Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Snoeren wegwerken met de top 5 producten uit 2024

  Inhoudsopgave

  De producten die jij gezien moet hebben om je snoeren netjes weg te werken
  1. Extend kabelgoot
  2. Kabeldoorvoer rond metaal 2-delig
  3. Ergopro Basic kabelgoot
  4. Klittenband Textie kabelbinder
  5. Cable Snake kabelgeleider
  Laat ons jou helpen met het wegwerken van je snoeren

  Een top 5 producten van 2024 samenstellen waarmee jij perfect je snoeren kunt wegwerken, hoe doe je dat eigenlijk? Je ziet zo vaak top 5 en top 10 lijstjes voorbij komen, dus waarom zou je het Ergowerken lijstje dan moeten geloven? Heel simpel, we nemen namelijk ook de ervaring en feedback van onze klanten mee.

  De producten die jij gezien moet hebben om je snoeren netjes weg te werken

  Klein snoertovenaar opfrisbeurtje

  Ik verwacht dat je voor het lezen van deze top 5 al een beetje overtuigd bent geraakt van het nut van het wegwerken van je kabels en snoeren. Twijfel je nog? Geen probleem! Ik som de belangrijkste voordelen gewoon nog een keer voor je op.

  •  Veiligheid! Val- en struikelpartijen voorkomen is al een goede reden om die vervelende snoertjes en stekkerblokken van de grond te krijgen
  •  Controle en behoud van je bekabeling! Met het wegwerken van je bekabeling kun je gelijk controleren of alles nog vrij is van scheurtjes en knikjes. Met het wegwerken van de snoeren zorg je er gelijk voor dat ze daadwerkelijk goed blijven. Je komt in veel gevallen ook nog meters aan kabels tegen die al jaren geen dienst meer hebben
  •  Schoonmaken is zoveel makkelijker. Ga maar eens grondig stofzuigen met meters aan sliert over de vloer, stekkerblokken ertussen en adapters of Wifi versterkers erbij
  •  Blije ICT afdeling! Je schopt minder snel kabels los, dus de dienstdoende ICT-er ontvangt met minder regelmaat berichten die zeggen ‘Netwerk ligt er uit’
  •  Opgeruimd staat netjes! Het voelt goed om dingen aan kant te maken. Of dat nu je huiskamer, tuin of werkplek is

  Onze top 5 producten waarmee jij je snoeren netjes weg kan werken, hoe komen we aan dat lijstje? Het is eigenlijk een combinatie van 3 belangrijke factoren die we laten meespelen in al onze selecties met top producten.

  Wat zeggen onze klanten?

  De #1 factor die meespeelt ben jij, de klant. Specifiek klanten die jou voor zijn gegaan. We leren namelijk enorm veel van onze klanten. Werkt iets echt goed (weinig retouren), is het kwalitatief in orde (retouren/reviews) en matchen de verwachting en het daadwerkelijke product bij elkaar (feedback in chat, e-mail en reviews)?

  Wat vinden wij?

  Factor nummer 2, dat zijn wij zelf. We hebben al aardig wat jaren ervaring op het gebied van snoeren wegwerken. We testen producten, schrijven ze en passen ze zelf regelmatig toe in projecten. Je leert je producten goed kennen en weet wat je wanneer het beste toe kunt passen.

  Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er?

  De derde factor die we altijd mee laten spelen zijn productontwikkelingen. Elk jaar voegen we nieuwe producten toe. Dit kunnen producten zijn waar wij hoge verwachtingen van hebben of erg enthousiast over zijn. Ik kan je alvast verklappen dat in deze lijst het nieuwste product er 1 is uit 2019, dus factor nummer 3 speelt een kleine rol dit keer.

  1. Extend kabelgoot

  De Extend kabelgoten hebben al heel wat bureaus schoner, veiliger en opgeruimder gemaakt. Sinds hij in november 2019 online kwam hebben duizenden mensen hun werkplek ermee aangepakt. Wanneer je vaak van opstelling wisselt of nog niet zeker weet hoe veel ruimte je nodig gaat hebben is de Extend kabelgoot de ideale oplossing. Deze kun je namelijk naargelang de ruimte aanpassen. Het voordeel van een kabelgoot is dat je je kabels netjes kunt wegwerken, maar deze toch goed bereikbaar blijven. Zo ziet je werkplek er weer netjes uit en kun je weer lekker comfortabel werken.

  Extend kabelgoot zwart verstelbaar

  Grootste voordelen Extend kabelgoot

  •  In lengte verstelbaar van 96-166cm
  •  Twee mogelijke hoogtes instelbaar
  •  Montagemateriaal inbegrepen
  •  Voor bijna elk bureau geschikt
  •  Veel ruimte voor kabels
  •  Keuze uit 3 kleuren
  •  Strak ontwerp

  Montage en gemak

  Doordat de kabelgoot uitschuifbaar (96 - 166 cm breed | 5.7 - 7.7 cm hoog) is kun je hem voor bijna ieder bureau passend maken. We raden je uiteraard wel aan je bureau even op te meten voor je hem bestelt.

  De extend is natuurlijk al uniek doordat je hem kunt uitschuiven, maar dat is niet het enige. Zodra hij aan je bureau gemonteerd is kun je hem als het ware openklappen. Op die manier kun je netjes de kabels en stekkerblokken wegwerken in de goot. Zodra alles op zijn plek zit schuif je de goot gewoon weer dicht. Kind kan de was doen! In het filmpje hieronder kun je zien hoe onze kabelninja de Extend monteert.

   

  Mijn bescheiden mening

  Ah, de Extend *neemt een slokje koffie en kijkt in de verte*. Dat noemen we nou echt een goed doordachte goot. Makkelijk te verstellen, gebouwd op zowat iedere lengte bureau, hij monteert eenvoudig en is betaalbaar. Je kunt hem erg goed uit het zicht monteren, zeker als je de bak in de bovenste sleuven van de beugels hangt en iets dieper onder het bureau. Dan is hij een echte stealthy ninja.

  De gaten in de bak lenen zich ideaal om stekkers en kabels doorheen te trekken en omdat de bak scharniert, is het toevoegen of verwijderen van zaken enorm simpel. Heeft deze goot dan geen enkel minpunt? Jawel. De bak is niet bijzonder hoog, je zal dikke stekkerdozen op hun kant erin moeten leggen om ruimte te maken voor de stekkers. Is dit een dealbreaker? Absoluut niet, pak de Extend in jouw gewenste kleur en je gaat er zeker blij mee zijn.

  De Extend is leverbaar in het zwart, zilvergrijs en wit.

  Dit vinden jullie

  Net als wij zijn ook vele klanten ervan overtuigd dat de Extend een top product is. 60 van de in totaal 81 beoordelingen geven de Extend 5 sterren. De meesten geven aan dat ze erg te spreken zijn over de aanpasbare lengte en hoogte.

  Jochem kan er kort over zijn. Hij zegt erover ‘Deze kabelgoot is helemaal top’. Martijn gebruikt de Extend als een soort opslagplaats: ‘Er ligt bij mij een 8-voudig stekkerblok in, 2 laptop-laders, USB-hub en alle bijbehorende kabels, keurig uit het zicht’. Livai is zeer te spreken over de kwaliteit van de Extend ‘ kwaliteit is perfect en makkelijk systeem, 4 schroeven om de bak op lengte vast te zetten, werkt perfect’. Bedankt voor de mooie woorden, heren!

  Je kunt alle productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  2. Kabeldoorvoer metaal rond 2-delig

  Een kabeldoorvoer kom je al erg vaak tegen bij bedrijven. Vaak worden ze standaard geleverd bij een nieuw bureau, waarbij het gat vooraf geboord is door ofwel de fabrikant van de bladen of de partij die de bureaus monteert. Bij dat benodigde boren in het blad zit dan ook de drempel voor een kabeldoorvoertje. Jammer eigenlijk, want je hebt voor relatief weinig geld al een gatenboor bij de bouwmarkt en je kunt vervolgens zelf aan de slag.

  Kabeldoorvoer rond 2-delig metaal zwart

  Grootste voordelen kabeldoorvoer

  •  Geen snoeren achterlangs bureaublad
  •  Snoeren lopen mooi gebundeld weg
  •  Plaats hem waar jij wil
  •  Mooie professionele afwerking
  •  Uitneembare deksel voor doorvoeren van dikke stekkers

  Montage en gemak

  Als je niet zelf wil boren en geluk hebt, dan zit er al een gat in je blad en moet je alleen even checken welke diameter dit gat heeft. Het enige dat je dan hoeft te doen is de doorvoer plaatsen en je snoeren er doorheen trekken. Ga je een nieuw bureau bestellen? Vraag dan alvast naar de mogelijkheden tot het boren van gaten bij de levering. De meeste leveranciers doen het, wijzelf ook.

  Laat je alsjeblieft niet afschrikken als je bureau geen gat heeft. Sterker nog, het is een mooie mogelijkheid om je snoeren weg te leiden op de manier die jij het prettigste vindt. Je kunt er zelfs voor kiezen om meerdere gaten te boren. Bijvoorbeeld omdat je telefoon en bureaulamp links op het bureau staan en je monitor, toetsenbord en muis kabels in het midden weg lopen.

  Mijn bescheiden mening

  Een kabeldoorvoer is wat mij betreft geen onmisbaar stukje om je snoeren netjes weg te werken. Wel wordt hij steeds relevanter, zeker met het groeiende aantal zit-sta bureaus. Omdat bureaus wat verder uit elkaar komen te staan en ook meer verschillen in werkhoogte door verstelbaarheid, hebben kabels aan de achterzijde meer speling en vallen ze op.

  Wanneer je je kabels door het blad naar beneden trekt, ben je gelijk van die ‘krommende bende’ af en oogt je werkplek een stuk schoner en professioneler.

  Als je daarvoor gaat, pak dan gelijk de metalen 2-delige doorvoer en kies 1 van de 6 kleuren. Het metaal en de borstel zijn heel stijlvol. De uitneembare deksel is handig, want zo kunnen er kabels met dikke connectoren doorheen. De deksel is vast te draaien, je hoeft dus niet bang te zijn dat een dikke tros aan kabels de deksel uit de doorvoer zal duwen.

  Maak je keuze niet alleen op basis van het aantal kabels. Zorg ook dat de connectoren van je kabels door de 60 of 80 mm opening kunnen.

  Dit vinden jullie

  Ik heb het steeds over kantoren en bureaus, maar Kees bewijst dat je een doorvoertje ook op andere plekken mooi kunt inzetten. Zoals je hier beneden kunt zien heeft hij 2 doorvoertjes gebruikt om de kabels van zijn waterkoker en koffiezetapparaat in de keuken mooi weg te leiden. Hij zegt erover ‘Mooie strakke kabeldoorvoer ziet er zeer solide uit’.

  De kabel van het koffiezetapparaat van Kees
  De kabel van de waterkoker van Kees

  David vindt de doorvoer ‘Heel handig’. Hij is er erg blij mee, want ‘door dit kan ik mooi al mijn kabels wegsteken’.

  Je kunt alle productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  3. Ergopro Basic kabelgoot

  De jongste telg in mijn lijst is de Ergopro Basic uit 2019. Een kabelgoot die heel snel aan populariteit heeft gewonnen door zijn eenvoud. Hij is heel ‘basic’ vormgegeven, makkelijk te monteren en scherp geprijsd. Met 3 beschikbare kleuren en evenzoveel maten kan hij onder eigenlijk ieder bureau worden gehangen.

  Het is een open model, wat handig is bij het toevoegen en verwijderen van snoeren. Heb je het idee dat er toch wat snoertjes ontsnappen, gebruik dan een tyrap of een klittenbandje om ze in de goot te houden.

  Kabelgoot Ergopro Basic om snoeren weg te werken

  Grootste voordelen Ergopro Basic kabelgoot

  •  Geschikt voor o.a. snoeren, stekkerdozen en adapters
  •  Verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en wit
  •  Kies uit lengte 500, 1100 of 1470 mm
  •  Snelle montage
  •  Open model, makkelijk dingen toevoegen of verwijderen

  Montage en gemak

  De Ergopro Basic komt met voldoende montagemateriaal om hem stevig tegen het bureau te monteren. Je hebt alleen een schroefmachientje nodig om de schroeven in het blad te krijgen. Een schroevendraaier is mogelijk, maar dan heb je wel een aardige dosis kracht nodig om de schroef in het blad te krijgen.

  De 4 schroeven bij de 500 mm versie raad ik aan allemaal te gebruiken. Bij de 1100 en 1470 versie is het even bekijken hoe vol je hem gaat leggen. Voor de montage van de goot heb je zo’n 5 minuten nodig. Het uitmeten en centreren van de plaatsing kost waarschijnlijk de meeste van je tijd. Wij monteren de goot altijd als volgt:

  1. Ga goed na op welke diepte je de goot wil hangen. Te veel naar het midden kan problemen met de lengte van de snoeren veroorzaken of een gevecht opleveren met je knieën. Te veel naar de rand en hij hangt misschien iets te veel in het zicht
  2. Zorg dat de goot in het midden van je bureau komt te hangen. Trek de lengte van de goot van de lengte van je bureau af en deel het resultaat door 2. Dit is de lengte die je moet aanhouden van de rand van je bureau tot het uiteinde van de goot.
  3. Je kunt gelijk gaan schroeven, maar het is makkelijker om eerst een potlood of stiftje in de gaten te zetten en deze uit te tekenen. Vooral als je het fijn vindt om voor te boren is dit prettig. Vervolgens kun je gaan schroeven!
  4. De goot hangt! Nu kun je snoeren, stekkerdozen, adapters etc. erin gaan wegwerken

  Mijn bescheiden mening

  Ik ben zelf eigenlijk een groter fan van de makkelijk afneembare Liftpipe kabelgoot, maar die zit ook in een andere prijsklasse. De Ergopro Basic is niet spannend en dat is helemaal niet erg. Je kunt lekker betaalbaar je werkplek netjes maken, en hij is overal toepasbaar. Op kantoor of in de studiekamer van je dochtertje, zijn functie blijft hetzelfde.

  De kans dat er een snoertje uit de open zijde valt is aanwezig, maar het voordeel ervan is dat je overal erg makkelijk bij kunt. En als dat kabeltje niet wil blijven zitten, dan leg je hem onder een stekkerblokje of je gooit er een tyrapje omheen.

  Meet altijd even goed op hoeveel ruimte je hebt voor je kabelgoot. Een goot zo lang als je bureau klinkt leuk, maar het past misschien helemaal niet door de poten onder het bureau of de liggers van je bureaublad

  Dit vinden jullie

  Ingrid laat met haar foto zien hoe deze goot perfect te combineren is met een kabeldoorvoer. Ze heeft namelijk de dichte kant richting het kantoor geplaatst, waardoor haar bekabeling fantastisch weggewerkt is.

  Het schitterende resultaat van Ingrid met de Ergopro Basic kabelgoot

  Wil is ook erg blij met de kabelgoot, zijn mooie woorden ‘Stevige kabelgoot met bevestigingsmateriaal. Snel geleverd en gemakkelijk te bevestigen’ zeggen genoeg!

  Arie Kon er ook zo mee aan de slag. Hij zegt over de Basic kabelgoot ‘Mooi degelijk product welke compleet komt met bevestigingsmateriaal. Genoeg ruimte voor stopcontact en adapters’.

  Ramona overtuigde ons begin dit jaar om voor elk montagegat een schroefje mee te leveren. Het is tenslotte aan jou om te bepalen of je ze allemaal wil gebruiken bij de montage. Ze zei toen ‘Helaas waren niet alle schroefjes die nodig waren om het product te bevestigen aanwezig, maar dit hebben we opgelost door deze om en om te bevestigen’.

  Je kunt alle productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  4. Klittenband Textie kabelbinder

  Klittenband, de duct-tape van kabelmanagement. Goedkoop, makkelijk in gebruik en overal toepasbaar. In bepaalde situaties kan het een mooiere en schonere oplossing zijn dan bijvoorbeeld de Cable Snake. En ook dit product is op iedere gewenste lengte te knippen en herbruikbaar.

  Klittenband textie om je snoeren weg te werken

  Grootste voordelen Textie klittenband

  •  Op maat te knippen
  •  Snel en netjes snoeren bundelen
  •  Eenvoudig te openen en opnieuw te bevestigen
  •  Voordeligste vorm van snoeren wegwerken
  •  Duurzaam (herbruikbaar tot 400 keer)

  Montage en gemak

  Klittenband laat zich heel makkelijk gebruiken. Je knipt het op maat en je rolt het om je bekabeling heen. Als het niet lekker zit of er moet een snoertje bij of weg, dan haal je het los en ‘plak’ je het weer vast. Stel nou dat je een paar te korte stukjes hebt geknipt, dan kun je die weer combineren tot een langer stuk. Het is mooi om te zien wat voor resultaat een rolletje klittenband geeft aan je werkplek.

  Mijn bescheiden mening

  Heel spannend kan ik het niet maken. Uitgerust met een rol klittenband en een schaar kun je helemaal losgaan.

  Wij gebruiken klittenband met name boven het bureau bij een klein aantal snoeren en onder het bureau uit het zicht. Bijvoorbeeld aan de achterkant van een computer of in een kabelgoot om wat zaken te bundelen. Boven het bureau doen we het vooral omdat een klittenbandje de ‘bundel’ snoeren klein en onopvallend houdt.

  Ga je alleen met klittenband aan de slag op je werkplek? Dan heb je aan ongeveer 1-2 meter genoeg.

  Dit vinden jullie

  We hebben eigenlijk geen review op ons klittenband. En eerlijk waar: ik geef iedere klant van ons die klittenband heeft gekocht groot gelijk! Zo simpel, zo vanzelfsprekend. We hebben 1 beoordeling van Arend gehad en die zegt alles, want die gaat niet over klittenband. Hij zegt ‘Prima service en levering. Niets op aan te merken’.

  Je kunt alle productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  5. Cable Snake kabelgeleider

  De Cable Snake is verreweg ons meest populaire product voor het wegwerken van snoeren. Niet alleen via onze webshop, ook naar kabelmanagement projecten vertrekken wij niet zonder een groot aantal dozen Cable Snake. De eenvoud van de Cable Snake is wat hem zo sterk maakt. Je bundelt en beschermt al je kabels boven het bureau, onder het bureau, over de vloer, achter de televisie, in je keuken, waar je maar wilt.

  Grootste voordelen Cable Snake

  •  Makkelijk in gebruik met meegeleverd tooltje
  •  Verkrijgbaar in verschillende diameters
  •  Simpel op maat te knippen
  •  Te gebruiken i.c.m. gratis pauze software
  •  Prijstechnisch interessant
  •  Keuze uit 3 kleuren

  Montage en gemak

  Hoe krijg ik in hemelsnaam 6 kabels in dat stukje kunststof, Tim? Nou, met de super handige tool natuurlijk! Je knipt de Cable Snake op de gewenste maat, pakt je standaard meegeleverde tool erbij en je kunt aan de slag. Ik laat in dit geval liever een duidelijke video spreken, hieronder kun je bekijken hoe je jouw kabels razendsnel in de Cable Snake legt en ze er ook weer uit haalt.

  Dat is het mooie van de Cable Snake, je bent zo klaar. Het zal je daarnaast verbazen hoevele beter het resultaat is als al die verschillende kleuren kabels verdwijnen in een wit, zilveren of zwarte Snake. Met de Cable Snake is het letterlijk minutenwerk.

  Mijn bescheiden mening

  De Cable Snake zal 1 van de eerste producten in onze webshop zijn geweest, destijds alleen in diameter 25mm beschikbaar en per rol van 20 meter. Zijn succes heeft ons steeds flexibeler gemaakt in ons online aanbod. Tegenwoordig bieden we 8, 16, 20, 25 en 30 mm aan en leveren we van 1 tot 25 meter.

  De meest gangbare maten zijn trouwens de 16 en 20 mm, daarmee kun je vrijwel altijd je kabeltjes wegwerken. twijfel je toch? We hebben op de productpagina een handige tabel gezet zodat je kunt zien bij hoeveel kabels we welke diameter adviseren.

  Zoals ik al aangaf is dit ons nummer 1 product op projecten. De bescherming en netheid die de Cable Snake geeft aan je kabels maakt hem vrijwel onmisbaar. Je kunt hem altijd wel matchen met een kleur van het frame van je bureau of op laten gaan in de muur. Zeker bij een witte muur is het heel sterk om zwarte snoeren te bundelen in een witte Snake.

  Zijn simpele design maakt hem overal toepasbaar, bijvoorbeeld op kantoor of thuis

  Dit vinden jullie

  Bijna 100 reviews op de Cable Snake laten zien dat dit product inderdaad populair is. Iedereen die tot nu toe de eenvoud van het gebruik heeft ingevuld (1 t/m 5), heeft er de volle 5 punten voor gegeven.

  Daniel heefs de snoeren van zijn televisie mooi kunnen wegwerken met de Cable Snake. Hij zegt erover ‘Zeer handig in gebruik en mijn kabels zijn volledig weggewerkt (beide tv's)’. Meneer De Nie is een ware Cable Snake ambassadeur, getuige zijn opmerking ‘De snake is het helemaal, zo gemonteerd en een mooi uiterlijk. Ik heb er al 3 in huis’. Meneer Rugebregt onderschrijft mijn opmerkingen over het gemak van de Snake met zijn ‘Een kind kan de was doen’ review.

  Je kunt alle productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  Laat ons jou helpen met de montage

  Heb je geen tijd, zin of een andere geweldige reden om niet bezig te zijn met het wegwerken van je snoeren, denk dan zeker even aan ons. Neem contact op en vraag een offerte aan. Gaat het om een kleine klus? Dan kunnen we met duidelijke foto’s van je situatie een kostenindicatie geven. Gaat het om meerdere werkplekken? Dan komen we graag langs voor een inventarisatie.

  Laat onze ervaring jou helpen om die loshangende snoertjes te bestrijden
   
  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter