Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
    Incl. btw

    Waarom jij aandacht moet besteden aan kabelmanagement

    Inhoudsopgave

    1. Safety First!
    2. Maak die IT'er eens happy
    3. Van studentenstudio naar profi kantoor
    4. Hou die werkplek nou eens schoon!
    5. Kostenbesparing

    Waarschijnlijk erger jij je aan al die kabels die het digitale tijdperk met zich mee hebben gebracht. Wat was het leven in de tijd van de typemachine toch makkelijk hè? Veel mensen hebben hetzelfde probleem, zowel mensen thuis als bedrijven kampen met grote hoeveelheden kabels die de computer en andere apparaten met zich mee brengen. Maar waarom heeft het aanpakken van al die kabels dan toch vaak geen prioriteit? Lees hieronder 5 belangrijke redenen waarom jij er wel je prioriteit aan moet geven.

    1. Safety First!

    Binnen een bedrijf is de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn of haar collega’s. Wist jij dat al geruime tijd ‘uitglijden, struikelen en vallen’ op de absolute nummer 1 van bedrijfsongevallen staan?

    Bij ruwweg 60% van de langere verzuimen is er lichamelijk letsel als oorzaak. Kijk nu nog eens goed naar die kabels die al maanden los over de vloer liggen naast je bureau. Dat is op kantoor vaak de oorzaak. Zorg ervoor dat je struikelgevaar minimaliseert, dit kan door gebruik te maken van vloergoten en andere hulpmiddelen om de kabels te bundelen zodat je er niet achter blijft haken.

    Thuis kan je er trouwens net zo goed over struikelen. Werk die kabels dus ook eens netjes af!

    2. Maak die IT'er eens happy

    Hoe vaak is de IT'er wel niet bezig met storingen die veroorzaakt zijn door iemand die achter een streng met kabels is blijven hangen, connectors die los zijn gekomen etc. Of wanneer er weer een nieuwe werkplek ingericht moet worden en er in een grote knoop van kabels een ongebruikt netwerkpunt gevonden moet worden. Door orde aan te brengen in alle kabels ben je niet onnodig (lang) bezig met deze randzaken.

    Om alles netjes te ordenen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van kabelgeleiders om gelijksoortige kabels te bundelen of maak gebruik van gekleurd klittenband om aan te geven welke kabel waarbij hoort.

    Boze medewerker

    Het effect van kabels die in de knoop zitten op een IT'er

    3. Van studentenstudio naar profi kantoor

    Er is bijna geen bedrijf waar er geen externen over de vloer komen. Dit kunnen klanten zijn, maar ook leveranciers of de schoonmaak. Natuurlijk wil je dat de buitenwereld een goede indruk van jouw bedrijf krijgt.

    Jij staat immers ‘s ochtends ook voor de spiegel je haren goed te doen en trekt dat nette pak uit de kast als je klanten ontvangt.

    Waarom doe je dat wel met jezelf maar ziet je werkplek eruit alsof er een bom is ontploft? Kabelmanagement zorgt voor een opgeruimde basis van je werkplek. Bekijk eens onderstaand voorbeeld, welke werkplek wil jij in het zicht hebben als die belangrijke klant over de vloer komt? En zeg nou zelf, al zou die klant niet langskomen, jij kijkt toch ook liever naar een net afgewerkte werkplek.

    Een werkplek voor en na dat er kabelmanagement is toegepast.

    4. Hou die werkplek nou eens schoon!

    Schudt de schoonmaakster ook wel eens haar hoofd als ze met de stofdoek langs komt maar nergens goed bij kan? Kabels hebben bijna altijd een electro(statische) lading, dit klinkt erg technisch maar wat je er eigenlijk over moet weten is dat die kabels letterlijk stof aantrekken.

    Het is dus noodzaak om deze netjes geordend te houden, want stof zorgt er niet alleen voor dat jij en je collega’s af en toe moeten niezen maar is ook een perfect medium voor een vlam om zich te ontwikkelen. Zorg dat de schoonmaakster voortaan gemakkelijk dat stof kan afdoen en voorkom die astma-aanval van je buurman.

    5. Kostenbesparing

    Naast dat Edgar van ICT blij wordt van net geordende kabels is het ook voor de werkgever iets om blij van te worden. Als je bekijkt wat een kosten storingen, het vervangen van kabels of misschien wel letsel bij een van de collega’s met zich mee brengen dan zijn die meestal niet mals.

    Door kabelmanagement juist toe te passen verminder je de kans op storingen en mochten die er toch zijn dan is de veroorzaker sneller opgespoord. Minder ‘down-time’ betekent dat er gewoon doorgewerkt kan worden. Reken het maar eens uit wat een telefoonstoring van 1 medewerker voor (financiële) gevolgen kan hebben, een kleine investering in kabelmanagement had dit kunnen voorkomen of de ‘down-time’ kunnen minimaliseren.

    Wees de eerste om te reageren...
    Laat een reactie achter