Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Houd je cool deze zomer

  Inhoudsopgave

  Wat kun jij doen tegen de hitte?
  Welke producten kunnen jou bijstaan?
  Tot slot

  Het is het beste om de hitte te accepteren, maar er is stiekem ook nog een hoop dat je kunt doen om koel te blijven!

  Dit kun jij doen tegen de hitte

  De zomers worden steeds warmer in ons “koude” kikkerlandje. Hitte kan een groot effect hebben op je lichaam en hersenen. Zo is het niet vreemd om minder energie en/of concentratie te hebben, omdat je lichaam hard werkt om je af te koelen. Hieronder geven we een aantal tips om de zomer door te komen.

  1. Zorg voor een goede nachtrust

  Het is niet ongewoon dat de hitte je nachtrust verstoort. Je slaapt minder lang en minder vast. Wanneer dit een aantal avonden na elkaar voorkomt bouw je een slaaptekort op. Dit zorgt voor prikkelbaarheid en concentratieverlies. Logischerwijs is de oplossing simpel: Het zo koel mogelijk houden van de slaapkamer.

  Zet de ramen ‘s nachts open. Zo kan de warme lucht ontsnappen en vervangen worden door frisse lucht. Overdag kun je ramen en gordijnen beter gesloten houden om de hitte buiten te sluiten. Beschik je over airconditioning? Zet deze dan vóór het slapen aan om de slaapkamer te koelen. ‘S nachts kun je deze het beste zoveel mogelijk uit laten staan omdat frisse lucht ook je nachtrust bevordert.

  2. Drink voldoende water

  Hydrateren hydrateren hydrateren! Had ik al gezegd dat het belangrijk is om goed te hydrateren? Hydrateren dus. Zodra het lichaam warm wordt gaat het zweten om af te koelen. Op nare luchtjes na niks mis mee, maar dat betekent wel dat je zonder het te merken veel vocht verliest. Zeker ‘s nachts heb je dit niet altijd in de gaten.

  Drink daarom voordat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt een groot glas water. Zorg er ook gedurende de dag voor dat je voldoende water drinkt. Het negatieve effect van te weinig water drinken is dat je je behoorlijk beroerd kunt voelen. Het negatieve effect van te veel water drinken is wat vaker naar de WC moeten. Kies maar! ;)

  3. Eet meer groente en fruit

  Door het eten van proteïnerijke maaltijden neemt je metabolisme toe. Dit werkt verwarmend. Licht verteerbaar voedsel, zoals groente en fruit, kost minder moeite om te verteren waardoor je lichaam ook minder warm wordt. Daarnaast werken waterrijke producten - zoals watermeloen, komkommer en tomaat - verkoelend.

  4. Houd het hoofd koel

  Maak je vooral niet druk over de hitte, het is nou eenmaal zo. Van jezelf opwinden over iets oncontroleerbaars als de buitentemperatuur krijg je het alleen maar warmer. Schroef daarnaast de eisen die je aan jezelf stelt op de werkvloer ietwat naar beneden. Door de hitte ben je hoogstwaarschijnlijk minder productief dan dat je van jezelf gewend bent. Dat is oké.

  Blijf vrij van stress. Vraagt iemand je om iets te doen maar heb je je handen al vol? Zeg eens ‘nee’. Wie weet kan de hitte een les zijn om voortaan wat vaker ‘nee’ te zeggen. Hoe zeggen ze dat ook alweer: “Ieder nadeel heeft zijn voordeel”.

  5. Vermijd de warmste momenten van de dag

  Ga eerder naar je werk, houd een lange pauze op het heetst van de dag en werk ‘s avonds langer door. Zo kun je toch aan je uren komen en vermijd je de heetste momenten van de dag. In warme landen waar ze extreme temperaturen gewend zijn, zoals Spanje, wordt deze traditie door middel van de welbekende siësta al zo’n 100 jaar in ere gehouden.

  Welke producten kunnen jou bijstaan?

  Naast de alledaagse veranderingen zijn er ook een aantal producten die je bij kunnen staan in je strijdt tegen de zon en hitte. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je apparaten. Hieronder vertellen we je meer.

  1. Een luchtige bureaustoel

  Wanneer je op je bureaustoel zit is een groot gedeelte van je lichaam in aanraking met de stoel. Je kunt je voorstellen dat een gestoffeerde zitting en rugleuning zorgt voor hitte, omdat je lichaamswarmte nergens naartoe kan. Een oplossing is het nemen van een bureaustoel met mesh bekleding. Deze bekleding is dun en bovenal, ventilerend.

  We weten dat een bureaustoel een flinke investering is, dus om jullie een extra handje te helpen krijg je vanaf de officiële start van de zomer (21 juni) tot 1 augustus een flinke korting op de volgende stoelen: De Comfort Ergohuman Luxury is een zeer comfortabele, uitgebreide en ventilerende met mesh beklede bureaustoel. De zomerkorting op deze stoel bedraagt 15%, wat neerkomt op een voordeel van meer dan €100,-! Wil je liever een simpele bureaustoel, maar die wél volledig mesh bekleedt is? Deze vind je in de Comfort Enjoy Classic, die dankzij de 10% zomerkorting wel érg aantrekkelijk geprijst is.

  comfort-ergohuman-luxury-bureaustoelDe Comfort Ergohuman Luxury
  comfort-enjoy-classic-bureaustoelDe Comfort Enjoy Classic

  2. Een ventilerende laptopstandaard

  Naast je lichaam heeft ook je apparatuur veel te verduren tijdens hete dagen. Je laptop is hier wellicht het beste voorbeeld van. Laptops hebben namelijk al een handje van snel warm worden. Daarom is het belangrijk je laptop te helpen de warmte kwijt te kunnen. Een goed ventilerende laptopstandaard is een voorbeeld van een product dat hier een grote bijdrage aan kan leveren. Vooral de bodem wordt snel heet. Zoek dus naar een laptopstandaard met een open plateau. De Nexstand K2 is hier een goed voorbeeld van.

  3. Gebruik een centrale muis

  Het minimaliseren van je bewegingen zorgt ervoor dat je het minder snel warm krijgt. Een centrale muis ligt recht voor je, tussen jou en je toetsenbord in. Je hoeft niet iedere keer je hand van z’n plaats te halen om naar je muis te reiken. Zodoende kun je in dezelfde houding blijven zitten en is het maken van minimale bewegingen al voldoende om je randapparatuur te bedienen.

  4. Werk buiten met 1 van onze pakketten

  Met extreme hitte is het beter om binnen te blijven, maar tijdens de “gewone” zomerdagen is het heerlijk om buiten de frisse lucht op te zoeken. Wel blijft het belangrijk dat je een ergonomische houding blijft aanhouden. Om je een handje te helpen hebben we een aantal pakketten samengesteld. Zo is er een pakket met onze populairste producten, maar ook 1 tegen polsklachten. Alle pakketten kun je hier vinden!

  5. Draag iets verkoelends

  Je kunt jezelf ook heerlijk verkoelen met behulp van een licht en comfortabel vest. Deze zogenaamde hydrogel koelvesten kun je dragen bij 25 tot 40 graden. Je activeert ze in water en ze werken op dezelfde manier als jouw lichaam. Het vest 'zweet' door de warmte leeg, waarbij de waterdruppels die verdampen jouw lichaamswarmte afvoeren.

  Tot slot

  Het is aan je werkgever om je te voorzien van een comfortabele werkplek. Er zijn hier algemene regels voor in het leven geroepen. Zo wordt er gesteld dat de ideale zomertemperatuur voor kantoorwerk tussen de 23 en 26 graden is. Komt de temperatuur boven de 26˚C, dan is er sprake van extra lichamelijke belasting en behoort je werkgever maatregelen te treffen. De grens wordt bij licht fysiek kantoorwerk op 28˚C gezet door de Arbodienst. Meer lezen doe je hier.

  Heb jij nog gouden tips waarmee jij de warme zomerdagen altijd doorkomt? Deel ze dan zeker even hieronder, vinden we leuk!

  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter