Mousetrapper®

Mousetrapper centrische muizen

Mousetrapper in het kort

In 1994 bedacht Rolf Strömberg de eerste versie van de Mousetrapper als alternatief voor de ‘gewone’ muis. Als je de eerste versie ziet weet je gelijk waardoor de naam is ontstaan. Een standaard muis werd vastgezet in een houder en je bediende de cursor met een stalen staaf. Lastig voor te stellen? Neem hier even een kijkje. Een drietal jaar later werd het design geüpdatet met een geïntegreerde polssteun en pas sinds 2001 was daar de basis voor de huidige Mousetrappers.

De gedachte achter het ontwerp van de Mousetrapper is eenvoudig. Door een centrale plaats voor het lichaam kun je een gezondere werkhouding aannemen. Je kunt namelijk je armen dichter op het lichaam houden. Hierdoor voorkom je het overstrekken van de arm. Daarnaast is sinds 1997 iedere Mousetrapper voorzien van geïntegreerde polssteunen om je beter te ondersteunen tijdens het bedienen van de muis en het typen op je toetsenbord.

De Mousetrapper werkt als een trackpad. Het grote verschil is dat je niet je vinger over het oppervlak beweegt, maar het complete oppervlak zelf beweegt. Dit zorgt ervoor dat je met meer ‘gevoel’ de cursor kunt bewegen en dat maakt hem dus ook gelijk meer geschikt voor precisiewerk. Het oppervlak is van rubber voor een optimale grip.

Het ontwerp-, ontwikkel- en productieproces vindt allemaal plaats in Zweden. Door alle onderdelen van het proces in eigen beheer te hebben waarborgt Mousetrapper de kwaliteit.

De verschillende Mousetrappers

  Lite Advance Flexible Prime
Besturingssysteem  /   /   /   / 
Knoppen 4 6 9 8
Maximale DPI 1500 2000 2000 2000
Werkplek Vast Vast Mobiel Vast/Mobiel
Draadloos        
MT Keys        
Ergowerken favoriet        

Mousetrapper® Lite

Mousetrapper Lite

De Lite is het huidige instapmodel en volgt de Mousetrapper Office op. Hij is voorzien van het herkenbare Mousetrapper ‘matje’. Verder beschikt hij over een linker en rechter muisknop en scroll knoppen. De Lite versie is geschikt voor administratief en minder intensief muiswerk. De Lite verbindt je met je PC of Mac met behulp van een USB kabel.

Lees meer

Mousetrapper® Advance 2.0

Mousetrapper Advance

Het meest populaire model van Mousetrapper is de Advance, het huidige model is versie 2.0. Hij heeft naast het trackpad 6 programmeerbare knoppen. Dit programmeren gebeurt met behulp van de MTkeys driver, die je gratis kunt downloaden van de Mousetrapper website. De Advance verbindt je met je PC of Mac via een USB kabel.

Lees meer

Mousetrapper® Flexible

Mousetrapper Flexible

Voor de meer mobiele gebruiker heeft Mousetrapper een mooie oplossing, namelijk de Flexible. Hij is compact, zodat hij mooi in je laptoptas past. Hij is zowel bedraad als draadloos te gebruiken. Hij heeft een oplaadbare batterij die 1-3 weken meegaat, afhankelijk van het gebruik. Qua sneltoetsen spant hij de kroon. 9 stuks maar liefst, allemaal te programmeren met de MTkeys driver.

Lees meer

Mousetrapper® Prime

Mousetrapper Prime

De Mousetrapper Prime is een van de meest uitgebreide modellen in de gelederen van Mousetrapper. Hij is zowel bedraad als draadloos te gebruiken en heeft een oplaadbare batterij, die ± 6 maanden op een volle lading werkt. Qua sneltoetsen doet de Mousetrapper Prime er een schepje bovenop. Hij heeft er 8 die je met behulp van de driver MTkeys kunt programmeren.

Lees meer

Try-out pakket voor bedrijven

Met het try-out pakket kun je voor jouw bedrijf een proefplaatsing voor alle modellen krijgen, 14 dagen lang. Je leest er hier meer over.

Goed voor je lichaam

Mousetrapper centrale houding

De Mousetrapper is een alternatief voor de conventionele muis. Een standaard platte muis kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je onderarm, elleboog, schouders en nek. Het ontwerp van de Mousetrapper stimuleert een betere werkhouding, waarbij je je armen dicht op je lichaam houdt en zowel het toetsenbord als de muis binnen schouderbreedte bedient. Je hoeft niet meer te reiken naar de muis en wisselen tussen het bedienen van de muis en het toetsenbord is een kleine beweging. Naast een betere werkhouding geeft de geïntegreerde polssteun net even wat meer comfort voor je pols tijdens het typen.

Programmeerbare toetsen met MT Keys

“Last but not least” - Afgezien van de Lite uitvoering kun je alle Mousetrappers helemaal naar wens aanpassen met behulp van de MTkeys driver. Zo kun je veelgebruikte sneltoetsen eenvoudig kwijt onder één van de extra knoppen. Knippen en plakken wordt zo een fluitje van een cent. Naast dat het sneller werkt, is het ook nog eens beter voor je hand. Je hoeft geen rare houdingen meer aan te nemen om de combinatie op je toetsenbord te maken.

De drivers kun je downloaden van de MTkeys pagina op de Mousetrapper website.

Reviews over Mousetrapper producten

     

Na jaren van klachten aan nek armen en schouders is de mousetrapper muis mijn redding, een gewone muis kan ik simpelweg niet meer verdragen vanwege de werkhouding. Het werken met de mousetrapper zorgt er voor dat ik een ontspannen werkhouding kan volhouden waarbij de schouders niet verkrampen maar tegen de rugleuning aan blijven en de onderarmen losjes op de armsteunen liggen. Een leuke bijkomstigheid is dan ook nog dat een aantal veel gebruikte commando, s vrijelijk aan de bedieningsknoppen kunnen worden toegekend. Alleen bij het scrollen via de pad gaat de cursor soms met de pagina op de loop. Alles bij elkaar kan ik wel zeggen dat de mousetrapper mij aan het werk houd. - Pieter

Daarom bieden wij Mousetrapper aan

De Mousetrapper is uniek, hij is geschikt voor meerdere soorten computerwerkzaamheden en het belangrijkste, hij zorgt voor een gezondere en fijnere werkhouding. Zeker bij schouderklachten is een Mousetrapper een erg fijne oplossing. Als een van de weinige fabrikanten van centrische muizen denkt Mousetrapper met het Flexible model ook aan de mobiele gebruiker. Door het in eigen beheer houden van het productieproces is het kwaliteitsniveau van ieder product weer uitmuntend.

Pagina:
Mousetrapper® Advance 2.0 trackpad
afgeprijsd

Mousetrapper® Advance 2.0 trackpad

van:309,00 299,00 Incl. btw
247,11 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • 6 programmeerbare knoppen
 • geïntegreerde polssteun

Mousetrapper® Flexible draadloze trackpad zwart

339,00 Incl. btw
280,17 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • Zeer compact
 • 9 programmeerbare knoppen
Mousetrapper® Advance 2.0 trackpad Coral
afgeprijsd

Mousetrapper® Advance 2.0 trackpad Coral

van:309,00 299,00 Incl. btw
247,11 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • 6 programmeerbare knoppen
 • geïntegreerde polssteun

Mousetrapper® Advance 2.0 trackpad Turquoise

Niet meer leverbaar
 • Effectief tegen schouderklachten
 • 6 programmeerbare knoppen
 • geïntegreerde polssteun
Mousetrapper® Prime draadloze trackpad
afgeprijsd

Mousetrapper® Prime draadloze trackpad

van:359,00 319,00 Incl. btw
263,64 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • draadloze verbinding
 • 8 programmeerbare knoppen

Mousetrapper® Office trackpad

Niet meer leverbaar
 • verlicht schouderklachten
 • geïntegreerde polssteun
 • 4 programmeerbare knoppen

Mousetrapper® Lite trackpad

265,00 Incl. btw
219,01 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • Geïntegreerde polssteun
 • Twee-handig te bedienen

Mousetrapper® Flexible draadloze trackpad wit

339,00 Incl. btw
280,17 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • Zeer compact
 • 9 programmeerbare knoppen

Mousetrapper® Advance 2.0+ hygienic trackpad

319,00 Incl. btw
263,64 Excl. btw
 • Effectief tegen schouderklachten
 • 6 programmeerbare knoppen
 • reinigbare polssteun