Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Hoe kies je de ideale ergonomische muis

  Een ergonomische muis kiezen: we maken het je wat makkelijker

  Hoe een functionele aankoop toch nog zo persoonlijk kanzijn

  het gemak en ongemak van de muis

  We kunnen meestal niet zonder, maar soms ook even niet met 
  De ergonomische muis, op het gebied van ergonomie een artikel dat het meest wordt aangeschaft. Niet verwonderlijk, aangezien het één van de belangrijkste -misschien wel het belangrijkste- computer accessoires is. De muis maakt het al jaren kinderlijk eenvoudig om je computer te bedienen, door documenten en websites te navigeren en taken uit te voeren.

  Omdat we er zoveel mee werken, is het ook één van de grootste boosdoeners als het aankomt op klachten op de werkvloer. Denk daarbij aan RSI, wat een afkorting is voor de engelse term Repetitive Strain Injury. Kort gezegd is het een verzamelnaam voor klachten die ontstaan bij herhaaldelijke of statische bewegingen. Deze klachten zorgen er in sommige gevallen zelfs voor dat je niet meer in staat bent om te werken. Een voorbeeld daarvan is de muisarm.

  Ergonomisch hulpmiddel

  Wat kan zo'n ergonomische muis dan voor mij betekenen?
  Hoewel het geen garantie geeft tegen het verdwijnen of voorkomen van klachten, is de ergonomische muis wel een goed hulpmiddel. Hij heeft al een hoop betekend voor veel mensen en wordt ook met uiteenlopende redenen gekocht. De grootste reden is klachten gerelateerd. Jammer eigenlijk, want je wilt natuurlijk liever helemaal geen klachten. Ook voor mensen die 'gewoon' meer comfort zoeken op hun werkplek is een ergonomische muis absoluut aan te raden. Preventief wordt een ergonomische muis veel minder vaak aangeschaft. Op zich wel begrijpelijk, want er is zoveel keus en "waarom zou ik al die moeite doen als ik toch geen klachten heb". Laat ik je dit zeggen; voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want je hebt al een ergonomische muis voor minder dan 40 euro.

  Reden voor ons dus om het jou wat makkelijker te maken in de zoektocht naar de beste ergonomische muis voor jou. Ik zeg expliciet "voor jou" inderdaad, want de muis waar ik op het moment prettig mee werk kan in jouw handen veel minder prettig aanvoelen.

  "Wij hebben de beste muis"

  Aldus vrijwel elke fabrikant van ergonomischemuizen
  Elke fabrikant beweert natuurlijk dat zijn muis of muizen de beste zijn onder het huidige aanbod ergonomische muizen. Want hij geeft ultiem comfort, want hij neemt klachten weg. Deze beweringen zijn natuurlijk geen gebakken lucht, omdat er veel onderzoek in zo'n muis zit. Toch wil dat niet zeggen dat jij er lekker mee kan werken. Terwijl je dan zit te kl*ten met je muis, verdwijnen al die fantastische eigenschappen als sneeuw voor de zon. Als er 1 perfecte ergonomische muis zou bestaan die voor elk individu het beste zou werken, dan boden we die aan en verder niks.

  Wat ik eigenlijk wiil zeggen is, hoezeer een muis ook een functionele rol vervult, het blijft aan het einde van de rit toch nog steeds een aankoop die je met gevoel doet. Bedenk dat dus goed als je door bijvoorbeeld ons assortiment aan het scrollen bent.

  De 4 belangrijkste tips

  wij maken je keuze alvast een stukje eenvoudiger
  Wij hanteren 4 stappen bij het kiezen van een ergonomische muis. Deze stappen geven jou meer zekerheid over je keuze en maken de kans een stuk kleiner dat je een muis aanschaft die toch niet helemaal bevalt.

  1. Kies je variant - De eerste stap is één van de makkelijkste en waarschijnlijk één waar je al over nagedacht hebt. Welke variant muis wil je hebben. Draad, draadloos, linkshandig of ga je toch voor een trackpad. Met deze keuze filter je al een hoop muizen weg
  2. Size matters - Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk om het juiste formaat te kiezen. Meet je hand dus en gebruik de filters om het formaat van je hand aan te geven. De website presenteert jou de muizen die bij jouw hand passen
  3. Vergelijk de muizen - Waarschijnlijk is het aanbod nog steeds vrij groot. Zoals ik al eerder aangaf blijft de juiste aankoop een kwestie van gevoel. Vergelijk wat muizen en kies degene waar jij je het lekkerst bij voelt
  4. Nog vragen? - Tijdens werktijden kun je in onze handige chat al je vragen kwijt. Wij kunnen je een laatste advies geven en enige twijfels wegnemen. Dit maakt jou een stuk zekerder over je aankoop. Buiten werktijden zijn we natuurlijk altijd bereikbaar via de e-mail.

   

  Op onze speciale pagina kun je hier meer over lezen.

  Testen is key

  Je weet het pas echt zeker als je het geprobeerd hebt.
  Alle tips en adviezen kunnen je op de goede weg helpen, maar je hebt pas zekerheid als je de muis daadwerkelijk in je hand hebt. Zorg er dus voor dat wanneer je een ergonomische muis aanschaft je hem mag testen en gratis kunt retourneren, indien hij niet bevalt (RECLAME ALERT: doen wij).

  Gerelateerde blog posts

   

  Reacties
  Hallo Maria,

  Ik heb je zojuist een berichtje gestuurd naar jouw e-mailadres met wat aanvullende vragen en tips!
  Mark van ergowerken - 21 Feb 2018 - 17:59
  Ik heb last van een nekhernia met pijn uitstraling naar mijn arm, welke muis zou u mij adviseren?
  Maria Haesen - 21 Feb 2018 - 15:30
  Laat een reactie achter