Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  5 Redenen om sneltoetsen te gebruiken

  Inhoudsopgave

  1. Efficiëntie
  2. Voorkomt klachten
  3. Verbeter je typevaardigheden
  4. Minder foutgevoelig
  5. It's Magic!
  6. Snel, sneller, sneltoetsen

  Je toetsenbord voelt zich verwaarloosd

  De muis en het toetsenbord zijn beide invoerapparatuur van je computer. Wij zijn sinds de besturingssystemen zijn overgegaan op een GUI (Graphical User Interface) bekend geworden met het gebruik van de muis als invoerapparaat.

  Vroeger werd alles dus nog bediend met het toetsenbord. De muis maakte het bedienen van de computer een stuk gebruiksvriendelijker. De muis is dan ook niet meer uit het kantoorleven weg te denken. Maar hierdoor is ook het gebruik van toetsenbord sneltoetsen in de vergetelheid geraakt.Hieronder een aantal redenen waarom jij je muis meer moet laten staan en je toetsenbord moet herontdekken.

  1. Efficiëntie

  Efficiëntie door gebruik van sneltoetsen met het toetsenbord

  Wie wil er niet meer tijd overhouden aan het einde van de dag? Dan moet je niet harder, maar efficiënter werken. Door je toetsenbord te gebruiken om bepaalde functies over te nemen van de muis kan je sneller input geven aan je computer en dat allemaal met minder bewegingen van je handen.

  Kortom, je maakt kleinere, snellere bewegingen die hetzelfde effect hebben. Het lijkt een kleine winst totdat je eens nagaat hoe veel omslachtige bewerkingen je jarenlang hebt gedaan met de muis die je met een combinatietoetsaanslag ook kan maken. Neem kopiëren en plakken bijvoorbeeld: in plaats van met je muis te kopiëren door naar het woord toe te gaan, het woord te selecteren, rechtermuisklik, kopiëren, naar het gewenste plekje in je tekst toe gaan, rechtermuisknop, plakken, Kan je ook ctrl+c en ctrl+v gebruiken.

  2. Voorkomt klachten

  Verwondingen door overbelasting

  Je arm/hand die de muis bedient is hoogstwaarschijnlijk je dominante hand, de hand die je al voor alle andere werkzaamheden gebruikt. De naam van de aandoening RSI zegt het al, Repetitive Strain Injury. Een kwetsuur die je oploopt door vaak dezelfde beweging te maken. Binnenkort verschijnt de blog over ‘Waarom jij je muis met je linkerhand moet bedienen, ook als je rechtshandig bent’. Neem daar ook eens een kijkje als jij op zoek bent naar een meer gelijkmatige belasting van je beide handen.

  Toetsenbordsneltoetsen zorgen ervoor dat je minder en kleinere bewegingen maakt en daarmee dus de kans op klachten verkleint. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met een goede houding en een goed toetsenbord als dit je insteek is. Lees hier meer over in onze blog over Ergonomische Toetsenborden of bekijk ons assortiment.

  3. Verbetert je typevaardigheden

  Sneltoetsen helpen je typevaardigheid verbeteren

  Tegenwoordig kan bijna iedereen een soort van blind typen. Maar bijna niemand heeft een goede typetechniek, je leert je slechte gewoontes aan. De meeste sneltoetscombinaties zijn gemaakt om met 1 hand te bedienen, door je vast te bijten op het aanleren van deze combinatieknoppen leer je ook aan om de juiste toetsen aan te slaan met de juiste hand. Dit vertaalt zich weer naar een betere typetechniek waardoor je uiteindelijk sneller en met minder fouten leert te typen.

  4. Vermindert foutgevoeligheid

  Penclic KB3 sneltoets

  Hoe vaak per dag klik je wel niet verkeerd? De muis is een minder accuraat hulpmiddel dan een toetsenbord. Wie heeft er niet eens per ongeluk een stuk tekst uit zijn werkstuk geknipt in plaats van gekopieerd? Wie bedreven is met het gebruik van de sneltoetscombinaties zal uiteindelijk minder van deze ongelukjes maken.

  Gebeurt het toch dat je nog een foutje maakt dan zitten je vingers al klaar bij Ctrl+Z om de fout ongedaan te maken.

  5. It's Magic

  Je kan je voordoen als computerfluisteraar, doe bewerkingen op de computer waar je collega 5 klikken voor nodig heeft met 1 simpele toetsencombinatie en kijk hoe hij/zij verbaasd is over de snelheid waarmee jij dezelfde taken gedaan krijgt.

  Je kunt het ontkennen, maar zelfs op de werkvloer telt een stukje 'voorstelling & show'. Draag jij in 3 loopjes 6 kopjes koffie naar je collega of doe jij het met 6 vingers in 1 keer? Sta jij op om een propje papier de prullenbak in te gooien of werp je hem behendig vanuit je luie stoel erin?

  Ja jij hebt 3 loopjes nodig voor die koffie en ook je basketball skills zijn te ondermaats voor dat propje. Echter, terwijl jij als sneltoets koning je taken uit zit te voeren hoor je naast je 3 kaken de grond raken.

  6. Snel, sneller, sneltoetsen...

  Voor een volledig overzicht van deze combinaties kan je als Windows gebruiker op deze site kijken. Maak je gebruik van een Mac computer dan zou je hier kunnen kijken.

  Deze sites zijn misschien nogal overweldigend waardoor je de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom heb ik hieronder alvast een tabelletje gemaak voor Windows en Mac gebruikers met een aantal van de meest gebruikte functies. Probeer ze uit en maak ze je eigen, ik hoor graag onder in de reacties of jullie geholpen zijn met deze tips.

   Windows
  ToetscombinatieActie
  Ctrl+XHet geselecteerde item knippen
  Ctrl+CHet geselecteerde item kopiëren
  Ctrl+VHet geselecteerde item plakken
  Ctrl+ZLaatste bewerking ongedaan maken
  Ctrl+TEen nieuwe (browster)tab openen
  Ctrl+WHet actieve venster (of tabblad) sluiten
  Ctrl+Shift+THet laatst gesloten tabblad heropenen
  Alt+TabSchakelen tussen geopende vensters
  Alt+F4Het actieve programma sluiten
   Windows+LDe PC vergrendelen
   Windows+DHet bureaublad weergeven
    Mac OS
  ToetscombinatieActie
  ⌘ Cmd+XHet geselecteerde item knippen
  ⌘ Cmd+CHet geselecteerde item kopiëren
  ⌘ Cmd+VHet geselecteerde item plakken
  ⌘ Cmd+ZLaatste bewerking ongedaan maken
  ⌘ Cmd+TEen nieuwe (browster)tab openen
  ⌘ Cmd+WHet actieve venster (of tabblad) sluiten
  ⌘ Cmd+Shift+THet laatst gesloten tabblad heropenen
  ⌘ Cmd+TabSchakelen tussen geopende vensters
  ⌘ Cmd+QHet actieve programma sluiten
  Cmd+Eject/PowerDe Mac vergrendelen

  Ben je gewend geraakt aan het laten staan van de muis? Neem dan binnenkort een kijkje bij de opvolging van deze blog: "Sneltoetsen voor gevorderden".

  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter