Kabelmanagement

 • Opgeruimde werkplek
 • Draagt bij aan
  de veiligheid
 • Vermindert storingen
 • Professionele uitstraling
Prijs op aanvraag


Kabelmanagement


Elke kantoorruimte heeft baat bij kabelmanagement, de kunst van het van het ordenen van alle kabels kan een flinke uitdaging zijn. Het E-team biedt uitkomst voor de zakelijke markt.

"If you have a cablemanagement problem, if no one else can help, and if you can find them....maybe you can hire The E-Team"

Herkenbaar?

Wie kent het niet, het is nog geen 10 uur en je bent alweer voor de 3e keer gestruikeld over die kabels die al maanden over de grond lopen. Eenmaal aan je bureau zit je weer met je voet verstrikt in die kabels die achterlangs je bureau een kabelgordijn aan het vormen zijn.
De schoonmaakster die de helft van je werkplek overslaat omdat de kabels half over en onder je bureau het haast onmogelijk maken om met de stofdoek ertussen te komen.

We hebben allemaal wel eens op zo’n werkplek gewerkt, maar willen we er ook werken? Het team van Ergowerken (ook wel het E-Team genoemd) in ieder geval niet, wij zorgen ervoor dat je in no-time weer achter een opgeruimd bureau zit (het kabelmanagement dan, die oude koffiemokken en halve boterham van vorige week nemen we niet mee). Naast dat je werkplek veiliger en minder storingsgevoelig is zal je ook merken dat een bureau waar kabelmanagement is toegepast ook gewoon prettiger werkt. Het toepassen van kabelmanagement is een enorme stap richting een opgeruimde en presentabele werkruimte.


Een opgeruimde werkplek:

 • motiveert en maakt efficiënter werken mogelijk;
 • geeft een presentabele en professionele uitstraling richting klanten;
 • stimuleert medewerkers om de werkplekken opgeruimd te houden;
 • kan je gemakkelijker en veiliger schoonmaken;
 • vermindert de kans op storingen;
 • vermindert het risico op brand.

Wat is kabelmanagement?

Kabelmanagement is de kunst van het ordenen van kabels. De professionals van het E-team letten op de details die er uiteindelijk voor zorgen dat jij en je collega’s zo prettig mogelijk kunnen werken.

Werkplek voor en na kabelmanagement

Cablemanagement is niet enkel het wegstoppen van kabels in een kabelgoot maar gaat verder. Het is het nadenken over die printer, is die gemakkelijk bereikbaar voor iedereen op de afdeling? Als je daar een bureau-eiland wilt maken, hoe doe je dat dan met de netwerkkabels die nu dwars door de ruimte heen moeten, zijn er überhaupt genoeg netwerkpunten en 230V aansluitingen aanwezig voor al je apparaten?

Nog een paar voor de hand liggende problemen die vaak worden vergeten zijn, zijn alle kabels wel lang genoeg, zijn alle connectors vastgedraaid en zijn de kabels überhaubt nog in goede staat? Dergelijke details worden vaak vergeten bij het aanleggen van werkplekken waardoor later met lapmiddelen de problemen opgelost moeten worden. Ergowerken denkt verder en geeft hier advies in zodat jij je geen zorgen hoeft te maken aan het einde van de dag.

Wat kost kabelmanagement?

Uiteraard is dat per werkplek verschillend, het ligt eraan met wat voor apparatuur jij werkt en hoe de algemene situatie is. Wel kan ik je enkele voorbeelden geven zodat jij een indicatie hebt. Voor een meer gerichte prijsopgave kan je contact met ons opnemen per telefoon op 076-2600207 of gebruik maken van het contactformulier hieronder.

voor kabelmanagement

Vóór kabelmanagement

kabelmanagement verwerkt met clips

         

Kabelmanagement met Clips & klittenband
Gebruik gemaakt van: Bekijk de montagevideo
kabelmanagement verwerkt met klittenband

         

Kabelmanagement met Trad & klittenband
Gebruik gemaakt van: Bekijk de montagevideo
kabelmanagement met cable-snake

         

Kabelmanagement met Clips & klittenband
Gebruik gemaakt van: Bekijk de montagevideo

         

Kabelmanagement met Trad & klittenband
Gebruik gemaakt van: Bekijk de montagevideo

Rekenvoorbeeld 1:

Situatie:

 • 25 werkplekken met standaard bureau,
 • vaste computer met 1 monitor,
 • stroom- en netwerkaansluitingen direct aan de kop van de 5 eilandgroepen gelegen.

Wensen klant: Boven het bureau moet de bekabeling geordend worden(Cable Snake 16mm), onder het bureau worden de bestaande stekkerblokken gebruikt. Deze dienen wel netjes te worden verwerkt in een kabelgoot voor een veilig en presentabel resultaat(Liftpipe 1050mm).

Rekenvoorbeeld 25 werkplekken
Aantal Product Kosten
25x Liftpipe 1050mm +
25m Cable Snake 16mm +
  Projectgebonden productkorting -186,46
Subtotaal   981,95
1000 min Arbeid 583,33
Totaal   1.565,28 incl. btw
/ 1293,62 excl. btw
(excl. voorrijkosten à €1,21/Km)
Totaal per werkplek   51,74 excl. btw

Rekenvoorbeeld 2:

Situatie:

 • 25 werkplekken met zit-sta bureaus,
 • 2 monitoren per werkplek,
 • bestaande kabelgoten onder het bureau,
 • 5 Eilanden met elk 5 werkplekken.

Wensen klant: De bestaande kabelgoten die aan het bureau zitten moeten worden gebruikt, kabels dienen te worden weggewerkt boven(16mm Cable-Snake), onder(20mm Cable-Snake) en naast het bureau tot aan de wand(Vloergoot Ergopro Access). Naast het ordenen van de kabels wil de klant graag uit oogpunt van brandveiligheid gebruik maken van wieland(GST18) stekkerblokken, daarvoor hebben wij de Bachmann Step variant gekozen omdat deze gemakkelijk uit te breiden zijn voor meer werkplekken.

Rekenvoorbeeld 25 werkplekken
Aantal Product Kosten
25x Bachmann Step 4-weg(GST18) +
5x 5m GST18 Aansluitkabel +
20x 2m GST18 Verlengkabel +
5x Ergopro Access Vloergoot +
25m Cable Snake 16mm +
25m Cable Snake 20mm +
  Projectgebonden productkorting -609,58
Subtotaal   1.202,82
1250 min Arbeid 729,17
Totaal   1.931,99 incl. btw
/ 1.596,69 excl. btw
(excl. voorrijkosten à €1,21/Km)
Totaal per werkplek   63.87 excl. btw

Uiteraard zijn wij altijd bereid om een vrijblijvende offerte op te maken voor jouw situatie, vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Tijdens ons contact zullen we een situatieschets maken, hierbij wordt rekening gehouden met de inrichting van de bureau’s, de inrichting van de gehele ruimte, welke producten er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken en nog veel meer. Wij vragen ook altijd om een sfeerimpressie van de ruimte, maak dus alvast een paar foto’s van de werkplekken, zowel boven als onder het bureau.

Het E-Team is beschikbaar in heel Nederland, wij komen graag bij je langs voor een inventarisatie of advies in o.a.: