Werkplekonderzoek

Met een werkplekonderzoek kun je allerlei fysieke en psychische klachten verhelpen, samen met een professional. Denk aan RSI, nek en rugklachten. Lees meer »
Heb je een vraag?
Direct antwoord via de chat!
van een echt persoon, van vlees en bloed
Heb je een vraag?
Er is even niemand op de chat.
Klik hier en laat je vraag achter!

Werkplekonderzoek

Pluspunten werkplekonderzoek
Professionele ondersteuning
Persoonlijke aanpak
Doeltreffende werkwijze
Minder ziekteverzuim
Verhoogde productiviteit

Vind de basis van je klachten

Een pijntje hier, een pijntje daar. Stress door de oplopende werkdruk. Je kunt het aan. De weekenden zijn er toch om op te laden? En ineens; zit je thuis. Je had er iets aan kunnen doen. Natuurlijk is het een flink bedrag. Maar wat dacht je dat een paar weken thuis zitten kost?
 

Gezondheidswaarde werkplekonderzoek

Waarom een werkplekonderzoek?

Een werkplekonderzoek helpt jou om gezonder en productiever te werken. Samen met een professional ga je op persoonlijk niveau kijken naar een groot aantal zaken. Het heeft niet alleen te maken met je werkhouding en de tools die je gebruikt; het gaat veel verder. Er wordt gekeken naar de totale ergonomie van de werkplek.

Een werkplekonderzoek bestaat uit:
- Een 30 minuten durend gesprek. Tijdens dit gesprek wordt de basis gelegd voor het verdere onderzoek
- Het in kaart brengen van de ergonomische situatie op de werkplek
- Een analyse van de werkhouding
- Een analyse van de werkdruk
- Een analyse van de werktijden
- Een meting van de spierspanning

Onze ergonoom heeft 1 tot 1,5 uur van je tijd nodig om een gedegen onderzoek uit te voeren. De overige uren worden besteed aan voorbereiding en analyse. Hierbij hoef je niet aanwezig te zijn.

De onafhankelijke ergonoom
Ergowerken werkt met een externe en onafhankelijke ergonoom. Waarom? Wij willen dat er tijdens het werkplekonderzoek gehandeld wordt in jouw belang. Onze ergonoom zal dus nooit onnodig producten pushen. Een werkplekonderzoek moet in jouw belang zijn.

Wat gebeurt er als ik afgerekend heb?

Als je gekozen hebt voor een werkplekonderzoek neemt onze ergonoom binnen 48 uur contact met je op. Samen gaan jullie kijken naar de meest geschikte datum waarop hij langs kan komen. Als je nog vragen hebt voorafgaand aan het onderzoek zal hij deze aan de telefoon allemaal beantwoorden.

Preventie
Een werkplekonderzoek is niet alleen goed voor mensen met klachten. Juist preventief is dit een relatief goedkope manier om duurzaam met jezelf en/of personeel om te gaan. Een onderzoek vermindert niet alleen ziekteverzuim, het draagt ook bij aan een verhoogde productiviteit. Uit onderzoek blijkt ook dat de juiste investering in ergonomie de productiviteit gemiddeld met zo'n 11% doet verhogen. 
 
Resultaten werkplekonderzoek

 Verminderen van ziekteverzuim
 Voorkomen van (nieuwe) klachten
 Toenemen motivatie en tevredenheid
 Verhogen productiviteit
 Verlagen van de kosten

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een werkplekonderzoek gemiddeld?
Onze ergonoom is in totaal zo'n 3 uur bezig met het onderzoek. Voor het onderzoek op locatie heeft hij zo'n 1 tot 1,5 uur van je tijd nodig. De rest van de tijd zit in voorbereiding en analyse.

Moet ik persé klachten hebben voordat een werkplekonderzoek zinvol is?
Zeer zeker niet. Preventief onderzoek kan juist een groot deel van het ziekteverzuim terugdringen en je helpen gezonder en productiever te werken.
Beoordelingen