind snel jouw ideale toetsenbord
Start keuzehulp
R-Go Compact Break toetsenbord
0 reviews
59,00 Incl. btw
48,76 Excl. btw
Mistel Air One Silver Cherry ULP mechanisch toetsenbord
0 reviews
229,00 Incl. btw
189,26 Excl. btw
R-Go Ergo Compact zwart ergonomisch toetsenbord
0 reviews
45,95 42,95 Incl. btw
35,50 Excl. btw
Keychron K4 Pro mechanisch toetsenbord voor Windows & Mac
0 reviews
134,00 Incl. btw
110,74 Excl. btw
Kinesis Advantage360 Pro compact gesplitst toetsenbord
0 reviews
649,00 Incl. btw
536,36 Excl. btw
R-Go Split Break gesplitst toetsenbord
0 reviews
99,95 Incl. btw
82,60 Excl. btw
Standivarius Solo X draadloos compact toetsenbord
0 reviews
79,00 Incl. btw
65,29 Excl. btw
Goldtouch Go!2 ergonomisch toetsenbord
0 reviews
149,00 Incl. btw
123,14 Excl. btw
Mistel MD770 RGB zwart mechanisch toetsenbord
0 reviews
219,00 Incl. btw
180,99 Excl. btw
Evoluent Muisvriendelijk ergonomisch toetsenbord
0 reviews
119,00 Incl. btw
98,35 Excl. btw
Penclic MK1 mechanisch toetsenbord
0 reviews
89,95 39,95 Incl. btw
33,02 Excl. btw
R-Go Ergo Compact wit ergonomisch toetsenbord
0 reviews
45,95 42,95 Incl. btw
35,50 Excl. btw
BakkerElkhuizen S-board 840 compact toetsenbord met USB Hub
0 reviews
72,95 Incl. btw
60,29 Excl. btw
Kinesis Freestyle Edge RGB gesplitst gaming toetsenbord
0 reviews
269,00 Incl. btw
222,31 Excl. btw
Kinesis Freestyle Pro gesplitst mechanisch toetsenbord
0 reviews
239,00 Incl. btw
197,52 Excl. btw
Keychron K6 compact toetsenbord voor Windows & Mac - Kunststof frame
0 reviews
89,00 Incl. btw
73,55 Excl. btw
Posturite Number Slide Compact toetsenbord met uitschuifbaar numpad
0 reviews
99,00 Incl. btw
81,82 Excl. btw
Goldtouch V2 ergonomisch toetsenbord
0 reviews
169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
Matias Ergo Pro programmeerbaar gesplitst toetsenbord voor PC
0 reviews
249,00 Incl. btw
205,79 Excl. btw
Mistel MD600 V3 Barocco RGB Black gesplitst toetsenbord
0 reviews
169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
Rapoo E9100M Multi-mode draadloos toetsenbord zwart
0 reviews
44,95 39,95 Incl. btw
33,02 Excl. btw
BakkerElkhuizen S-board 840 compact toetsenbord
0 reviews
68,95 Incl. btw
56,98 Excl. btw
Delux Ergonomic split classic zwart draadloos
0 reviews
69,95 Incl. btw
57,81 Excl. btw
Contour Design Balance draadloos toetsenbord grijs/rood
0 reviews
119,00 Incl. btw
98,35 Excl. btw

Reviews van onze klanten over hun ergonomisch toetsenbord

“Mijn oordeel over het V2 ergonomisch toetsenbord? Ik denk, en dat méén ik echt, dat het mijn loopbaan als tekstschrijver heeft gered” - Monique
“Het toetsenbord is geweldig omdat de afstand tussen mijn rechterhand en de muis kleiner is geworden. Ook hoef ik mijn handen en polsen veel minder te bewegen tijdens het typen. Mijn pinkvingers worden minder belast en nu heb ik minder polsklachten.” - Daisy

Waarom heb ik een ergonomisch toetsenbord nodig?

Een ergonomisch toetsenbord wordt ontwikkeld met een gedachte waarbij jij als gebruiker centraal staat. Hij typt fijn, vormt zich beter naar jouw werkhouding en houdt ook rekening met andere hulpmiddelen, zoals je muis. Dit wordt allemaal gedaan om jouw werkhouding te verbeteren en je langer klachtenvrij te laten werken. Met name klachten in de hand, pols, onderarm en schouder kun je bestrijden met een ergonomisch toetsenbord.

Standaard toetsenborden zijn vaak te breed, te hoog of hebben niet de juiste vorm en maken ergonomisch werken niet mogelijk. Sterker nog, ze belasten de spieren in de onderarm en schouder dermate dat ze het risico op RSI klachten aanzienlijk vergroten.

De 2 grootste verschillen met een standaard toetsenbord vindt je meestal in het compacte formaat en het platte ontwerp. Dat zijn traditioneel de grootste pluspunten ten opzichte van een ouderwets toetsenbord. Daar zijn de laatste jaren veel nieuwe verbeteringen aan toegevoegd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtere toetsaanslag zodat er minder spanning op de vingers komt te staan. Of een gesplitst toetsenbord zodat je handen in een mooie rechte lijn staan met je armen.

 Ergonomisch toetsenbordGeen ergonomisch toetsenbord
Bevordert gezonde werkhouding
Lichte toetsaanslag
Compacte werkhouding
Ontspant de spieren
Gebruiker staat centraal
Effectief tegen RSI
Verhoogt comfort

Tegen welke klachten werkt een ergonomisch toetsenbord?

Een ergonomisch toetsenbord kan helpen tegen allerlei klachten. Door zijn design en verschillende eigenschappen kan hij je veel meer ontspanning bieden tijdens het werk. Dat is niet alleen fijn wanneer je klachten hebt. Ook je humeur, lichamelijke gezondheid en productiviteit kunnen een echte boost ervaren. Uit onderzoek blijkt dat een ergonomische werkplek tot wel 11% stijging in productiviteit kan opleveren.

Er zijn inmiddels veel verschillende ergonomische toetsenborden verkrijgbaar. Ieder model wordt ontwikkeld met jou als uitgangspunt, maar volgens andere ideeën en gedachten. Dit heeft er voor gezorgd dat een ergonomisch toetsenbord kan helpen tegen allerlei klachten. Hierbij is toetsenbord A bijvoorbeeld erg sterk bij polsklachten, terwijl toetsenbord B voornamelijk werkt tegen pijnlijke handen. In ons assortiment kun je toetsenborden vinden die verlichting geven aan:

 • Handen/vingers
 • Pols/onderarm
 • Schouder
 
voorkom pijn in de hand en vingers met een ergonomisch QWERTY toetsenbord

Handen/vingers 

De vingers staan tijdens het typen constant onder druk. Elke aanslag op het toetsenbord vereist enige inspanning om die gewenste letter daadwerkelijk op je beeldscherm te laten verschijnen. En die ene handeling voer je op een dag wel honderden, soms duizenden keren uit.

Toetsenborden kunnen een vrij zware aanslag hebben, waardoor je bij elke toets veel spanning op de hand zet. Dit kan resulteren in een pijnlijke hand en vingers.

voorkom pijn in pols en onderarm met een ergonomisch toetsenbord

Polsen 

De polsen en onderarmen kunnen op 2 manieren onnodig veel spanning ervaren. Een nadeel is dat de handen vrij dicht op elkaar staan. Dit heeft bijna altijd tot gevolg heeft dat je pols een klein knikje moet maken om beide handen goed te plaatsen. Een knikje klinkt onschuldig, maar kan bij langdurig typen voor irritatie zorgen.

Ook de hoogte van het toetsenbord is van invloed op de pols. Tijdens het typen wil je het liefste een mooie rechte lijn hebben in je arm/pols/hand. Een traditioneel dikker toetsenbord dwingt je pols ook in het eerder genoemde knikje.

Voorkom pijn in schouders met een ergonomisch toetsenbord

Schouders 

Het grote probleem van een standaard toetsenbord is zijn layout met aan de rechterzijde een groot numeriek bord. Geprezen door de gebruikers die veel cijfers moeten invoeren, maar gehaat door de schouder van die betreffende gebruikers.

Het probleem met een numeriek deel aan je toetsenbord is dat het bord daarmee te breed wordt. Door het brede bord kan je muis niet op de ideale positie staan: binnen schouderbreedte. Hoe verder je de muis van je af plaatst, hoe meer spanning er op de schouder komt te staan.

8 tips om alles uit je ergonomische toetsenbord te halen

 • Size matters 

  Het probleem met een numeriek deel aan je toetsenbord is dat het bord daarmee te breed wordt. Door het brede bord kan je muis niet op de ideale positie staan: binnen schouderbreedte. Hoe verder je de muis van je af plaatst, hoe meer spanning er op de schouder komt te staan.

 • Plat, platter, platst 

  Voor de beste ontspannen houding staat je pols in lijn met de onderarm. Een plat QWERTY toetsenbord maakt het mogelijk om de pols zo recht mogelijk te houden tijdens het typen. (Klap die pootjes onder je toetsenbord maar weer in)

 • Denk aan die hoeken 

  Voor de beste ontspannen houding staat je arm licht open gebogen. Maak de hoek echter niet te groot, zo’n 110 graden. Dan ga je naar je muis ‘reiken’, wat weer extra spanning op de arm zet

 • Twee is beter dan één 

  Een gesplitst toetsenbord geeft je de mogelijkheid om de polsen te ontlasten doordat je de losse helften zo kan positioneren dat de polsen geen zijwaartse knik meer hoeven te maken

 • Wees lief voor het toetsenbord 

  Iedereen heeft wel iemand op kantoor die erom bekend staat. Die collega die elke toets door zijn toetsenbord heendrukt. Wees aardig voor je toetsenbord, dan is hij ook aardig voor je vingers. Druk de toetsen in tot het 'aanslagmoment' niet verder, zo voorkom je tegendruk op de vingers

 • Houdt je toetsenbord dichtbij 

  Probeer je ellebogen onder een hoek van ca. 90 graden te houden. Dit betekent dat je het toetsenbord redelijk dichtbij het lichaam moet plaatsen om de ellebogen te ontlasten

 • Haal je handen van het toetsenbord als je niet typt 

  Afwisseling is de beste preventie van RSI. Leg je handen in een andere positie als je niet hoeft te typen. Ze rusten gedurende de dag al zo lang in dezelfde houding op het toetsenbord

 • Investeer in jezelf, leer blind typen 

  Naast dat blind typen je productiviteit verhoogt is het ook goed voor je houding. Je gaat alle vingers gebruiken in plaats van die twee wijsvingers, je verdeelt de belasting dus meer. Daarnaast kijk je niet meer constant omlaag, iets waar je nek je dankbaar om zal zijn

Diversiteit van het ergonomische toetsenbord

Er is tussen ergonomische toetsenborden niet alleen verschil in connectiviteit - bedraad toetsenbord, draadloos toetsenbord en bluetooth toetsenbord - maar ook in het type toetsen. Zo heb je het membraan toetsenbord, schaar toetsenbord en mechanisch toetsenbord. Verder zijn ze er in allerlei vormen en maten. Voorbeelden hiervan zijn: Gesplitst toetsenbord, plat toetsenbord en compact toetsenbord. In Nederland gebruiken we als lay-out overigens een QWERTY toetsenbord, terwijl er in België AZERTY en in Duitsland QWERTZ wordt gebruikt.

Afhankelijk van de werkzaamheden kun je ook voor toetsenborden met of zonder numeriek gedeelte kiezen. Externe numerieke toetsenborden zijn daarnaast los te verkrijgen. De grootste verschillen lichten we hieronder kort toe. Een uitgebreid blog over de verschillende toetsenborden en schakelaars vind je hier.

Bedraad, draadloos of bluetooth

Draadloos

Geen gedoe

draadloos ergonomisch toetsenbord

Draadloze toetsenborden worden verbonden middels nano USB ontvangers die je in het apparaat steekt waar je het QWERTY toetsenbord mee wilt verbinden. Het duidelijke voordeel is dat je geen last van loshangende kabels hebt.

Ook werken draadloze toetsenborden vaak tot op meerdere meters afstand. Deze twee voordelen komen de bewegingsvrijheid zeer ten goede. Ook zijn draadloze toetsenborden ideaal om mee te nemen.

Bluetooth

Verbinden met meerdere apparaten

Bluetooth toetsenbord

Een groot voordeel van een bluetooth toetsenbord is dat deze vaak de mogelijkheid geeft je toetsenbord aan meerdere apparaten tegelijk te verbinden.

Verder kun je geen kabeltje of ontvanger kwijtraken, aangezien je die niet nodig hebt met een bluetooth toetsenbord. Het enige waar je op moet letten is dat je laptop of computer over bluetooth beschikt.

Schaar- membraan- en mechanische toetsen

Membraan

De goedkoopste van de drie

Membraan toetsenbord ergonomisch

Dit is de schakelaar die je in de meeste (standaard) toetsenborden zult vinden. Dit is vooral omdat het een verouderde techniek is waarbij gebruik wordt gemaakt van goedkopere materialen waardoor de kostprijs van toetsenborden met membraanschakelaars relatief laag is.

Nadelen van membraantoetsen omvatten de kortere levensduur en de toetsaanslag die vaak vrij diep ligt.

Mechanisch

De keuze is reuze

mechanische toetsen

De verwijderbare, en daarmee vervangbare, mechanische toetsen geven je de mogelijkheid je toetsenbord volledig naar eigen wens af te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een ideaal gaming toetsenbord samenstellen.

Mechanische toetsen gaan lang mee, het toetsenbord is eenvoudig schoon te maken en je hoeft de toetsen niet volledig in te drukken wat zorgt voor een snelle reactie. Echter zijn dit soort toetsenborden behoorlijk prijzig en vaak een stuk zwaarder.

Vast, geïntegreerd en los numeriek toetsenbord

Vast

Maar dan ergonomisch verantwoord

Vast numeriek links op een ergonomisch toetsenbord

Toetsenborden met een vast numeriek gedeelte zijn vooral erg handig voor als je werkzaamheden verricht met veel data invoer. Echter zorgt het extra stuk toetsenbord ervoor dat je verder van je af moet muizen, wat verre van ergonomisch is.

Daarom zijn sommige producenten zo geniaal geweest om bijvoorbeeld het numeriek gedeelte aan de linkerkant van het toetsenbord te plaatsen, in- en uitschuifbaar te maken, of de muis te integreren in het toetsenbord.

Los

Vrij te verplaatsen

Los numeriek deel

Losse numerieke toetsenborden, ook wel bekend als NumPad, beginnen aan een opmars. Een NumPad kun je namelijk overal plaatsen waar je wilt, en zou je in theorie zelfs in je hand kunnen houden bij gebruik.

Na gebruik kun je deze netjes opbergen en zo werk je dus optimaal ergonomisch. Een groot nadeel is de hoge prijs van dergelijke toetsenbordjes, die net zoveel kunnen kosten als volledige toetsenborden.

Gesplitst, compact en plat QWERTY toetsenbord

Compact

Klein maar fijn

compact ergonomisch toetsenbord

De compactheid van deze toetsenborden stelt je in staat je muis binnen schouderbreedte te houden. Ergonomisch gezien is dit een zeer groot voordeel. Echter ontbreekt een numeriek gedeelte eigenlijk altijd. Vandaar dat deze toetsenborden ook wel bekend staan als Tenkeyless.

Vaak zit het numeriek gedeelte wel geïntegreerd in de toetsen en deze kunnen gebruikt worden in combinatie met een andere toets (Fn-toets). Ook andere toetsen kunnen ontbreken, kleiner zijn of op een andere plaats zitten vergeleken met “normale” toetsenborden.

Plat

Als een pannenkoek

Plat ergonomisch toetsenbord

Een goede houding van de polsen is die waar de arm, pols en hand in één lijn staan. Dit is dan meteen het grootste voordeel van platte toetsenborden. Omdat je je handen niet op hoeft te tillen om bij de toetsen te kunnen hoef je ook je polsen niet te buigen. Daarnaast zijn deze toetsenborden door het formaat en gewicht ideaal om mee te nemen. Echter heb je qua toetsen weinig keuze omdat alleen toetsen met schaarmechanisme zeer plat zijn.

Hoewel Low-Profile mechanische toetsen op de markt beginnen te komen zijn deze minder plat en een stuk duurder.

Bijzondere toetsenborden

Toetsenbord en muis

De ultieme ruimtebespaarders

Toetsenbord en muis in 1

Er zijn producenten die toetsenbord en muis combineren in één product. Zo heb je bijvoorbeeld toetsenborden met touchpad (zoals bij een laptop) en toetsenborden met trackball muis. Op deze manier heb je je invoerapparaten altijd recht voor je liggen.

Omdat je dus verder geen ruimte nodig hebt om te muizen blijft er ruimte over voor, bijvoorbeeld, een numeriek gedeelte.

X-Bows

Geeft er een eigen twist aan

X-bows ortholineair QWERTY toetsenbord

Dit is een voorbeeld van een toetsenbord die veel in één biedt met een eigen twist. De X-Bows is een gesplitst, mechanisch, ortho lineair en LED RGB toetsenbord met programmeerbare toetsen.

Verder zijn er in het midden extra toetsen geplaatst die je normaal gesproken met de pink aanslaat. Nu kun je deze met de sterkere duim bedienen zodat de pink niet overbelast raakt.

Kies het juiste ergonomische toetsenbord

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het kopen van een toetsenbord geen één, twee, drietje meer. De vele vormen, maten en opties waar je tegenwoordig uit kunt kiezen kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen het ideale ergonomische toetsenbord voor jou te vinden. Stel jezelf de volgende vragen om sneller tot een goede keuze te komen:

 • 1. Wil ik een bedraad of draadloos model? 

  De eerste vraag is mogelijk de meest eenvoudige, en het antwoord zal afhangen van de manier waarop je het toetsenbord gebruiken wilt. Een bedraad toetsenbord zal nooit leeg gaan maar is minder handig voor onderweg. Een draadloos model is ideaal voor onderweg maar kost vrijwel altijd meer en heeft naast een “schoner” bureau niet echt een merkbaar voordeel bij een vaste werkplek.

  Gebruik de filters aan de linkerzijde om een keuze te maken.

 • 2. Welke lay-out heb ik nodig? 

  We gebruiken in Nederland een QWERTY toetsenbord, deze layout kom je tegen op vrijwel alle toetsenborden op onze website. Waarom QWERTY? Kijk maar eens linksboven naar de 'Q' op je toetsenbord en lees naar rechts. Voor de Belgische (AZERTY) en Duitse (QWERTZ) gebruikers hebben we aparte categorieën waar deze andere lay-outs gevonden kunnen worden.

 • 3. Heb ik bepaalde klachten die ik wil tegengaan? 

  Eén van de redenen voor de vele verschillende vormen toetsenborden is dat deze zich op verschillende klachten richten. Bij last van je schouder kun je het beste gaan voor een compact, gesplitst of combinatie toetsenbord waarin de muis verwerkt zit. Het is in ieder geval belangrijk dat je binnen schouderbreedte kunt werken.

  Bij pijn aan pols of onderarm is een plat of gesplitst toetsenbord het beste. Deze zorgen ervoor dat je onderarm, pols en hand in één lijn blijven. Heb je last van je elleboog, hand of vingers; kies dan voor een gesplitst toetsenbord. Deze toetsenborden bieden uiteindelijk de meeste ontspanning omdat de natuurlijke houding behouden blijft tijdens het typen.

  Gebruik de filters aan de linkerzijde om een keuze te maken.

 • 4. Hoe vaak gebruik ik de cijfertoetsen? 

  Hiermee bepaal je het type NumPad. Voor geen tot weinig gebruik kun je het beste kiezen voor een toetsenbord zonder numeriek gedeelte of voor één met een geïntegreerd NumPad. Voor een gemiddelde gebruikshoeveelheid is een NumPad aan te raden. Dit toetsenbord van Evoluent is dan ideaal voor rechtshandigen. Dit toetsenbord van Posturite heeft een uitschuifbaar NumPad en is daarmee voor zowel links- als rechtshandigen geschikt.

  Als data invoer een groot onderdeel is van je dagelijkse werkzaamheden kun je om ergonomische redenen het beste kiezen voor een los numeriek toetsenbord.

 • 5. Waar ga ik het toetsenbord voor gebruiken? 

  Het antwoord op deze vraag zal bepalen welk type toetsen jij nodig hebt op je toetsenbord. Ben je schrijver of fanatiek gamer, dan kun je het beste voor mechanische toetsen kiezen. Is gewicht belangrijk omdat je het toetsenbord veel mee zult nemen, kies dan voor toetsen met schaarmechanisme.

  Heb je een toetsenbord nodig om af en toe iets in te tikken, dan kun je het beste gaan voor de goedkopere membraantoetsen.

 • 6. Welke extra’s wil ik graag? 

  Zo heb je toetsenborden met programmeerbare knoppen, RGB achtergrondverlichting en multimedia toetsen. Verder kunnen sommige bluetooth toetsenborden met meerdere apparaten tegelijk verbonden worden en beschikt het ene toetsenbord over een geïntegreerde polssteun en het andere niet.

  De opties zijn er in overvloed. De vraag is: wat wil jij?

 • 7. Welk besturingssysteem gebruik ik? 

  De vraag is zo eenvoudig dat je er makkelijk overheen kijkt maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Hoewel producenten steeds vaker toetsenborden produceren die zowel op Windows als Mac goed werken is dat niet altijd het geval. Controleer daarom altijd even voor welk besturingssysteem het toetsenbord geproduceerd is om er zeker van te zijn dat je het toetsenbord gebruiken kunt.

 • 8. Wat zeggen anderen over het product dat ik op het oog heb? 

  Als laatste check is het altijd een goed idee om de reviews over het product dat je op het oog hebt te lezen. Hier kun je vaak cruciale informatie vinden over de functionaliteit in de praktijk. Let er wel op dat dit persoonlijke meningen zijn. Wat iemand anders fijn vindt kan jou tegenstaan, en andersom.

 • 9. Wat doe ik als ik er echt niet uit kom? 

  Vraag het ons! We helpen dagelijks mensen die het moeilijk vinden om de juiste keuze te maken voor hun situatie/klacht/werkzaamheden. Op basis van die ervaring geven we elke dag weer een beetje beter advies.

  En stel nou dat wij je iets adviseren dat niet helemaal bevalt? Dan kun je het product binnen 90 dagen gratis terugsturen. Dat maakt ons uniek in de markt, en geeft jou zekerheid.

Veelgestelde vragen over ergonomische toetsenborden

 • "Wat zijn de grootste verschillen tussen alle toetsenborden?" 

  De verschillen zitten ‘m vooral in de vorm, de extra toetsen/functies en het typen toetsen van het toetsenbord. Deze worden hier uitgebreidt uitgelicht.

 • "Richten alle toetsenborden zich op dezelfde klachten?" 

  Nee, niet altijd. Compacte toetsenborden richten zich bijvoorbeeld voornamelijk op schouderklachten en gesplitste toetsenborden bieden daarnaast ook ontspanning voor je pols en arm.

 • "Hoe weet ik of ik het juiste toetsenbord kies?" 

  We raden altijd de volgende dingen aan: 1) Gebruik de filters aan de linkerzijde van deze pagina, waarbij vooral het type verbinding en klacht erg belangrijk is. 2) Lees de productpagina’s goed door en bekijk de reviews. 3) Vraag ons om live advies op de chat.

 • "Waarom is er zo’n groot prijsverschil tussen sommige toetsenborden die ogenschijnlijk hetzelfde zijn?" 

  Hoogstwaarschijnlijk vergelijk je dan een toetsenbord met membraan- of schaartoetsen met een toetsenbord dat gebruik maakt van mechanische toetsen. Mechanische toetsen gaan veel langer mee en zijn verwisselbaar. Daarnaast komen deze borden vaak met vele extra’s, zoals achtergrondverlichting en programmeerbare knoppen.

 • "Welke typen toetsen is de juiste voor mij?" 

  Bij weinig tot matig gebruik van je QWERTY toetsenbord zullen membraan- en schaartoetsen de beste keuze zijn. Neem je je toetsenbord vaak mee, dan zijn schaartoetsen de betere keuze van de twee. Bij intensief gebruik van het toetsenbord zijn mechanische toetsen the way to go. Hier kun je meer lezen over de verschillen tussen de toetsen.

 • "Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat kan ik het beste doen?" 

  Adem in. Adem uit… Geen zorgen! Je kunt ons altijd live bereiken via de chat. Dan kijken we er samen even naar.

 • "Ik heb het toetsenbord ontvangen maar ik kan er niet aan wennen. Wat moet ik doen?" 

  Neem in dat geval even contact met ons op. Het kan zijn dat we je met wat tips goed op weg kunnen helpen. Mocht dit nog steeds niet baten, dan heb je altijd recht op gratis retour binnen 90 dagen na ontvangst van je aankoop.

 • "Ik heb nog andere vragen die ik hier niet bij zie staan. Waar kan ik deze het beste stellen?" 

  In dit geval is het altijd het makkelijkste om ons even aan te spreken in de chat. Vanuit daar kunnen we je verder helpen.