BUREAUSTOEL

AL VANAF 249,-
Filters
0
569,00 Incl. btw
470,25 Excl. btw
0
779,00 Incl. btw
643,80 Excl. btw
0
489,00 Incl. btw
404,13 Excl. btw
0
289,00 Incl. btw
238,84 Excl. btw
0
359,00 Incl. btw
296,69 Excl. btw
0
489,00 Incl. btw
404,13 Excl. btw
0
389,00 Incl. btw
321,49 Excl. btw
0
369,00 Incl. btw
304,96 Excl. btw
0
509,00 Incl. btw
420,66 Excl. btw
0
389,00 Incl. btw
321,49 Excl. btw
0
399,00 Incl. btw
329,75 Excl. btw
0
379,00 Incl. btw
313,22 Excl. btw
0
679,00 Incl. btw
561,16 Excl. btw
0
329,00 Incl. btw
271,90 Excl. btw
0
389,00 Incl. btw
321,49 Excl. btw
0
409,00 Incl. btw
338,02 Excl. btw
0
379,00 Incl. btw
313,22 Excl. btw
0
499,00 Incl. btw
412,40 Excl. btw
0
709,00 Incl. btw
585,95 Excl. btw
0
729,00 Incl. btw
602,48 Excl. btw
0
559,00 Incl. btw
461,98 Excl. btw
0
639,00 Incl. btw
528,10 Excl. btw
0
699,00 Incl. btw
577,69 Excl. btw

Reviews van onze klanten over hun bureaustoel

“Op mijn werk heb ik een soortgelijke stoel echter deze 2 maal zo duur. Nu ik thuis werk ben ik op zoek gegaan naar een soortgelijke stoel voor een lager budget. Ik ben uitgekomen bij deze stoel en was blij verrast met al zijn mogelijkheden tot het instellen om tot de juiste zitpositie te komen. Ik ben zeer content met deze stoel welke zeker niet onder doet voor het hogere segment. Is een echte aanrader binnen het grote stoelen bos.” - Freerk over zijn Ergopro Edition Comfort
“Mooie stoel, zit goed, eenvoudig en soepel te bedienen. Mooie stof en goede prijs kwaliteit verhouding. Ben er blij mee.” - Jacqueline over haar ERGO 2300 Basic

Waarom heb ik een bureaustoel nodig?

Omdat je lang zit achter je bureau heb je een stoel nodig die je van alle gemakken voorziet zodat je ontspannen en klachtenvrij je dagen doorkomt. Bureaustoelen beschikken vaak niet alleen over deze voorzieningen, maar maken deze ook verstelbaar. Zo kun je altijd de juiste houding vinden die jij en je lichaam op dat moment nodig hebben.

Zo hebben veel bureaustoelen verstelbare armleggers, die de ontspanning van schouder tot hand maximaliseert. Ook heeft een ergonomische bureaustoel vrijwel altijd een speciale vorm in de rugleuning waarmee zowel de onderrug als de bovenrug optimaal ondersteunt wordt. Sommige stoelen beschikken zelfs over een verstelbare lendensteun. Al deze gemakken zijn er om je energiek, gezond en productief te houden.

 Ergonomische bureaustoelGeen goede bureaustoel
Bevordert gezonde werkhouding
Veel verstelbare componenten
Langdurig klachtenvrij werken
Geeft steun in de rug
Ontspant de spieren
Ondersteunt het hele lichaam

Welke klachten voorkomt een bureaustoel?

Dankzij de veelzijdige verstelbaarheid is een goede bureaustoel effectief tegen vele klachten. Deze ondersteunt de armen, de rug en de benen optimaal. Sommige kantoorstoelen zijn zelfs inclusief hoofdsteun verkrijgbaar. Ook het kiezen van de juiste bekleding kan van belang zijn afhankelijk van de omgeving waarin je werkt.

De juiste ondersteuning van de armen gaat klachten in schouder, elleboog, arm en pols tegen door de spieren zoveel mogelijk ontspanning te geven. Een goed ondersteunende rugleuning dwingt je in de juiste zithouding. Dit komt je gehele rug en nek ten goede. Uiteindelijk profiteren ook je schouders van een goede zithouding. Een hoofdsteun kan extra ontspanning in de nek bieden. Uiteindelijk is een bureaustoel goed voor:

 • Rug/nek
 • Benen
 • Arm
 • Schouder
 

Rug/nek 

De rug en nek hebben veel te voorduren van een slechte zithouding. De optimale zithouding heeft een "kuiltje" in de onderrug, en de rug en nek rechtop. Naast het gezond houden van je rug en nek heeft dit ook een positieve werking op je energie en productiviteit.

Een bureaustoel krijgt dit voor elkaar door je ondersteuning te bieden waar je het nodig hebt. Veel stoelen zijn gevormd naar de juiste zithouding. Het enige wat je dan dus hoeft te doen is goed op je stoel zitten en je rug de lijnen van de rugleuning laten volgen.

Benen 

Als je bureaustoel te hoog staat komt er druk op de achterkant van je knieën te staan en komen je voeten los van de grond. Er ontstaat zo vervelende spanning, wat irritatie en pijn kan veroorzaken in de benen. Zorg dat de stoel dus zo staat afgesteld dat de voeten plat staan, en er ruimte zit tussen het zitvlak en je knieholte.

Armen 

Een bureaustoel die geen ondersteuning biedt aan de armen kan voor vervelende klachten zorgen. Doordat je je armen niet op een armsteun kunt laten rusten dien je deze geforceerd omhoog te houden. Dit zet spanning op de onderarm en dit straalt door naar de elleboog en schouder.

Armsteunen zijn vooral belangrijk wanneer je veel moet typen en muizen. De betere bureaustoelen beschikken daarom over armsteunen die je niet alleen in hoogte, maar ook in breedte en diepte kunt verstellen. Zo kun je altijd de optimale ontspanning vinden.

Schouders 

Spanningen in de arm, pols of hand stralen door naar de schouders. Daarom is het van belang voor de schouders om deze spanningen te minimaliseren. Een bureaustoel geeft ondersteuning waar nodig en optimaliseert hiermee de ontspanning, wat uiteindelijk de schouders ten goede komt.

Verder zorgt een bureaustoel voor een betere zithouding. Een goede rechte zithouding zorgt er ook voor dat de schouders minder naar voren hangen. Dit zorgt voor meer ontspanning zodat je langer klachtenvrij kunt zitten werken.

5 tips om alles uit je bureaustoel te halen

De meeste bureaustoelen van tegenwoordig kun je van onder tot boven afstellen; zitting, rugleuning, armleggers, lendensteun, hoofdsteun, noem maar op. Maar wat is nou de juiste stand voor jou, en hoe profiteer je het meeste van de uitgebreide opties van jou bureaustoel? Je leest het hieronder.

 • Zet je stoel op de juiste hoogte 

  Als je bureaustoel te hoog staat komt er druk op de achterkant van je knieën te staan en komen je voeten los van de grond. Er ontstaat zo vervelende spanning, wat irritatie en pijn kan veroorzaken in het hele lichaam. Zorg dat de stoel dus zo staat afgesteld dat de voeten plat staan, en je knieën een hoek maken van 90° of meer.

 • Gebruik de lendensteun 

  Sommige stoelen beschikken over een opblaasbare lendensteun, anderen hebben een in hoogte en diepte verstelbare lendensteun. Zorg ervoor dat de steun het kuiltje in je onderrug vult. Andere stoelen hebben de vorm van een lendensteun verwerkt zitten in de rugleuning. Bij dit soort stoelen dien je de hele rugleuning hoger of lager te zetten tot deze je rug optimaal ondersteunt.

 • Stel je armsteunen goed af 

  Goed afgestelde armsteunen geven de beste ondersteuning voor je armen, waarmee ontspanning in schouders, ellebogen, armen en polsen geoptimaliseerd wordt. In deze stand hangen je schouders ontspannen, in plaats van dat ze zijn opgetrokken. Verder is het belangrijk dat je ellebogen een hoek van minimaal 90° maken, en je onderarm, pols en hand in één lijn staan tijdens het typen of muizen.

 • Kies de bekleding die bij jou werkomgeving past 

  De meeste bureaustoelen hebben een polyester bekleding. Echter zijn bureaustoelen met naadloze, kunstlederen bekleding tegenwoordig ook verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat dit materiaal eenvoudig te reinigen is en bestand is tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Dit soort stoelen zijn daarom uitermate geschikt voor medische omgevingen. Het nadeel hiervan is dat de zitting vaak wat harder is. Gebruik je de stoel in niet medische omgevingen, ga dan voor een zachtere polyester bekleding.

 • Schuif je stoel goed aan 

  Zorg ervoor dat je goed dicht op je bureau zit. Te ver weg zitten heeft als gevolg dat je met gestrekte armen gaat zitten werken. Dit creëert een hoop onnodige spanning op spieren die op de lange termijn in klachten zullen resulteren. Verder zul je, vaak onbewust, voorover gebogen gaan zitten om je beeldscherm beter af te kunnen lezen. Dit is erg schadelijk voor je rug en nek. Kortom, aanschuiven die hap!

Diversiteit van de bureaustoel

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn kantoorstoelen, gaming stoelen, en stoelen die geschikt zijn voor medische omgevingen. Deze verschillende stoelen zijn er voor korte en lange mensen, met of zonder armsteunen, hoofdsteun of lendensteun, en zijn beschikbaar met verschillende bekleding. We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we hieronder de grootste verschillen voor je op een rijtje:

Mesh, polyester of (kunst)leer

mesh

Voor een goede ventilatie

bureaustoel met mesh

Mesh bekleding is vaak van nylon en katoen gemaakt, en is netbespannen. Dat wil zeggen dat het geen dicht materiaal is en geen vulling heeft. Dit geeft de stoel een optimale luchtdoorstroming wat de bekende warme rugleuning en zitting voorkomt. Vooral voor intensieve bureauwerkers en gamers is dit materiaal uitermate geschikt.

(Kunst)leer

Voor medische omgevingen

bureaustoel met kunstleren bekleding

Kunstlederen en lederen bekleding heeft als grote voordeel dat het eenvoudig te reinigen is en lang mee gaat. Een lederen bekleding staat overal erg chique. Een kunstlederen bekleding is vooral uitermate geschikt voor medische omgevingen.

Verstelbaarheid zitting, leuning en armleggers

(N)EN stoelen

Geschikt voor 95% van de Europeanen

bureaustoel met (N)EN normering

Stoelen met een (N)EN 1335 normering zijn geschikt voor 95% van de Europeanen. Eisen om aan deze normering te voldoen omvatten onder andere; een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, armleggers met een minimale lengte van 20 cm, en de stoel dient over een lendensteun te beschikken.

Andere maten

Persoonsgericht en vaak goedkoper

Andere ruim verstelbare bureaustoelen zonder normering

Omdat stoelen met specifiekere maten je minder vrijheid geven in het verstellen van verschillende componenten zijn deze stoelen vaak goedkoper. Ben je echter de enige die van de stoel gebruik zal maken, dan hoef je niet per se voor een stoel met strenge eisen te kiezen. Nu moet je alleen nog de geschikte maten voor jou zien te vinden. We helpen je graag!