Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Ergonomisch advies bij Ergowerken

  Inhoudsopgave

  1. Telefonisch consult
  2. Werkplekonderzoek
  3. Workshops
  4. De Quickscan

  De afgelopen tijd hebben we jullie al bestookt met informatie over waarom jij op je houding moet gaan letten en hoe jij met een paar simpele initiatieven je werkdag een stuk gezonder kan maken. Maar wat nou als jij al goed op weg bent met onze tips maar toch nog een beetje sturing nodig hebt.

  De voordelen van ergonomie op de werkvloer relatief onbekend

  Ergonomie op de werkplek is een onderwerp dat pas sinds de laatste tijd op de agenda is komen te staan bij veel bedrijven. Met ons netwerk van specialisten proberen we iedereen te kunnen bedienen.

  Er wordt vaak wel in medewerkers geïnvesteerd in de vorm van trainingen maar investeringen op het vlak van ergonomie blijven vaak uit. Het nut van een workshop in ergonomie of een werkplekonderzoek is vaak niet helemaal duidelijk.

  Dit terwijl het investeren in je collega’s door middel van het aanbieden van ergonomische hulpmiddelen of kennis over ergonomie enorm veel winst kan geven. Dit kan uitwerken in:

  • minder fysieke belasting op de werkvloer
  • vermindering van fysieke klachten
  • voorkomen van efficiëntieverlies als gevolg van fysieke klachten
  • voorkomen van verzuim als gevolg van fysieke klachten

  Hoe kunnen wij jou helpen?

  Maak gebruik van een andere manier hoe wij onze kennis met jullie kunnen delen, naast dat we hulpmiddelen aanbieden kunnen wij jullie nu ook helpen door kennis te leveren. Dit deden we natuurlijk al door onze blogs te schrijven over bijvoorbeeld de juiste houding bij zittend en staand werken maar nu kunnen we jullie zelfs informeren door langs te komen.

  Ons netwerk met ergonomen helpt je graag door jou persoonlijk advies te geven. Dit is al mogelijk in een relatief kort telefoongesprek waarin je jouw situatie uitlegt en de ergonoom je advies geeft. Maar nog veel beter is natuurlijk om een werkplekonderzoek uit te laten voeren.

  1. Telefonisch consult | bekijk dienst

  Onze meest laagdrempelige dienst die we je kunnen aanbieden. Twijfel je over een bepaalde inrichting van je werkplek of heb je bepaalde vragen met betrekking tot je houding of andere ergonomie gerelateerde vragen dan kan je altijd advies vragen aan onze specialisten.

  Zij helpen je natuurlijk graag en mocht een telefoongesprek hierbij niet voldoende zijn dan is het natuurlijk altijd ook nog mogelijk om bij een van onze samenwerkingspartners langs te gaan of dat er een werkplekonderzoek bij jou op kantoor wordt uitgevoerd.

  2. Werkplekonderzoek | bekijk dienst

  In een werkplekonderzoek wordt er op jouw werkplek gekeken naar mogelijke verbeteringen in jouw houding en de middelen die je dagelijks gebruikt. Samen met de ergonoom ga je bijvoorbeeld na of je zithouding te verbeteren is, de stoel beter af te stellen is, of je monitor juist is ingesteld en nog veel meer. Zo probeer je het lichaam minder te belasten en minder belasting betekent uiteindelijk minder klachten.

  Een veelgemaakte denkfout is dat een werkplekonderzoek alleen voor mensen is die klachten hebben ontwikkeld zoals RSI door het werk dat ze uitvoeren. Eigenlijk is het zo dat je zodra je klachten hebt je eigenlijk al te laat bent. Zeker bij de klachten die vaak op kantoor ontwikkeld worden is er een langdurig herstelproces. Dus zeker hierbij geldt het gezegde ‘Voorkomen is beter dan genezen'.

  3. Workshops | bekijk dienst

  Ben jij niet de enige die meer kennis wilt hebben over ergonomie op de werkplek dan kunnen we jullie ook diverse workshops aanbieden. Of het nu gaat om een kantooromgeving of in de logistiek, wij passen de workshops aan zodat jullie de meest passende informatie krijgen.

  De workshops beginnen altijd met een presentatie van ongeveer een uur waarbij we graag iedereen aanwezig hebben. Tijdens dit theoretische deel bespreken we de basis die voor jullie van toepassing is. Daarna gaat afhankelijk van de soort workshop die gegeven wordt iedereen weer terug aan het werk waarbij wij jullie in je ‘natuurlijke habitat’ observeren.

  Na de observatie spreken we de mogelijke verbeteringen individueel met je door en stellen we samen je werkplek juist af. Voor bijvoorbeeld logistieke werkzaamheden wordt er na het theoretische deel een groepsopdracht uitgevoerd. Zo kunnen jullie de theorie gelijk in de praktijk brengen en daar waar nodig krijg je bijsturing.

  4. Binnenkort "de Quickscan op kantoor" | bekijk diensten

  Hou onze website in de gaten, binnenkort voegen we de Quickscan toe aan onze dienstverlening. Willen jij en je collega's graag weten op welke wijze jullie het best geholpen zijn op het gebied van ergonomie.

  Of dat het nu gaat om wat voor workshop het best bij jullie aan sluit of welke hulpmiddelen jij en je collega's nodig hebben, maak een afspraak met ons voor de Quickscan. Wij komen bij jullie op bezoek en doen een inventarisatie, zo kunnen wij een afgewogen besluit maken waar jij en je collega's het meeste baat bij hebben.

  Neem ook een kijkje bij de andere diensten die wij aanbieden.

  Wees de eerste om te reageren...
  Laat een reactie achter