1

Zorg voor voldoende licht

Recent onderzoek toont aan dat een goed verlichte werkplek de productiviteit aanzienlijk kan verhogen. Dit zit hem niet alleen in het beter kunnen lezen en schrijven. Je bent ook frisser en energieker in een goed verlichte werkruimte.

2

Zit niet te lang

Probeer niet langer dan 2 uur achter elkaar te zitten. Neem regelmatig een kleine pauze, ga naar de wc of loop naar een collega.

3

Zorg voor een gezond lichaam

Een sterk en gezond lichaam blijft langer vrij van pijntjes en andere ongemakken. Beweeg dus voldoende en houd jezelf in goede conditie.

4

Wissel werkzaamheden af

Focus jezelf niet te lang op dezelfde taak. Je bent je minder snel bewust van je houding en zal sneller verkrampen, wat op den duur blijvende klachten kan opleveren.

5

Haal je hand van die muis af

Zit je nu achter een pc of laptop? Dan is de kans groot dat je je muis vast hebt. Niet nodig als je zit te lezen! Leg je arm even te rusten, bijvoorbeeld op je schoot.

Tip van Tim: check onze blogs over een gezonde werkhouding of bekijk onze professionele diensten zoals een werkplekonderzoekWil je meer lezen over een goede werkhouding? Bekijk dan ons blogoverzicht voor meer interessante artikelen. Je kunt ook een afspraak maken met 1 van onze ergonomen om je werkhouding en -plek te verbeteren.