Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

MONITOR ARM

AL VANAF 47,95
Filters
R-Go Zepher C2 circulaire monitorarm
0 reviews
109,00 Incl. btw
90,08 Excl. btw
Dataflex Viewgo dubbele monitor arm zilvergrijs
0 reviews
119,00 Incl. btw
98,35 Excl. btw
Equip Basic 1 Scherm monitorarm met Laptophouder 10"-17"
0 reviews
79,00 Incl. btw
65,29 Excl. btw
Ergopro Basic 2 Schermen monitorarm
0 reviews
64,95 Incl. btw
53,68 Excl. btw
Ergopro Basic 1 Scherm monitorarm
0 reviews
47,95 Incl. btw
39,63 Excl. btw
Equip Basic Gasveer monitorarm
0 reviews
69,00 Incl. btw
57,02 Excl. btw
R-Go Zepher C2 dubbele circulaire monitorarm
0 reviews
169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
Galaxy monitorarm - wit
0 reviews
143,99 Incl. btw
119,00 Excl. btw
R-Go Caparo D2 Smart Bar circulaire monitorarm
0 reviews
209,00 Incl. btw
172,73 Excl. btw
Equip Basic Gasveer dubbele monitorarm
0 reviews
99,00 Incl. btw
81,82 Excl. btw
Galaxy dubbele monitorarm zwart
0 reviews
228,69 Incl. btw
189,00 Excl. btw
Oslo monitor arm wit
0 reviews
129,00 Incl. btw
106,61 Excl. btw
Galaxy Basic monitorarm zwart
0 reviews
107,69 Incl. btw
89,00 Excl. btw
Equip Basic Plus gasgeveerde monitorarm zilvergrijs
0 reviews
99,00 Incl. btw
81,82 Excl. btw
Oslo monitor arm zwart
0 reviews
129,00 Incl. btw
106,61 Excl. btw
Oslo monitor arm zilvergrijs
0 reviews
129,00 Incl. btw
106,61 Excl. btw
Oslo dubbele monitor arm wit
0 reviews
209,00 Incl. btw
172,73 Excl. btw
Stockholm gasgeveerde monitor arm zilvergrijs
0 reviews
179,00 169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
Stockholm gasgeveerde monitor arm wit
0 reviews
179,00 169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
DESQ 1556 Monitor arm voor 2 schermen 10-26''
0 reviews
169,00 Incl. btw
139,67 Excl. btw
Oslo dubbele monitor arm zilvergrijs
0 reviews
209,00 Incl. btw
172,73 Excl. btw
NewStar NM-D900BLACK monitor arm 10-30"
0 reviews
229,95 Incl. btw
190,04 Excl. btw
NewStar NM-D500DBLACK monitor arm 10-27''
0 reviews
219,95 Incl. btw
181,78 Excl. btw
NewStar NM-D500BLACK monitor arm 10-30''
0 reviews
119,95 Incl. btw
99,13 Excl. btw

Reviews van onze klanten over hun monitor arm

"Ik heb een top product ontvangen tegen een uitstekende prijs en snel bezorgd, echter super" - Jeroen
"Zeer robuuste standaard met voldoende draaigewrichten om de schermen goed af te stellen" - Onno

Waarom heb ik een monitorarm nodig?

Dankzij een monitor arm heb je complete controle over je monitor. Hij stelt je in staat om de monitor op de juiste hoogte te zetten, in de juiste kijkhoek en op de juiste afstand. Ee monitor arm geeft je dus de optimale kijk ervaring.

Een monitor komt vanuit de verpakking meestal op een standaard. Deze standaard is in veel gevallen niet verstelbaar. Je kun hem wel op de juiste afstand zetten, maar daar houdt het dan ook op. De hoogte en kijkhoek zijn niet goed en de standaard neemt nog eens vervelend veel ruimte op je bureau in.

Een monitor arm heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor iedereen waarmee je samenwerkt of wel eens op jouw plek zit. Meekijken en je scherm delen met andere is met een monitor arm veel makkelijker. Daarnaast kun je een monitor arm afstemmen op de persoon die achter het beeldscherm zit.

en dat is nog niet alles! Bekijk hier de vergelijking tussen het gebruiken en het niet gebruiken van een monitor arm, en laat je overtuigen van al zijn voordelen.

 Monitor armGeen monitor arm
Verhoogt comfort
Verstelbare hoogte
Verstelbare kijkhoek
Flexibele werkplek
Opgeruimd bureau
Effectief tegen klachten
Bevordert werkhouding
Makkelijk samenwerken

Tegen welke klachten werkt een monitor arm?

Met een monitor arm kun je een betere houding aannemen en daardoor meer ontspannen werken. Het ontbreken van een goede oplossing voor je monitor kan klachten veroorzaken voor de volgende lichaamsdelen:

 

Rug 

Pijn in de rug is de meest gehoorde klacht. En dat is ook helemaal niet gek. Je beeldscherm is je bron van informatie, het belangrijkste onderdeel van je werkplek. De hele dag ben je één met de monitor.

Op het moment dat je beeldscherm niet zo lekker opgesteld staat en je ogen ook nog vermoeid raken, schiet je ongemerkt in een verkeerde zithouding. Je gaat voorover buigen om het beeldscherm goed te kunnen lezen en je vermoeide ogen te compenseren.

Nek 

De hiernaast genoemde verkeerde houding triggert op zijn beurt weer andere delen van je lichaam. Op het moment dat je naar je scherm toe gaat leunen, kantel je je nek ook wat mee. Het is een vrij onschuldige beweging, maar als die dag in dag uit herhaald wordt ga je dat op den duur toch merken.

Het hoofd van een volwassene is gemiddeld zo’n 5 kilogram. Bij een goede zithouding is de druk op je nek ‘slechts’ die 5 kilogram. Bij een lichte kanteling van 15 graden verandert dat al naar een dikke 12 kilogram.

Schouders 

Op het moment dat je naar voren gaat hangen, ga je ook met de rest van je lichaam naar voren bewegen. Je zal wat meer je schouders optrekken.

Om het extra gewicht dat naar voren hangt op te vangen, zal je ook sneller met je onderarmen op het bureau gaan steunen. Dit bevordert het optrekken van de schouders nog meer, waardoor je er meer spanning op zal zetten. Net zoals bij je nek lijken de bewegingen vrij onschuldig, maar kunnen op termijn serieuze gevolgen hebben.

Ogen 

De hele dag naar het beeldscherm staren heeft zijn weerslag op je ogen. Ze raken vermoeid en kunnen niet meer zo makkelijk focussen als de eerste 2-4 uur van de werkdag. De afstand van jou tot het beeldscherm wordt een steeds groter probleem.

Uiteindelijk zal je moeten toegeven aan de vermoeidheid en ga je meer leunen richting het scherm. Je bewijst er je schouders, nek en rug geen goede dienst mee.

7 tips om alles uit je monitorarm te halen

 • Zorg dat je monitor centraal voor je geplaatst is  

  Om ervoor te zorgen dat je een gezonde werkhouding aanneemt, dient je monitor recht voor je geplaatst te zijn. Je hoeft dan niet met je lichaam, nek en schouders naar links of rechts te draaien. Het geeft meer ontspanning en comfort. Ook als je met 2 of zelfs meerdere monitoren werkt is het belangrijk om je hoofdmonitor recht voor je te plaatsen. Ga niet tussen 2 monitoren in zitten.

 • Houd een armlengte afstand tot de monitor  

  De juiste afstand tot je beeldscherm zorgt ervoor dat je alles goed kunt lezen en de ogen niet te snel vermoeid raken. Voor die afstand moet je ongeveer een armlengte gebruiken.

 • Breng de bovenkant van de monitor op ooghoogte  

  De monitor moet makkelijk af te lezen zijn. De hoogte is daarin belangrijk. Als je de bovenkant van je scherm uitlijnt met je ogen heb je een goede hoogte. Is je scherm groter dan 20 inch? Dan mag hij zelfs nog wat hoger worden geplaatst. Je hoeft dan niet met je nek te kantelen om ook het onderste deel goed te kunnen lezen

 • Kantel het scherm iets omhoog  

  Aangezien je monitor voor het grootste gedeelte onder je ooghoogte hangt, kun je hem het beste iets omhoog kantelen. Dit vergroot de leesbaarheid. Pas wel op dat licht niet te veel op het scherm reflecteert, want dan werkt het kantelen averechts.

 • Gebruik je ogen en niet je nek  

  Je ogen hebben een grote reikwijdte. Maak hier gebruik van. Je voorkomt hiermee dat je vanuit je nek gaat lezen. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een lichte kanteling van de nek een grote impact heeft op het gewicht dat hij moet dragen, dus wil je het kantelen voorkomen.

 • Positioneer jezelf slim ten opzichte van ramen  

  Invallend licht is funest voor de leesbaarheid van je monitior. Zorg er dus voor dat je de zon te slim af bent. Draai indien nodig je werkplek weg zodat er niet te veel licht in je monitor kan vallen.

 • Vermoeid? Haal je scherm iets naar je toe  

  Merk je dat je aan het einde van de dag niet alles op je scherm nog scherp ziet? Beweeg de monitor dan iets naar je toe.

Diversiteit van de monitor arm

Er is heel veel te kiezen op het gebied van monitor armen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Door zeer uiteenlopende wensen en vragen van consumenten zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe producten ontwikkeld. Dit varieert van een monitor arm voor 6 monitoren om veel data tegelijk te kunnen analyseren tot een arm met een grote reikwijdte om beter samen te kunnen werken. En eigenlijk alles daartussenin. 4 kenmerken onderscheiden monitor armen heel duidelijk van elkaar.

Voet, klem of doorvoer

Voet

Makkelijke installatie

monitor arm met voet

Je kunt een monitor arm op 3 verschillende manieren installeren. Daarvan is de voet de eenvoudigste. Het is echter ook de keuze met de meeste beperkingen.

Er kunnen geen lange armen aan worden bevestigd, want dan valt de voet om. Wat betreft gebruiksgemak is hij wel de nummer 1, want je zet hem op je bureau en kunt direct aan de slag.

Doorvoer

Mooiste oplossing

doorvoer voor een monitorarm

Een doorvoer gebruiken voor je monitor arm is de mooiste optie. Het is ook de meest tijdsintensieve.

Je boort een gat in je bureau, waar de monitor vervolgens in wordt bevestigd. Zo lijkt het alsof de arm in je bureau verdwijnt. Een doorvoer geeft op die manier een schone en strakke uitstraling.

Er zijn verschillende monitor armen die met zowel een doorvoer als een bureauklem komen. Je kunt bij deze producten altijd thuis nog beslissen welke manier van monteren je voorkeur heeft.

Lange of korte arm

Korte arm

Voor de compacte werkplek

Korte monitor arm

Een korte arm betekent minder flexibiliteit en minder mogelijkheden. Maar die zijn misschien ook helemaal niet nodig. Een korte arm neemt minder ruimte in en kan op kleinere werkplekken ideaal zijn.

1 of meerdere monitoren

1 monitor

Voldoende voor de meeste werkzaamheden

monitor arm voor 1 monitor

Het meest in het oog springende verschil tussen monitor armen is waarschijnlijk wel het aantal schermen dat ze kunnen dragen. Een monitor arm voor 1 scherm is voor de meesten voldoende.

Afhankelijk van je taken en werkzaamheden zou je kunnen overwegen om voor een extra scherm te gaan, maar in de praktijk blijkt dat vaak overbodig. Ben je vooral bezig in 1 programma en hoef je niet veel tussen programma’s te wisselen, dan ben je prima af met 1 monitor.

Monitor armen zijn enorm veelzijdig. Ze sluiten aan op verschillende beroepen, verschillende wensen en verschillende ideeën over productief en gezond werken. Of je nu met 1 scherm wil werken of met 6, er is altijd een arm die bij je past.

Hoogte verstelling: vast of dynamisch

Dynamische hoogte

Hoogte verstellen met je vingertoppen

Monitor arm met dynamische hoogte

Voor het vaak verhogen en verlagen van de monitor is een gasveer een geweldige uitvinding. Dankzij de gasveer kan de monitor met weinig inspanning worden versteld. De veer in de arm kun je aanpassen aan het gewicht van je monitor.

Zeker voor flexplekken, waar er altijd iemand anders achter het bureau kan zitten, is de gasgeveerde monitor arm een uitvinding. Het unieke, wat bollere ontwerp van een gasgeveerde arm is vrij eenvoudig te herkennen.

Kies de juiste monitor arm

als je een monitor arm gaat kopen, dan moet je op een paar dingen letten. Door naar de juiste zaken te kijken weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

 • 1. Hoeveel monitoren ga ik ophangen? 

  Een simpele, maar belangrijke vraag om mee te beginnen. Hoeveel monitoren ga je ophangen? Misschien heb je er op het moment 1, maar twijfel je al even of je niet een tweede monitor wilt gaan gebruiken. Nu is het ideale moment om die knoop door te hakken.

  Je hebt hierboven al kunnen lezen wanneer meerdere monitoren van toegevoegde waarde kunnen zijn.

 • 2. Hoe zwaar is mijn monitor? 

  Monitor armen kunnen vaak veel meer kilo’s dragen dan noodzakelijk. Toch kan het geen kwaad om dit even te controleren.

  Aan de hand van het productnummer op je monitor kun je het gewicht ervan opzoeken. Google is je vriend. Vervolgens kun je in de specificaties van ons productpagina’s terugvinden wat de maximale draagkracht is van een monitor arm. Je kunt dit terugvinden achter ‘max. draagvermogen’.

 • 3. Hoe groot is mijn monitor?  

  Je schermmaat wordt altijd beschreven in inches. Ook deze informatie is eenvoudig terug te vinden op internet.

  Vervolgens kun je in de specificaties op onze productpagina’s en in de titel van de producten de minimale en maximale schermmaten terugvinden. Er staat dan ‘min. schermgrootte’ en ‘max. schermgrootte’.

 • 4. Welke VESA maat heeft mijn monitor? 

  Aan de achterkant van je monitor bevindt zich een gatenpatroon. Dit patroon ga je later verbinden met de monitor arm. Evenals het gewicht en het formaat, is het VESA patroon ook simpel te achterhalen.

  Je kunt het echter ook zelf meten. Staan de gaten 7,5 cm van elkaar af? dan heb je VESA 75. Staan ze 10 cm van elkaar af? Dan heb je VESA 100. Staan ze horizontaal 10 en verticaal 7,5 cm van elkaar af? Dan heb je VESA 100x75.

  In de specificaties op onze productpagina kun je de VESA maat terugvinden achter ‘VESA minimaal’ en ‘VESA maximaal’.

 • 5. Hoe wil/kan ik de monitor monteren? 

  De monitorarm bevestigen, hoe wil je dat gaan doen? En hoe kun je het doen? want vaak is de uiteindelijke keuze een kwestie van kunnen en willen.

  Je wilt graag een bureauklem, maar de rand van je bureau loopt ovaal af. Daardoor kun je de klem niet goed vastzetten. Andersom is een doorvoer soms niet mogelijk omdat je bureau te dik is. Dan kan een klem juist weer de betere oplossing zijn.

  Kijk voor de minimale en maximale diktes voor de doorvoer en de klem altijd in de specificaties op onze productpagina’s. De volgende gegevens zijn belangrijk voor je: 'manier van montage' & 'Geschikt voor bureaublad diktes van'.

 • 6. Hoe lang moet de arm zijn?  

  De gewenste lengte van de arm hangt van een aantal dingen af, waaronder de afstand tussen jou en de monitor en de gewenste flexibiliteit. De meest belangrijke factor is de afstand die je nodig hebt om de monitor dichtbij genoeg te kunnen plaatsen.

  Een voorbeeld: Je hebt de monitor het liefste op zo’n 40 cm afstand van je (Gebruik een armlengte om de afstand te bepalen). Je bureau is 100 cm diep. Een kleine rekensom leert ons dat je dus een monitor arm van 60 cm nodig hebt om de ideale afstand te bereiken.

  Werk je veel samen en deel je vaak werk met je collega’s? Dan kan een lange arm met lekker veel scharnieren je alle vrijheid geven. Je zwiept hem naar links, je zwiept hem naar rechts. Iedereen kan zonder problemen meekijken. De maximale lengte van een arm kun je in de specificaties terugvinden achter ‘Diepte’.

 • 7. Hoe hoog moet mijn monitor hangen?  

  Je monitor hangt het liefste met de bovenste rand ongeveer op ooghoogte, en zelfs iets hoger. Kijk bij de monitor die je op het oog hebt goed hoe hoog hij kan. Deze gegevens zijn terug te vinden in de specificaties achter ‘laagste stand’ en ‘hoogste stand’.

  Let wel op. De aangegeven standen gaan dus over hart van je scherm, omdat deze bevestigd zit aan de arm. Meet dus de afstand van het hart van je scherm tot aan de bovenkant om te weten te komen hoe hoog de monitor zal hangen.

 • 8. Moet ik de hoogte vaak aanpassen? 

  Zit je op een vaste werkplek waar alleen jij werkt? Dan is het antwoord nee. Je past de hoogte 1 keer aan en je bent klaar.

  Werk je echter op een flexplek waar elke dag iemand anders kan zitten? Dan is het antwoord absoluut ja. Iedereen met een andere lengte moet de monitor kunnen aanpassen naar de voor hem of haar meest geschikte hoogte. Een gasveer is dan de oplossing. Met een gasveer kun je zonder inspanning de arm moeiteloos verstellen in hoogte.

Veelgestelde vragen over monitor armen

 • Kan een bureauklem op elk bureau worden bevestigd? 

  Op de meeste bureau’s wel, maar er zijn uitzonderingen. Zo zijn hele dikke bureau’s vaak niet geschikt. Ook bureau’s die aan de onderzijde rond aflopen zijn niet ideaal om een klem op te zetten.

 • Heb ik gereedschap nodig om een monitor arm te monteren?  

  Om daar achter te komen kun je het beste de specificaties van de monitor arm bekijken waarin je geïnteresseerd bent. Achter ‘benodigd gereedschap’ staat dan wat je nodig hebt.

 • Welke monitor arm is de beste? 

  Er is geen monitor arm universeel de beste. Het kiezen van de juiste standaard ligt aan de eisen die je stelt en het werk dat je doet. Volg het stappenplan op onze categoriepagina om de juiste monitor arm te kiezen.

 • Mijn bureau staat tegen de muur. Kan ik nog steeds een bureauklem gebruiken? 

  Je kunt proberen om het bureau lichtjes van de muur weg te trekken. Als dat niet kan, dan kun je het beste even opmeten of de arm aan de zijkant van je bureau geplaatst kan worden. Als hij lang genoeg is kun je de monitor nog steeds recht voor je plaatsen.