1

Alexander over zijn Ergo Compact wit

 • Dagen in gebruik: meer dan 8 dagen
 • Doel: Hand, Pols/onderarm
 • Gewenningstijd: Het werkt al erg prettig
 • Toetsaanslag:

Heel fijn toetsenbord, fijne aanslag. Voelt ook degelijk aan. Het is smaller dan een toestenbord met een extra nummeriek gedeelte maar ergonomisch heeft dat inderdaad alleen maar voordelen: afstand toetsenbord muis is veel kleiner. En ook niet te onderschatten: meer ruimte op je bureau door het compacte formaat. Je legt het toestenbord even opzij zonder dat die in de weg ligt zoals dat met grotere toetsenborden wel het geval is.

2

Monique over haar Goldtouch V2

Mijn oordeel over het V2 ergonomisch toetsenbord? Ik denk, en dat méén ik echt, dat het mijn loopbaan als tekstschrijver heeft gered! Mijn klachten waren in korte tijd zo hardnekkig geworden dat ik al serieus nadacht over de vraag 'Maar wat dan?' In een wanhoopspoging zocht ik op internet naar informatie hoe ik dit probleem te lijf kon gaan en dat bracht me op de site van Henrik Warne, een Zweedse programmeur die net als ik vreesde door RSI zijn baan op te moeten geven. En hij - thank you, Henrik! - noemde de aankoop van dit toetsenbord als een van de maatregelen die hem erbovenop hebben geholpen.

Ik kwam onmiddellijk in actie en in combinatie met de snelle service van Ergowerken.nl betekende dat dat ik het toetsenbord de volgende dag in huis had. Samen met de laptopstandaard die ik aanschafte en het pauzeprogramma waar ik me strikt aan houd leid ik mijn klachten nu in goede banen. En ik voel aan alles dat ik 'goed bezig' ben. Kortom, ik ben ontzettend blij met mijn Goldtouch v2 ergonomisch toetsenbord!

3

Marcel over zijn Penclic KB3 compact

 • Dagen in gebruik: meer dan 8 dagen
 • Doel: Hand, Pols/onderarm
 • Gewenningstijd: Het was direct vertrouwd
 • Toetsaanslag:

Uitstekend vlak toetsenbord

Ik ben zeer tevreden met het KB3 toetsenbord. Wat mij aanspreekt is dat het zeer vlak is waardoor ik mijn polsen niet hoef te buigen. Het is vlakker dan het Rapoo toetsenbord dat ik meer dan 8 jaar gebruikt heb. Dit is in mijn ogen een voordeel. Alles voelt zeer solide aan, er buigt niks door en het toetsenbord verschuift ook niet.

De weerstand van de toetsen is precies goed met een duidelijk drukpunt. Het toetsenbord heeft ook geen onnodige numeriek blok en daardoor kan ik de muis dicht bij het toetsenbord houden. De afstand tussen de toetsen is precies goed. Over de capaciteit van de ingebouwde accu kan ik nog niks zeggen. Ik gebruik het toetsenbord bij mijn desktop computer.

Hoewel dit het beste toetsenbord is dat ik ooit gebruik is zijn er toch nog kleine punten die verbeterd zouden kunnen worden. In draadloze mode lukt het heel soms niet om het toetsenbord wakker te maken door op een toets te drukken. In dat geval moet ik het toetsenbord aan en uit zetten waarna alles weer werkt.Dit gebeurd ongeveer 1 keer in de twee weken, maar is voor mij geen probleem. Bij het opladen brandt een rode LED die behoorlijk fel is en de aandacht afleid. Als het toetsenbord opgeladen is, dan brand deze LED gelukkig niet. De handleiding had iets duidelijker gekund.

Alles bij elkaar bevalt dit toetsenbord zo goed dat ik een tweede exemplaar gekocht heb.

Bluetooth toetsenbord
4

Marianne over haar Kinesis Advantage2

Ik had al veel over de Kinesis Advantage 2 gelezen voordat ik overging tot bestellen van dit toetsenbord. De goede verwachtingen die ik had, werden eigenlijk nog eens overtroffen. Ik vind het een ontzettend fijn toetsenbord en kan me eigenlijk niet voorstellen dat er iets beters bestaat.

De kuiltjes en handpalmsteunen zorgen voor een comfortabele positie van de handen. Een van de problemen met een standaard toetsenbord is dat ik mijn handen en armen continu op moet tillen, mijn vingers en schouders moet strekken en mijn polsen moet knikken om overal bij te kunnen. Dat is nu allemaal niet meer het geval. Terwijl typen eerder een pijnlijke aangelegenheid was, is het nu bijna prettig. Wat fantastisch is, is de mogelijkheid om zaken zelf nog verder naar behoefte aan te passen. Zo heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een aantal toetsen om te wisselen en macro's toe te voegen. Het wennen aan de iets andere indeling ging bij mij erg snel.

Ik heb 9 jaar lang zware RSI gehad. Maar in combinatie met de Rollermuis Red van Contour (heb beide nu een maand) weet ik nu bijna zeker dat ik mijn werk kan blijven doen zonder chronische pijn te hoeven accepteren. Dat is een ongelofelijke opluchting.

Ik kan dit toetsenbord dan ook van harte aan iedereen aanbevelen. In mijn ogen zou dit de nieuwe standaard moeten zijn op iedere kantoorwerkplek.

5

Richard over zijn Mistel MD600 RGB

This keyboard is one of the most cool and useful keyboard I ever experimented, it split function is really nice for people that never experienced split keyboard, and when you tired or you don't like the split you can join the part, so it's reachable for any kind of typist.

Is also really powerful because you can re-programme the key, you got 4 different layout, so you can customize layout for different use (for example video games or graphical software...etc). This functionality give the possibility to people who have tiny hand like me to change the position of modifier key (ctrl, alt, fn ...etc), so you can avoid RSI. The quality is near perfection, I just regret an aluminium case. The default wire is high quality too, and the RGB is Brilliant.

What else to say ? nothing more, is some kind of super Pok3r keyboard like, with a split option ! I recommend this keyboard.

 • Dagen in gebruik: meer dan 8 dagen
 • Doel: Hand, Pols/onderarm, Schouder
 • Gewenningstijd: Het was direct vertrouwd
 • Toetsaanslag:

Deze Ultraboard besteld ivm het langdurig thuiswerken op last van Corona. Erg blij mee, typt lekker, snelle verbinding, lange batterijduur, lichtgewicht en binnen 1 minuut geïnstalleerd.

7

Dennis over zijn Keychron K6 aluminium

Fijn aanpasbaar toetsenbord

Fijn toetsenbord wat degelijk aanvoelt met een mooie aluminium omlijsting. De keycaps (toetsen) zijn gemaakt van ABS dus ik heb besloten om deze te vervangen voor minder slijtage gevoelige PBT keycaps. Het toetsenbord is dus erg eenvoudig naar wens aan te passen. Ook fijn dat deze draadloos kan werken. Het is lastig een mechanisch toetsenbord te bestellen in Nederland, dus prettig dat deze website er over een aantal beschikt!

8

Tommy over zijn Mistel MD770

 • Dagen in gebruik: meer dan 8 dagen
 • Doel: Hand, Pols/onderarm, Schouder
 • Gewenningstijd: Het gaat steeds beter
 • Toetsaanslag:

Geeft verrassend veel vrijheid in positie en een klein beetje tenting met de bijgeleverde voetjes. Het is erg wennen maar zeker de moeite waard. Bord voelt stevig aan. Geen trilling te horen bij aanslagen. Mac compatibility mode werkt geweldig en de macro functies heb ik nog te goed. Prima bord voor mensen die de ganse dag typen. Gamen geeft je doorgaans ook meer plaats omdat je de helft van je bord opzij kan schuiven

9

Heike over haar R-Go Split

 • Dagen in gebruik: meer dan 8 dagen
 • Doel: Hand, Pols/onderarm, Schouder
 • Gewenningstijd: Het werkt al erg prettig
 • Toetsaanslag:

Geen geknikt toetsenbord met maar één stand, maar 2 losse delen die je zo neer kan leggen als je wilt. Afwisseling dus ook mogelijk. Dun, plat, lage toetsen. Compact. Perfect voor korte armen en kleine handen :) Dik tevreden dus!

Fantastisch toetsenbord, zeer goede aanslag, duidelijk leesbaar in het donker indien je dat nodig hebt. Programeren van het toetsenbord is niet moeilijk, maar je moet je er wel even aanzetten.. Zonder programeren werkt het ook perfect maar dan laat je zeer veel opties liggen. Niet goedkoop maar toch wel aanrader.

Heb heel het internet trouwens afgezocht voor een betere prijs, maar als je de importtaksen en de liftkit meetelt dan is het verschil te verwaarlozen. Dan koop ik liever hier bij de lokale handelaar.

Tip van Jesse: gebruik onze chat om direct advies te krijgen bij het kiezen van het juiste ergonomische toetsenbord voor jouSchakel Jesse in en laat je direct adviseren om tot het beste ergonomische toetsenbord voor jou te komen. Met 3-4 vragen komen jullie al snel tot 1 of 2 geschikte opties.