Jouw ideale ergonomische muis kiezen
Kies je met ons handige stappenplan

De ideale ergonomische muis vinden kan met ons enorme aanbod een hele opgave lijken. Dat is het niet meer met ons stappenplan. Gebruik dit stappenplan als handleiding en je hebt jouw ideale ergonomische muis zo gevonden.

Dé muis voor jou in 5 simpele stappen

1. Wat voor werkzaamheden voer je uit met de muis?

De vorm van een muis kan een grote invloed hebben op je precisie. Heb je die nodig en geeft de muis die niet, dan kan de muis ongeacht of hij goed tegen jouw klachten werkt nooit goed gaan bevallen.

De eerste vraag is dus heel simpel. Voer je precisiewerk uit of niet? Met precisiewerk bedoelen we bijvoorbeeld:

  • Photoshop
  • Videobewerking
  • 3D tekenaar
  • Programmeur

Heb je geen precieze handelingen uit te voeren zoals bovenstaand? Ben je meer bezig met puur veel scrollen, klikken en slepen? Dan ben je zoals wij dat beschrijven met wat algemener muiswerk bezig.

"Je kunt deze handleiding blijven lezen terwijl je op een ander tabblad je ideale muis gaat zoeken. Door op 1 van onderstaande opties te klikken opent een nieuw tabblad."

Ik zoek een muis voor:

2. Waar zoek je verlichting?

De belangrijkste reden om uit te kijken naar een ergonomische muis zijn klachten. Logisch, want soms zit je hele dagen achter je computer. Pijntjes leiden je af of dwingen je in het ergste geval zelfs te stoppen.

Je zit nu op de pagina voor precisiewerk of algemeen werk. Het is tijd om naar de linkerkant van de pagina te kijken en een stukje te scrollen totdat je onze filters te zien krijgt. Je mag de eerste 2 filters negeren en kijken naar 'je zoekt verlichting voor je'. Hier klik je op het deel van je lichaam waar je graag verlichting wil. Je komt nu al een stuk dichter bij die ideale ergonomische muis.

"Heb je last van schouderklachten? Deze kunnen vaak ook een stuk vermindert worden door een goede zithouding. Je leest daar meer over op deze blogpost."

3. Meet je hand op

Je handmaat, heel.erg.belangrijk. Een te kleine muis laat je te veel knijpen, een te grote muis voelt aan alsof je met een tank door Madurodam moet rijden. Onder de filter die je net hebt ingevuld kun je de 2 filters 'wat is je handlengte?' en 'wat is je handbreedte?' vinden. Kijk even op de afbeelding hiernaast hoe je je hand dient op te meten.

Vanuit onze leveranciers en met behulp van klantervaringen hebben we de filters kunnen afstemmen. Je kunt ons dus vertrouwen dat ze kloppen.

Vind jouw ideale muis door je hand op te meten met behulp van deze afbeelding
"Zit je een beetje tussen twee afmetingen in? Vink dan de grotere aan, aangezien het kiezen van een te kleine muis meer kwaad kan doen."

4. Optionele filters

De kans is aanwezig dat je nog steeds veel muizen op je beeldscherm hebt staan. Je kunt er nu voor kiezen om het aanbod te beperken met wat optionele filters. Bovenin zie je de filters 'rechts/linkshandig' en 'verbinding' staan. Vul deze in naar wens.

"Wij zijn fan van draadloze muizen, omdat deze je bewegingsvrijheid niet kunnen beperken. Je moet alleen zo nu en dan even een batterijtje verwisselen of hem opladen."

5. Kies net als heel veel anderen voor onze hulp

Ja, je leest het goed. Dagelijks helpen wij via de telefoon, e-mail of chat mensen aan hun ideale muis. Of je nu moeite hebt om te kiezen tussen 2 muizen of nog helemaal niet begonnen bent met filteren, het maakt niet uit. We hebben ongelofelijk veel ervaring opgedaan en helpen je met alle plezier. Hieronder hebben we opgesomd hoe je ons kunt bereiken.

 
Stel je vraag via de mail
[email protected]
 
Direct je vraag stellen?
Bel ons
 
Direct met Tim Chatten (TIP)
Stel je vraag via de chat
 
Dezelfde dag nog antwoord
App ons op 06 5277 7976
"Op de chat kunnen we je het beste helpen. Zo kunnen we gelijk linkjes delen van de muizen die we adviseren."