1

Willem over zijn Delux draadloos

Ik heb drie muizen besteld voor een developersteam. Wij merkten alle drie dat we niet meer relaxt achter de pc zaten en daar heeft deze ergonomische muis echt verandering in gebracht. Na een uurtje ben je helemaal gewend aan de manier van vasthouden en kan ik met zekerheid zeggen dat ik nooit meer iets anders wil. De spanning in mijn onderarm is weg en bij mijn team.

2

Ellen over haar Contour Rollermouse Red

Perfecte rollermouse, ik ben ca. 15 jaar geleden in aanraking gekomen met de rollermouse ivm reuma in mijn handen. Het is even wennen maar dan wil je ook niets anders meer. Heb je een probleem met je handen deze rollermouse kan je met één vinger bedienen. Geweldige uitkomst voor reuma patiënten.

De Contour Rollermouse Red is wel prijzig maar mijn vorige rollermouse is 15 jaar meegegaan dus dan valt de prijs ook wel weer mee. Echt een GEWELDIGE uitvinding.

3

Marga over haar Posturite Penguin

Inteligent en elegant design; daar houd ik van! Deze penguin mouse overtreft dan ook mijn verwachting. Enige jaren geleden ben ik er toe overgegaan om afwisselend met mijn rechter- en linker hand te muizen. Nu ik ergonomisch werken nog meer aandacht wilde geven, ging ik op zoek naar een vertikale muis. Vele types vielen af omdat ik daarmee niet met beide handen kon werken. De penguin is een van de weinige muizen die daar wel in voorziet.

Het gebruik ervan is vrijwel gelijk aan een gewone muis waardoor er geen gewenning nodig is en je merkt direct dat de houding van je hand natuurlijk aan voelt. Met een simple klik op de bow-tie verandert de scroll-richting van het wieltje waardoor je bij het rechts/linkshandig scrollen eenzelfde trekkende/duwende beweging kunt maken.

Bij de aanschaf had ik daar zelf nog niet bij stil gestaan, maar dit slimme beestje was hier gelukkig wel op voorbereid. Verder is het met zijn sjieke uiterlijk ook gewoon een aantrekkelijk accessoire op je bureau. Een echte aanrader!

4

Mariska over haar Evoluent4 Small

Ik begon lichte rsi klachten te krijgen. Af en toe steken in mijn elleboog en pols. Net een paar weken voor de deadline van mijn scriptie. Muis was gelukkig de volgende dag al in huis. Ik heb de evoluent muis gekozen omdat ik naast gewoon werk ook veel werk in tekenprogramma's waardoor ik precies moet kunnen werken. Na een paar uur was ik al gewend aan de muis. Mijn klachten waren na een paar dagen gelukkig weg.

5

Diana over haar HE mouse

Wat een top muis!!! Door RSI klachten ging werken achter de computer moeizaam. Ik werkte met een kleine platte muis die bij mijn IMac hoort. Na deze HE-mouse eerst via mijn ergotherapeute te hebben geprobeerd was ik meteen verkocht en heb deze muis direct besteld.

Bij het zien van de muis had ik mijn twijfels...tegenover mijn mini IMac muisje zag deze muis er een beetje robuust uit. Mijn twijfels waren na 10 minuten helemaal verdwenen. Wat is dit prettig werken zeg!!! En hoe fijn is het om weer pijnloos te kunnen werken. Geen last meer van mijn RSI klachten. Voor mij is deze muis de uitvinding van het jaar.

6

Ellen over haar Unimouse

Ik werk nu enkele weken met deze muis er ben er zeer tevreden over. Het kunnen instellen van de muishoek en duimondersteuning is zeer fijn en erg handig. Na 'n paar dagen proberen van diverse mogelijkheden had ik een instelling gevonden die voor mij erg prettig werkt en mijn hand/schoudersklachten zijn duidelijk verminderd.

De muis is van degelijk materiaal gemaakt en heeft 5 knoppen die allemaal programmeerbaar zijn als je de juiste software daarvoor installeert (o.a. terug te vinden via de productpagina op deze site). Deze software wordt NIET meegeleverd en in de korte handleiding vind je er helaas ook niets over terug (wat een minpuntje is, vind ik persoonlijk).

De back & forward knoppen gebruik ik zelf niet, maar de extra knop bij het scrol-gedeelte is super handig, eenmaal naar je eigen voorkeur geprogrammeerd. Ook de muissnelheid is naar je eigen wensen instelbaar. Deze muis is misschien prijzig vergeleken met een gewone muis, maar zit je veel achter je computer en wil je lichamelijke klachten voorkomen, dan is het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal deze verticale muis gewend bent, zul je merken dat je niet meer met een gewone muis wilt (en lang kunt) werken.

7

Marina over haar 3M anir muis

Geschikt voor een kleine vrouwenhand. Deze werkhouding geeft mij minder spanning op mijn spieren. Vooral mijn duim vaart er wel bij, die positie is bij een joystick voor mij toch gezonder dan bij de traditionele verticale muizen. Voor een digibeet als ik ben ook makkelijk aan te sluiten: inderdaad plug and play, voor Windows 7. Ik heb er een klein muismatje bij, met een stoffen oppervlak: daardoor heb ik optimaal gevoel met het bewegen van de muis.

Het kost wat en ik heb er ook wat voor: het is afkicken van de oude muis en dit nieuwe model bevalt mij goed. Door zijn vorm haal ik ook eerder mijn hand van de muis weg als ik er even niets mee hoef te doen.

8

Peter over zijn Evoluent C draadloos

Deze muis ligt zeer goed in de hand. De knoppen voelen goed aan, op de juiste plaats en klikken fijn, zonder veel weerstand. De combinatie van knoppen maakt veel mogelijk. Het bewegen van muis en cursor gaat vlot en vrij precies, de instelbare snelheden kunnen daarbij een hulp zijn,maar ik heb gemerkt dat ik na wat experimenteren een snelheid gekozen heb en de muis daar vast op laat staan.

Ook het scrollen met het wiel gaat vlot, maar, mijn enigste echte opmerking dat een "scroll wheel" volgens mij nooit een ergonomisch goede beweging is en dus een beetje tegen het principe van de muis ingaat. Je ka het gebruik hiervan natuurlijk ook gewoon laten, maar, doordat ze erop staat grijp ik er vaak onbewust naar terug.

9

Tom over zijn DXT Precision muis

Ik ben ontzettend blij met deze muis! Ik heb al enkele jaren last van schouderklachten en carpaal tunnel syndroom (RSI/KANS-klachten). Deze muis zorgt dat mijn hand in de verticale stand staat, waardoor ik geen pijn meer heb in mijn onderarmen.

Tevens zijn de knoppen gevoelig (maar niet te gevoelig), waardoor je geen kracht hoeft te zetten bij het 'klikken'. Ook ligt hij fijn in de hand en is mobiel; de muis is klein, draadloos, licht en hierdoor gemakkelijk mee te nemen met je mobiele werkplek in een fijn tasje. Hij is dicht op het lichaam te houden, wat mijn schouderklachten vermindert.

Ook de service van ergowerken was zeer goed: ik kreeg online op de chat uitgebreid advies van Tim en had de bestelling de volgende ochtend in huis. Tevens zat hier een leuk persoonlijk kaartje bij. Ik ben door al deze zaken erg blij met mijn keuze!

10

Natasja over haar Minicute EZ2 draadloos

Ik heb de Minicute EZ Mouse gekocht, omdat ik al tijden last had van mijn pols. In tegenstelling met een gewone muis heb ik met de Minicute EZ Mouse mij arm en hand in een natuurlijke, ontspannen houding. Ik heb niet hoeven wennen, hij werkt direct heel natuurlijk voor mij.

Hoewel het niet de goedkoopste muis is, ben ik ervan overtuigd dat het een bijzonder goede investering is in mijn gezondheid. Het is een draadloze muis en makkelijk mee te nemen, maar omdat ik op verschillende vaste plekken werk, overweeg ik toch om er nog één aan te schaffen; dan heb ik altijd één bij de hand!

Tip van Tim: gebruik onze chat om direct advies te krijgen bij het kiezen van de juiste ergonomische muis voor jouSchakel Tim in en laat je direct adviseren om tot de beste ergonomische muis voor jou te komen. Met 3-4 vragen komen jullie al snel tot 1 of 2 geschikte opties.