Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.

WIEBELKRUK KOPEN?

AL VANAF 199,-
Filters
Aeris Swopper Standard Comfort - Microvezel zwarte zitting
0 reviews
639,00 Incl. btw
528,10 Excl. btw
Balergo Classic balanskruk
0 reviews
235,00 Incl. btw
194,21 Excl. btw
Sun-Flex® Active stahulp wit
0 reviews
279,00 249,00 Incl. btw
205,79 Excl. btw
Score Jumper Balance zadelkruk
0 reviews
739,00 Incl. btw
610,74 Excl. btw
Score Jumper zadelkruk
0 reviews
409,00 Incl. btw
338,02 Excl. btw
Aeris Swopper Standard Comfort - Microvezel groene zitting
0 reviews
609,00 Incl. btw
503,31 Excl. btw
Score Amazone Balance zadelkruk - Trevira zwart met lendensteun
0 reviews
739,00 699,00 Incl. btw
577,69 Excl. btw
Score Amazone Balance zadelkruk
0 reviews
739,00 Incl. btw
610,74 Excl. btw
Sun-Flex® Active stahulp zwart
0 reviews
279,00 249,00 Incl. btw
205,79 Excl. btw
Score Amazone balance zadelkruk naadloos bekleed
0 reviews
749,00 Incl. btw
619,01 Excl. btw
Score Jumper balance zadelkruk naadloos bekleed
0 reviews
749,00 Incl. btw
619,01 Excl. btw
Aeris Swopper Standard Comfort - Microvezel grijze zitting
0 reviews
609,00 Incl. btw
503,31 Excl. btw
Aeris Swopper Standard Comfort - Microvezel blauwe zitting
0 reviews
609,00 Incl. btw
503,31 Excl. btw
Balergo Dynamic balanskruk
0 reviews
379,00 Incl. btw
313,22 Excl. btw
Aeris Swopper Standard Comfort - Microvezel rode zitting
0 reviews
609,00 Incl. btw
503,31 Excl. btw

Wanneer kies je voor een wiebelkruk?

Een wiebelkruk kun je bijna altijd wel inzetten bij jouw werkplek. Je creëert namelijk een extra mogelijkheid om af te wisselen in je werkhouding en daar wordt je lichaam heel erg blij van.

Klachten ontstaan doordat je te lang in eenzelfde vaak ongezonde houding achter je bureau zit. Het zitten afwisselen met staan is al een hele grote vooruitgang, maar ook langdurig staand werken is niet ideaal. Met een balanskruk zorg je ervoor dat je een derde optie hebt, en wat voor één! Een wiebelkruk is ideaal in de volgende situaties;

 • Wiebelkruk bij rugklachten

  Wanneer je snel last hebt van je onderrug is dat vaak een teken dat je core spieren niet in balans of sterk genoeg zijn. In beide gevallen kan een wiebelkruk een uitkomst bieden. Door het instabiele oppervlak train je tijdens het zitten je corespieren. Door regelmatig op een balanskruk te zitten zorg je er dus voor dat je een sterker lichaam krijgt.
 • Zitten jouw collega’s ook op de bureaustoel?
 • Een balanskruk als je snel vermoeid bent

  Je kent het wel, je hebt geluncht en 30 minuten later zit je knikkebollend achter je werkplek. Door te wisselen naar een wiebelkruk kun je de ‘afterdinerdip’ opvangen. Het bewegen tijdens het zitten zorgt voor een betere doorbloeding wat leidt tot een minder vermoeid gevoel.
 • Een balanskruk voor een betere werkhouding

  Door het instabiele oppervlak wordt je lichaam gedwongen een goede houding aan te nemen. Daarnaast word je je ook bewuster van je werkhouding en dat is vaak nog belangrijker dan het gebruik van een hulpmiddel zoals een balanskruk.

Een wiebelkruk of bureaustoel?

Een balanskruk is geen volledige vervanger voor de bureaustoel. Je gebruikt een wiebelkruk om af te wisselen tussen het zitten op een bureaustoel en de kruk. Het liefst betrek je staand werken ook bij deze afwisseling, zodat je echt in verschillende houdingen kunt werken.

Omdat een wiebelkruk ervoor zorgt dat je je spieren continu inzet voor het maken van kleine bewegingen, je corrigeert namelijk het instabiele oppervlak, is het verstandig om de tijd die je op zo’n kruk doorbrengt geleidelijk op te bouwen. Eenmaal ‘getraind’ kun je het makkelijk 2 uur volhouden op een balanskruk.

Na die 2 uur is het wel weer tijd om af te wisselen naar de bureaustoel. Zorg ervoor dat deze goed ingesteld staat, zodat je in een goede houding wat meer ontspannen te werk kunt gaan. Na het zitten, ga je even een rondje koffie halen voor je collega’s en zet je je werk staand voort (indien mogelijk).

Welke klachten voorkomt balanskruk?

De wiebelkruk zorgt ervoor dat je minder snel klachten ervaart. Hieronder lees je welke lichaamsdelen het meeste profijt hebben van deze wiebelkrukken.

Wiebelkruk tegen rugklachten

Door de kleine bewegingen die je steeds moet doen om je houding te corrigeren train je je buik- en rugspieren. Wanneer je dit wat langer volhoudt, heb je hier voordeel van zowel tijdens het werken als in je vrije tijd. Een sterkere core zorgt er namelijk voor dat je minder snel rugklachten hebt.

Balanskruk tegen beenklachten

Bewegen zorgt voor een betere doorbloeding en dat vinden de benen ook weer prettig. Spataderen helpen voorkomen? Check! Minder vermoeid gevoel? Check!

Veelgestelde vragen over wiebelkrukken

 • Kan ik een wiebelkruk proberen?  

  Dat is mogelijk, je hebt op ons assortiment balanskrukken een zichttermijn van 30 dagen. In deze periode kun je hem voorzichtig uitproberen. Let er wel op dat voor het retourneren eventueel kosten in rekening gebracht kunnen worden. Lees hier onze complete voorwaarden omtrent het retourneren van jouw bestelling.