Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  De 5 beste ergonomische muizen van 2024

  Inhoudsopgave

  De muizen die je gezien moet hebben
  1. Delux Seeker
  2. Delux Mini
  3. Evoluent D
  4. Contour Unimouse
  5. Posturite Penguin
  Een overzicht: de lichamelijke impact van onze top 5
  Onze persoonlijke nummer 1

  Geen enkele muis verschijnt op onze website zonder dat we er zelf mee gewerkt hebben. We kunnen op die manier testen of de muis doet wat hij belooft, hoe de kwaliteit is en hoe hij presteert tegenover een mogelijke voorganger

  De muizen die je gezien moet hebben

  Is dit de belangrijkste pagina van 2024 als het gaat om de ergonomische muis? Dat ligt er aan. Normaal gesproken adviseren we je om contact met ons op te nemen bij het kiezen van een nieuwe muis. Er spelen namelijk een aantal factoren mee die de juiste keuze bepalen.

  Routiniers en nieuwe helden

  Deze top 5 is meer een extra steuntje om je te laten zien welke muizen in onze ogen een streepje voor hebben op anderen. Het is een ode aan zowel nieuwe helden als de helden die hun sporen inmiddels ruim verdiend hebben en wellicht een vervanger achter zich hebben staan. Elke muis is zorgvuldig door ons uitgekozen, waarbij er met een aantal zaken rekening is gehouden.

  Wat vinden wij?

  Denk bijvoorbeeld aan onze persoonlijke ervaring. Geen enkele muis verschijnt op onze website zonder dat we er zelf mee gewerkt hebben. We kunnen op die manier testen of de muis doet wat hij belooft, hoe de kwaliteit is en hoe hij presteert tegenover een mogelijke voorganger. In deze lijst staan 2 muizen met voorgangers (spanneeeeend). Waar we verder nog rekening mee houden is de zeer waardevolle feedback van klanten zoals jij.

  Wat vinden jullie?

  In onze branche zijn we met bijna 7000 (we schrijven 24-1-2024) unieke productbeoordelingen één van de weinigen met zoveel gebruikerservaringen. Al die gebruikers hebben hun eigen kijk op hun ergonomische muis, iets dat nieuwe inzichten geeft. Zo passen wij soms geadviseerde handmaten van muizen aan als we vaker terugzien dat een muis te klein of te groot is voor de gebruiker, of we adviseren de muis voor net wat andere toepassingen dan de fabrikant doet. Dit is allemaal mogelijk dankzij gebruikers zoals jij.

  Ontwikkelingen op de werkvloer

  Niet onbelangrijk natuurlijk: de ontwikkelingen op de werkvloer die invloed hebben op het type muis dat aangeschaft wordt. Kun je een voorbeeld noemen Tim? Jazeker, een hele interessante zelfs. Zo zien we dat bedrijven steeds eerder richting de preventieve kant kijken als het aankomt op gezond werken. Je gaat dan van een ergonomische muis voor schrijnende gevallen naar een ergonomische muis voor Jan en alleman. Dat kan budgettechnisch best wat invloed hebben op de muizen die worden overwogen.

  Nog een voorbeeld? Nog een voorbeeld. Niet iedereen heeft op het werk een werkgever die staat te springen om investering in gezondheid. We zien steeds meer initiatief van mensen om dan maar zelf te investeren in hun gezondheid en particulier een ergonomische muis aan te schaffen. Deze muis moet dan wel voldoen aan de wens om hem mee te kunnen nemen tussen de werkplek op kantoor en de werkplek thuis.

  1. Delux Seeker

  De Delux Seeker heeft in 2021 zijn entree gemaakt in de wereld der ergonomische muizen. Hij onderscheidt zich van andere muizen door de twee scrollwielen (1 voor horizontaal scrollen, 1 voor verticaal scrollen) en een display aan de bovenkant. Hier is onder andere de batterijstatus en de gevoeligheid van de muis af te lezen. Hij ligt lekker in de hand en is geschikt voor allround werkzaamheden. De Seeker komt met een magnetisch afneembare polssteun, achterklepje en een bewaarzakje.

  Grootste voordelen Delux Seeker

  •  Display met batterij status, DPI, en verbindingsmodus
  •  Scrollwiel bij duim voor horizontaal scrollen
  •  Kan gebruikt worden tot 4(!) apparaten tegelijk
  •  Bedraad, draadloos of Bluetooth verbinding
  •  Downloadbare driver voor het personaliseren van de knoppen
  •  Lichtgewicht
  •  Polssteun met magnetische bevestiging

  Gewenningstijd

   

  2 - 5 dagen

  Lichamelijke voordelen

  Onderarm. Door het verticale ontwerp van de Delux Seeker wordt de onderarm in een natuurlijke houding geplaatst. Daarnaast wordt ook de pols ontlast en kun je langer prettig blijven werken.

  Mijn bescheiden mening

  Toen ik overging van de Evoluent naar de Seeker was dat natuurlijk even wennen. Echter was ik na een halve dag al om. Voornamelijk het horizontale scrollwiel is iets wat ik regelmatig gebruik. Zodra ik even een andere muis in gebruik heb, mis ik deze meteen.

  Persoonlijk ben ik geen fan van de polssteun, omdat deze de nauwkeurigheid van het sturen beïnvloedt. Wanneer je de muis voornamelijk voor regulier computerwerk wil aanschaffen is gebruik van de polssteun geen probleem.

  Mijn hand (185 mm lang) vouwt zich perfect om de muis heen, dus houdt lekker vast. Helaas is mijn duim te kort om normaal gebruik te kunnen maken van de verder-knop, maar dat is niet iets wat ik mis.

  Wat Microsoft gebruikers tof zullen vinden is de driver waarmee je de knoppen op je Seeker een andere functie kunt geven dan gebruikelijk. Zo kun je de verder- en terugknop vervangen door knippen en plakken, maar zijn er ook nog andere leuke trucjes. De driver is dus helaas niet beschikbaar voor MAC.

  Hoewel de muis geschikt is voor handen onder de 190 mm lang en 90 mm breed biedt het model de vrijheid om hem flexibel vast te houden. Daarmee kun je zelfs met langere vingers prettig werken met de Seeker. Het maakt hem een veelzijdige muis die met zijn afmetingen van 111x82x75 mm (zonder polssteun) perfect is om mee te nemen van werkplek naar werkplek, in het meegeleverde zakje natuurlijk.

  Als je niet van een RGB disco op je bureau houdt is deze eventueel ook af te schermen met het dichte klepje.

  Dit vinden jullie

  De Seeker staat inmiddels 2 jaar online en heeft al flink wat beoordelingen verzameld. Facco had de muis snel onder de knie en merkte ook op dat hij heerlijk werkt. Hij zegt De muis is binnen en ik merk gelijk al verschil in mijn pols en arm! Het magnetische stuk haalde ik er uiteindelijk vanaf zRead more about review stating Veel eerder moeten bestellenodat ik dynamischer de muis kan gebruiken. Ervaring overal 10/10 en is fan.

  Martijn stapte over van een bekend merk en dat stelde niet teleur. Ik was op zoek naar vervanging van mijn Logitech M705 en wilde meteen iets ergonomisch. na enige uitzoek werk, kwam ik op Delux uit. En daar in het assortiment sprak de Seeker mij het meeste aan. geschikt voor MAC en PC en de vorm en houding is geweldig, veel minder last van mijn pols. De gekantelde houding voelt heel natuuRead more about review stating de Seeker, de muis die zeker gevonden mag worden ;-)rlijk aan.

  Je kunt alle reviews rustig teruglezen op de productpagina.

  2. Delux Mini

  De Delux Mini er is sinds eind 2018 en heeft furore gemaakt. Zijn oudere broer doet het al jaren erg goed en vertoont zijn kunsten op menig bureau in Nederland. De Mini (zo Mini is hij niet) heeft kwalitatief wel een streepje voor. De behuizing is nog degelijker, het scrollwiel ligt prettig onder je vinger en de knoppen zijn geschikt voor de NS stiltecoupé.

  Grootste voordelen Delux Mini

  •  Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  •  Stille muisknoppen
  •  Ideaal voor flexplekken
  •  Zowel USB als Bluetooth draadloos te gebruiken
  •  Geschikt voor vele handmaten
  •  Verkrijgbaar in verschillende kleuren

  Gewenningstijd

   

  2 - 5 dagen

  Lichamelijke voordelen

  Onderarm. De Delux Mini zet dankzij zijn verticale ontwerp de arm in een ontspannen houding. Met name de onderarm heeft hier veel profijt van. Heb je last van je pols? Overweeg dan absoluut de Delux Mini.

  Mijn bescheiden mening

  Toen de Delux Mini op de markt kwam schrok met name de naam ‘mini’ me af. Het zou toch geen klein muisje zijn dat je zogenaamd makkelijk overal mee naartoe neemt? Zo’n ding waar je je hand kapot op knijpt en die geen enkele ondersteuning biedt. Dat was hij niet.

  Ik weet nog dat ik met name de stille klik van de muisknoppen een verademing vond. Veel muizen produceren namelijk een vrij heftig klikgeluid, deze hoorde je bijna niet. De mogelijkheid om hem bluetooth te verbinden deed ook de armpjes niet omhoog zetten. Bluetooth muizen willen niet altijd even goed en betrouwbaar functioneren. Ook deze ongefundeerde gedachte deed de Mini naar het rijk der fabelen verwijzen.

  Hoewel de muis geschikt is voor handen onder de 185 mm lang en 85 mm breed biedt het model de vrijheid om hem flexibel vast te houden. Daarmee kun je zelfs met langere vingers prettig werken met de Mini. Het maakt hem een veelzijdige muis die met zijn afmetingen van 103 x 89 x 69 mm perfect is om mee te nemen van werkplek naar werkplek.

  De Delux is ontwikkeld om meer ontspanning te bieden aan de onderarm. Dat doet hij naar mijn mening uitstekend. Omdat zijn body iets langer is hebben de vingers het trouwens ook niet slecht. Hij dwingt je niet om stevig te knijpen tijdens het bewegen en klikken. Het geeft hem voor mij ook toegevoegde waarde voor de hand.

  Die RGB strip bij de duim en 5 verschillende kleurtjes zijn trouwens ook erg leuk

  Dit vinden jullie

  De Delux Mini wordt het meeste aangeschaft tegen klachten in de pols. Hij lijkt zijn werk goed te doen, kijkende naar de +200 beoordelingen van eerdere klanten. Zo zegt Daisy “het was meteen een verlichting voor mijn pols/onderarm” en Marcel muist er goed mee weg want hij “ligt lekker in de hand”. De stille klik wordt ook gewaardeerd, getuige Bilal’s positieve woorden “Je hoort amper dat je klikt en dat geeft ook rust”.

  Gluay, die haar beoordeling vorig jaar april schreef, heeft in haar beoordeling ook een puntje van kritiek. Zo zegt ze “Mijn hand is klein en ik was opzoek naar een kleine ergonomische muis. Deze past goed in mijn hand en de knoppen zijn goed bedienbaar behalve de verste zijknop omdat mijn duim te kort is”. Waar Delux op haar andere modellen de knoppen forwards en backwards boven en onder de duim plaatst, zitten ze er bij de Mini allebei boven. Dit werkt net wat minder intuïtief, iets dat Gluay ook direct door had.

  Je kunt alle productbeschrijvingen rustig teruglezen op de productpagina.

  3. Evoluent D

  Daar heb je zo’n nieuwe held, ook wel de Evoluent D genoemd. Hij heeft wat nieuwigheden die hem beter maken dan zijn voorgangers, maar vooral de combinatie tussen zijn ene en zijn andere voorganger maakt hem een lust om mee te werken.

  Evoluent D glossy rechtshandig bedraad

  Grootste voordelen Evoluent D

  •  Gewelfde knoppen geven meer gevoel
  •  Design mix van comfortabele ronde lijnen en precieze harde hoeken
  •  Verkrijgbaar in 2 maten
  •  De bekende Evoluent kwaliteit
  •  1 van de beste modellen tegen polsklachten

  Gewenningstijd

   

  2 - 5 dagen

  Lichamelijke voordelen

  Onderarm. Evoluent staat erom bekend 1 van de meeste verticale modellen op de markt te hebben. We weten inmiddels dat mensen met polsklachten gebaat zijn bij de houding die de Evoluent afdwingt. Vergeleken met andere verticale muizen biedt de Evoluent de meeste ontspanning in de onderarm.

  Mijn bescheiden mening

  Toen de Evoluent D uitkwam had ik al ongelofelijk veel uren gewerkt met zijn voorgangers. Met het lanceren van de Evoluent C zag ik echt grote veranderingen in het model. Bij de D was ik vooral huiverig voor de ‘gekke’ deuken in de voorste knoppen. Is het een design dingetje? Is Evoluent door zijn inspirerende vernieuwingen heen? Moeten we hier enthousiast over zijn?

  Ja, nee en ja/nee. Tenminste, over de gewelfde knoppen ben ik nog steeds niet razend enthousiast. Wat me meer aansprak bij het in de hand nemen van de muis was het complete ontwerp. Ze hebben het voor elkaar gekregen weer wat zaken te tweaken die de muis daadwerkelijk beter maken dan zijn voorgangers.

  De gewelfde knoppen voelen goed aan, maar het is wel belangrijk dat je handmaat binnen de geadviseerde lengte valt. Doe je dit niet, dan komen je handen of niet ver genoeg of je middelste kootje duwt op de kuiltjes, wat ook niet bepaald de bedoeling is. De antislip strip net achter de knoppen is ook een leuke vondst omdat Evoluent doorgaans vrij gladde modellen maakt. Hij is er in 3 formaten, dus let bij het kiezen goed op je handmaat.

  Wat mij het meeste opviel waren de lijnen van de muis. Je kunt duidelijk zien dat deze muis een Evoluent4 en Evoluent C als ouders heeft. Het ontwerp ligt tussen de ronde zachte lijnen van de 4 en de harde strakke lijnen van de C in. Een beetje het beste van twee werelden zullen we maar zeggen.

  Is je hand groter dan de opgegeven 19,8 cm? Kies dan voor de Evoluent D Large

  Dit vinden jullie

  De Evoluent D heeft in die paar jaartjes inmiddels een flinke schare fans verzameld. Marijn is er bijvoorbeeld erg blij mee. Hij kreeg meer last van zijn pols en onderarm, maar dat is met de Evoluent D minimaal gewonden. "Kost dus wat, maar dan heb je ook echt een goede muis."

  Je kunt meer informatie en de productbeoordelingen rustig teruglezen op de productpagina.

  4. Contour Unimouse

  Contour is al sinds de jaren 90 op de markt en staat voornamelijk bekend om zijn centrische muizen. Toen ze een ‘normale’ verticale muis op de markt brachten bleek die helemaal niet zo normaal te zijn. Het was geen modelletje om er even bij te doen, er zat duidelijk veel tijd en hard werk in. Met een traploze verticale aanpasbare hoek en flexibele duimsteun heeft Contour daadwerkelijk een unieke muis gelanceerd.

  Contour Unimouse

  Grootste voordelen Contour Unimouse

  •  Unieke traploze verstelling tussen de 35 en 70 graden
  •  Flexibele aanpasbare duimsteun
  •  Dankzij bovenstaande geschikt voor zowel zeer precies als algemeen muiswerk
  •  Lange knoppen maken hem geschikt voor vrijwel iedere handmaat
  •  Geschikt voor pols- en handklachten

  Gewenningstijd

   

  5 - 10 dagen

  Lichamelijke voordelen

  Onderarm en hand. Een platte muis biedt doorgaans meer steun aan de hand, een verticaal model is prettiger voor de onderarm. Omdat de Unimouse verticaal verstelbaar is kun je hem wat dat betreft breed inzetten. Ik zie vaak genoeg klanten die last van zowel de hand als de pols hebben. Met de Unimouse heb je de mogelijkheid om daar effectief iets tegen te doen.

  Je kunt kiezen voor een compromis waarbij je de muis een beetje tussen verticaal en plat in zet. Je kunt er ook voor kiezen om hem een tijdje plat en een tijdje verticaal te gebruiken.

  Mijn bescheiden mening

  Ik kan eerlijk zeggen dat deze muis niet ons populairste model is. Dat is enerzijds vreemd, want je kunt deze muis letterlijk naar je hand zetten. De muis is kwalitatief top en voelt prettig in de hand. Die verstelbaarheid is zoals hierboven beschreven echt niet alleen voor lichamelijk gemak.

  Met een plattere stand en een duimsteun die dwars op de muis staat heb je maximale grip en controle. Bij Photoshopper of CAD gebruikers is dat een pré. Met een verticale stand en een omhoog wijzende duimsteun kun je juist meer ontspanning zoeken. Je raakt iets van je precisie kwijt, maar het comfort dat je terugkrijgt kan een pijnvrije werkdag betekenen.

  Wat Contour prima voor elkaar heeft is hun eigen driver. Op de Rollermouse producten zat al een driver zoals bijvoorbeeld Evoluent heeft. De Unimouse heeft daar ook beschikking over gekregen. En echt waar: gebruik die driver ongeacht het werk dat je doet met de computer. Je kunt veelgebruikte functies aan knoppen hangen die je werk versnellen, zelfs specifiek per programma. Denk aan knippen en plakken in Word of Page Up en Page Down in lange excel lijsten.

  Even afkloppen, maar het frictiescharnier lijkt oerdegelijk. Sinds de lancering in 2017 is er nog geen kapot scharnier gemeld

  Dit vinden jullie

  De feedback op de Unimouse varieert aardig. Zo is Astrid duidelijk blij als ze zegt “heel fijn dat er tien snelheden zijn in te stellen”. Marie heeft al aardig zitten testen met haar model, ze heeft duidelijk door dat er veel uit de muis te halen is. “Doordat je de hellingsgraad van de muis zelf kan aanpassen, kan je de muis echt op je eigen hand aanpassen”. High five Marie.

  Ook Ellen is al helemaal thuis met haar Unimouse, zo zegt ze “Het kunnen instellen van de muishoek en duimondersteuning is zeer fijn en erg handig. Na 'n paar dagen proberen van diverse mogelijkheden had ik een instelling gevonden die voor mij erg prettig werkt en mijn hand/schoudersklachten zijn duidelijk verminderd.”

  Paula is het levende bewijs dat de muis hoe jammer het ook is, niet met iedere hand vriendjes wordt. “De muis was te groot voor mijn hand, Dat los je niet op door de instellingen te veranderen”.

  Je kunt alle productbeschrijvingen rustig teruglezen op de productpagina.

  5. Posturite Penguin

  De Penguin muis, een symmetrische muis voor zowel links als rechts gebruik die gek genoeg daadwerkelijk iets van een Penguin weg heeft. Wijzelf (overigens ook klanten) hebben er een naam voor bedacht die niet geschikt is voor alle leeftijden, dus laten we hem gewoon Penguin noemen. Wij verkopen dit model al sinds 2014 en hij wint eigenlijk elk jaar nog aan populariteit.

  Posturite Penguin ergonomische muis

  Grootste voordelen Penguin muis

  •  Links- en rechtshandig te gebruiken
  •  Verkrijgbaar in 3 maten
  •  Ideaal bij schouderklachten
  •  Plateau biedt extra ondersteuning aan de hand

  Gewenningstijd

   

  5 - 10 dagen

  Lichamelijke voordelen

  Schouder. De Penguin maakt het mogelijk om afwisselend te werken met links en rechts. Je kunt daarmee dus de belasting verdelen over beide schouders. Het is wel belangrijk dat je bereid bent om ook met je slechte arm te leren muizen.

  Hoewel de verticale stand van de muis ook voordelen heeft voor de pols, zijn we van mening dat de concessies die in het ontwerp zijn gemaakt om hem symmetrisch te houden niet de grip biedt die een 100% linkshandig of rechtshandig model wel geeft.

  Mijn bescheiden mening

  Stiekem heb ik onder ‘lichamelijke voordelen’ al een stukje bescheiden mening losgelaten. We zetten de Penguin namelijk het liefste neer als een hulpmiddel bij schouderklachten. Problemen in de schouder die gerelateerd zijn aan kantoorwerk komen meestal voort uit een verkeerde houding.

  Zoals een verticale muis bij polsklachten werkt, zo is eigenlijk alleen een centrische muis echt effectief voor de schouder. De Penguin centreert je houding niet, maar kan je wel helpen om de last te verdelen.

  Het helpt daarbij dat de Penguin een muis is die je zoals een traditioneel model simpelweg over het bureau moet schuiven. Dat maakt de overgang van een standaard muis naar de Penguin wat makkelijker dan van een standaard muis naar een centrische muis. Hoewel ikzelf vind dat de symmetrische vorm niet de beste steun voor de hand biedt, geven veel klanten aan de grip juist fijn te vinden. Daarom ben ik ook zo’n fan van jullie, niet alles wat ik zeg over een muis wordt unaniem gedragen.

  Ben je trouwens iemand die veel precisiewerk doet met de muis? Foto’s bewerken, video editing of misschien maak je modellen in CAD: koop deze muis dan gewoon NIET. Het plateau waar je hand op ligt schakelt net als bij de Newtral 3 de pols grotendeels uit, waarmee je kleine precieze handelingen niet zo eenvoudig meer weet te maken. Als je toch heel graag een symmetrische muis wil kun je in dat geval beter overschakelen naar de Oystermouse.

  Als je tussen 2 maten in zit bij de Penguin, pak dan altijd de kleinere versie. Hij valt groot

  Dit vinden jullie

  Jullie hebben best wel veel te vinden over de Penguin muis, en dat is leuk. Zo schafte Steven hem aan voor zijn hand en had daar veel profijt van: “Bij het gebruik heb ik geen last meer van de klachten in m'n hand, welke ik wel had bij het gebruik van een Apple Magic Mouse”. Mark was positief verrast bij de draadloze variant door de batterij: “De oplaadbare batterij heeft een hele lange gebruiksduur. Ik heb hem nog steeds niet op hoeven laden. Goed zichtbare vol / leeg indicatie voor de batterij.” Wenche maximaliseert het gebruik van de Penguin, want “Hij is links en rechts te gebruiken zonder grote aanpassingen”.

  “Hoewel het mij nog steeds tijd kost om aan deze muis te wennen, merk ik al wel snel (binnen een maand) vermindering van de pijn aan mijn arm.” Wies heeft wat meer moeite gehad met wennen, maar gelukkig heeft ze er de tijd voor genomen.

  Je kunt alle productbeschrijvingen rustig teruglezen op de productpagina.

  Een overzicht: de lichamelijke impact van onze top 5

  We hebben een handig overzicht voor je gemaakt van onze top 5 muizen, zodat je in 1 oogopslag kunt zien waar ze sterk in zijn. Hier zit deels een onderliggende vergelijking in, dus het aantal steren kunnen hier afwijken van wat je op de productpagina ziet. Met dit overzicht kun jij waarschijnlijk een stuk makkelijker een keuze maken.

   HandPolsElleboogSchouderPrecisie
  Delux Seeker
  Delux Mini
  Evoluent D
  Contour Unimouse
  Posturite Penguin

  Onze nummer 1

  Benieuwd naar onze persoonlijke favoriet uit dit lijstje? Hieronder kun je ons persoonlijke favorietje vinden en lichten we ook kort toe waarom.

  De favoriet van Jesse

  Delux Mini

  Naast dat hij mijn hand perfect ondersteunt zijn het de lichte clicks en hoogwaardig aanvoelende bouwkwaliteit die dit tot mijn favoriet hebben gemaakt. Dat hij ook nog eens in 5 ver schillende kleuren verkrijgbaar is maakt het voor mij alleen maar beter, wij gebruiken en testen de muizen allemaal voor langere periode zelf voordat ze in onze webshop toegelaten worden. Zelfs na z’n testperiode stond de Delux Mini in Pearl Like Blue uitvoering nog geruime tijd op mijn bureau te pronken.

  De favoriet van Mark

  Contour Unimouse

  Mijn handen zijn vrij groot (21 cm) en je weet wat ze zeggen. Dan heb je een grote muis nodig. Waar 90% van de muizen te kort schiet, is de Unimouse perfect af te stellen. Het enige puntje wat beter kan is de plaatsing van het scrollwiel. Maar dat is een kwestie van wennen.

  De favoriet van Tim

  Evoluent D

  Tijdens mijn stage, ooit lang geleden heb ik mogen werken met een Evoluent. Model 2 of 3, ik weet het niet meer precies. Het concept is nog steeds hetzelfde, hij is alleen wat beter geworden. De grip, de precisie, de gebruikte materialen, het complete plaatje maakt de Evoluent D mijn oogappeltje.

  De favoriet van Chiara

  Delux Seeker met display

  Doordat ik veel aan het werk ben in programma's als Photoshop en Excel ben ik helemaal weg van het horizontale scrollwiel, waarmee ik met gemak door documenten heen vlieg. Daarnaarst ligt hij lekker in de hand en is mijn pols door de verticale stand klachtenvrij. Ik werk op MAC dus helaas werkt de driver niet bij mij, maar dat is tot nu toe geen gemis.

  Reacties
  Hoi Wilma,

  Een trackpad kan je zeker helpen bij klachten aan de duim, zeker wanneer je hem wilt ontzien. Tegenover een reguliere muis belast je hem een stuk minder, want je hoeft niet te knijpen. Er zijn trouwens ook ergonomische muizen waar je minder of vrijwel niet in hoeft te knijpen, maar die je wel dient te verschuiven over het bureau. De Handshoemouse is daar een goed voorbeeld van. Je kunt hem hier bekijken https://www.ergowerken.nl/handshoemouse-bedrade-rechtshandige-ergonomische-m.html
  Tim van Ergowerken - 08 Dec 2020 - 10:39
  Beste Tim,
  Hoe zit het eigenlijk met de magic Trackpad van Apple? Door het vele thuiswerken begin ik toch wat pijn (bij mijn duim) te krijgen. Is deze ooit getest en heb je advies over de hand-houding bij gebruik?
  Vrgr
  Wilma
  Wilma - 09 May 2020 - 08:28
  Laat een reactie achter