Update mij als weer op voorraad is.
Vul hier je e-mailadres in en wij geven jou een update wanneer wij weer voorraad hebben.
Je ontvangt na het versturen van jouw e-mailadres een e-mail met daarin de bevestiging van jouw inschrijving.
Wij kunnen met deze notificatie geen garantie bieden dat je 100% zeker weten aanspraak maakt bij nieuwe voorraad. Houd daarom je mailbox goed in de gaten!
Privacy Je e-mailadres wordt opgeslagen in een gesloten database. Wij kunnen die niet inzien. Je e-mailadres wordt na de voorraad update automatisch weer verwijderd.
Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black
Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black
0 beoordelingen
0,00

Jouw offerte op maat, binnen 24 uur in je mailbox. Voor als je interesse hebt in aantallen. Of goedkeuring nodig hebt voor je bestelling.

Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black

Je vraagt een offerte aan voor:

Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black
Tel je even mee? Zo simpel is het aanvragen van een offerte.
1
Je vult het korte formulier razendsnel in voor een razendsnelle offerte
2
"NEW MESSAGE" Zodra jij die oranje knop aanraakt zitten wij er bovenop
3
Binnen 24 uur heb jij een offerte op maat. En mochten we ietsje meer tijd nodig hebben, dan laten we dat weten. Lekker duidelijk!
Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black
Vraag offerte aan
Stel vraag

Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black

Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black
Nooit meer leverbaar
Vergelijkbare producten
Bekijk meer alternatieven

Beschrijving Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet black

Wacom Intuos Art Pen & Touch Small tekentablet - zwart

Past de Intuos Art bij mijn hand?

Ja, de Intuos Art is geschikt voor iedere maat hand

Omschrijving

Vingerverven

Altijd al zonder vies te worden willen vingerverven? Zoek niet verder, want de Wacom Intuos Art laat je de mooiste kunstwerken maken met je vingers!

Waarom de Wacom Intuos Art tekentablet?

De Intuos Art kan zomaar je nieuwe beste maatje worden. Oogstrelend design, hoge kwaliteit en heerlijk in gebruik. Of je hem nu puur als muis wil gebruiken of ook als tekentool. Denk je aan een pen tablet, dan denk je aan Wacom. Dat is niet zonder reden overigens. De kwaliteit is zonder te overdrijven fantastisch en je ziet dat de producten niet alleen zijn gemaakt voor gebruikers, maar ook door gebruikers.

Zeker wanneer je in programma’s werkt die een hoge precisie vereisen, dan is een tekentablet zoals de Wacom Intuos Art een mooi begin. Denk hierbij aan programma’s zoals Photoshop, Illustrator, 3D tekenprogramma’s etc. Met eenvoudige penbewegingen bedien je de cursor, klikken doe je door simpelweg even met de pen op de tablet te tikken.

Wat betekent een tekentablet voor jouw houding?

Door de herkenbare houding van het vasthouden van een pen kun je meer ontspannen te werk gaan. Hierdoor belast je de pols- en armspieren een stuk minder dan bij een platte muis.

Daarnaast kun je de pen tablet mooi centraal voor je lichaam plaatsen, zodat je niet buiten schouderbreedte hoeft te gaan werken. Dit zullen je schouderspieren ook kunnen waarderen.

Hierbij komt het extra voordeel dat de tekentablet geen onderscheid maakt tussen links- en rechtshandige gebruikers. Je kunt dus eenvoudig afwisselen om de last te verdelen. Ook is het hierdoor mogelijk de tablet met twee handen te bedienen. Je kunt de cursor bewegen met de ene hand en met de andere kun je de knoppen bedienen.

Met behulp van de multi-touch ondersteuning kun je voor het regulier muis en klik werk gewoon je vingers gebruiken. Zo heb je nog een extra optie om mee af te wisselen. Dat kan het muizen nog net even wat aangenamer maken. Daarnaast zorgen functies zoals het scrollen met twee vinger, swipen naar links en rechts en roteren er ook voor dat je net even wat sneller kunt werken.

Voor een goede houding plaats je de tekentablet zo dicht mogelijk op het lichaam. Direct daarboven leg je het toetsenbord zodat deze ook niet te ver van je lichaam af ligt. Ga je even wat meer met het toetsenbord werken dan is het verstandig om de tekentablet even opzij te schuiven.

Tijdens het testen merkten we op dat je snel geneigd bent om te gaan knijpen in de pen. Dit wordt naar onze mening ietwat versterkt door de kleine knopjes op de standaard meegeleverde pen. Wij adviseren je dan ook om deze knopjes niet te gebruiken en de functies hiervan te koppelen aan de toetsen op de tekentablet. Dat kan heel eenvoudig met de meegeleverde Wacom driver.

Het knijpen in de pen heeft ook een beetje te maken met gewenning. Geef het dan ook een week of twee de tijd om aan de nieuwe manier van werken te wennen.

Dit maakt de Wacom Intuos Art zo goed

Dat Wacom sinds jaar en dag tekentablets ontwikkeld merk je al bij dit instap model. Over alles is nagedacht. De pen weegt ongeveer 10 gram, wat gelijk is aan een normale pen en werkt daardoor niet extra belastend. Door het platte design (6 mm aan de voorzijde) van de Intuos Art hoef je je arm ook niet op te tillen tijdens het bedienen van de tekentablet.

Het gevoel dat je ervaart bij het bewegen van de pen op de tekentablet is gelijk aan het werken met een stift op papier. Dit zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker wordt om tekenwerkzaamheden uit te voeren. Voor maximale precisie kun je het beste de functies van de pen uitschakelen, zodat je alleen de cursor beweegt en de extra knoppen inzetten als de muisknoppen.

De extra knoppen kun je terugvinden aan de bovenzijde van de tekentablet en kun je met behulp van de Wacom Intuos driver naar wens programmeren. De functies kunnen zelfs per applicatie worden aangepast.

Voor het bewegen van de cursor hoef je overigens niet per se de tekentablet aan te raken met de pen. Je kunt hem namelijk zo instellen dat hij vanaf ongeveer één cm van het oppervlak de bewegingen registreert. Dit kan tijdens het tekenen erg fijn zijn. Je wilt namelijk je penseel ook kunnen verplaatsen zonder dat er allerlei strepen over je werk komen te staan.

Het oppervlak van de tekentablet komt overeen met je beeldscherm(en), dus als je de muis op de rechterbovenhoek van de tablet plaatst, dan zal de cursor op het scherm deze positie overnemen. Dit werkt anders dan bij een normale muis, daar moet je namelijk altijd de muis richting de gewenste positie bewegen.

De fijne details

De tekentablet is bijzonder geschikt voor het reizen tussen de verschillende werkplekken. Hij weegt 280 gram en is voorzien van een afneembare USB-aansluitkabel van 150 cm. Het Wacom labeltje aan de bovenzijde dient als houder voor je pen en zorgt ervoor dat je de pen niet kwijtraakt tijdens het reizen.

De afmetingen van de tablet zijn 210 x 170 x 6-10 mm. Het gedeelte dat de pen registreert is iets kleiner, namelijk 152 x 95 mm. De reden dat deze afmetingen afwijken zit hem met name in de extra knoppen aan de bovenzijde. Daarnaast voorkomt het dat je op de rand van de tablet moet balanceren om de randen van je beeldscherm te bereiken.

Is de kleine tekentablet niet genoeg voor jouw kunstwerken? Dan is er nog een grote versie te verkrijgen. Deze is wellicht wat minder fijn om mee te reizen, maar geeft je de mogelijkheid om nog meer in detail te treden. Hij is 275 bij 217 mm, daarbij is hij net als zijn kleinere broertje 6 mm dik aan de voorzijde en 10 mm aan de achterzijde.

Met een gewicht van 480 gram is hij niet heel erg zwaar. Het gedeelte dat de pen registreert is 216 x 135 mm groot.

Tegen meerprijs kun je de tekentablet uitrusten met een oplaadbare Li-Ion batterij en draadloze USB-ontvanger. De kit om jouw Wacom draadloos te maken kun je hier terugvinden. Aan de onderzijde van de tekentablet tref je een compartiment, waar je zowel de batterij als de USB-ontvanger mooi kwijt kunt. Dit compartiment is makkelijk bereikbaar via de afneembare klep.

We ontdekten ook dat hier nog 3 reserve penpunten verstopt zitten. Dat is wel zo handig! De penpunten slijten namelijk over tijd. Tussen de pen en het oppervlak van de tekentablet ontstaat namelijk wrijving. Dit is bewust gedaan om de ervaring zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen. Als je niet te hard drukt, dan valt de slijtage van de punten erg mee. Je kunt daarnaast ook met de drukgevoeligheid spelen om zo de levensduur van de punt te verlengen.

De slijtage is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die je ermee verricht. Druk je hard of maak je veel korte bewegingen, dan zal de punt sneller slijten. Wacom meldt dat de punt ongeveer 20 miljoen penstreken mee moet gaan en adviseert de punt te vervangen als hij nog 1 mm uitsteekt. Door tijdig de punt te vervangen voorkom je dat je je tablet gaat bekrassen.

De drukgevoeligheid van de pen is overigens een mooi extraatje. Je kunt hierdoor namelijk de dikte van de lijnen beïnvloeden zonder dat je daarvoor allerlei instellingen moet wijzigen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met een dunne lijn te beginnen en deze geleidelijk dikker te laten worden.

Dit mag je ook niet missen

Wacom heeft voor de tekentablets een uitgebreide driver gemaakt waarmee je de tablet volledig naar jouw wens kunt instellen. Zonder driver werkt de tekentablet beperkt op Windows. Voor Macgebruikers is het installeren van de driver noodzaak, omdat hij zonder niet werkt.

Het installeren is een kleine moeite, de driver wordt meegeleverd op een Cd-rom. Als jouw PC of Mac niet is uitgerust met een cd-rom drive kun je de driver terugvinden op deze pagina, of op de website van Wacom. Met behulp van de driver kun je onder andere de 4 extra toetsen programmeren, de instellingen en gevoeligheid van de pen wijzigen.

Dit product is goed voor

pols - arm - schouder

 

Door de meer natuurlijke houding die een pen tablet biedt ontlast je de pols, arm en schouder. Ook kun je eenvoudig de last verdelen tussen je linker en rechter arm.

Plus- en minpunten

 •  Natuurlijke houding door pen
 •  Multi-touch
 •  Hoge precisie
 •  Extra knoppen op tekentablet
 •  Uitgebreide driver
 •  Toetsenbord ligt iets verder weg

Beknopte specificaties

Garantie2 jaar
Ergonomisch ontwerp 
GebruikRechts- en linkshandig
Aantal knoppen6
Plug & playNee, driver is noodzakelijk
Multi-touch 
  bekijk alle specificaties

Kenmerken product

 •  Meer natuurlijke houding door pen
 •  Multi-touch
 •  Rechts- en linkshandig te gebruiken
 •  4 extra knoppen op de tekentablet
 •  Uitgebreide driver
 •  Programmeerbare knoppen
 •  Verstelbare gevoeligheid

Wat zit er in de doos?

 •  Zwarte tekentablet
 •  Intuos Pen
 •  Aansluitkabel
 •  Handleiding
 •  Installatie Cd-Rom
 •  Corel Painter Essentials 5 software
  (gratis te downloaden)

Aan de slag met de Intuos tekentablet

Aansluiten van de tekentablet

Instellen van de tekentablet

BONUS!

Corel Painter Essentials 5

Om de Intuos Art goed tot zijn recht te laten komen levert Wacom gratis de Corel Painter Essentials 5 Software mee. Dit is uitgebreide teken software geschikt voor zowel de hobbyist als de professional. Wie weet vind je wel een ware Picasso in jezelf?

Het downloaden van de gratis software kan via de website van Wacom. Het is wel noodzakelijk om jezelf te registreren. Maar vervolgens kun je Corel Painter Essentials 5 downloaden. Het enige wat misschien even zoeken is, is de software bundel download key. Deze kun je terugvinden op de productverpakking onder de flap.

Hoe download ik de software?

Met behulp van de onderstaande stappen kun je de gratis software downloaden van de wacom website.

 •  Zoek de software bundle key
 •  Registreer jezelf bij Wacom
 •  Voeg Corel Painter Essentials 5 toe aan je software library
 •  Download de software
 •  Kopieer het serienummer vanuit de software library

Veelgestelde vragen

Op een Windows computer is het mogelijk om zonder driver aan de slag te gaan. Echter werken dan alleen de basisfuncties, zoals het bewegen van de cursor en de linker en rechter muisknop. Op Mac computers is het niet mogelijk om de tekentablet zonder driver te gebruiken. Als je volledig gebruik wilt maken van alle functionaliteiten dan is het noodzakelijk om de driver te downloaden.
Ja, de Intuos Art ondersteund multi-touch. Hierdoor kun je de cursor bedienen met je vinger, maar ook scrollen met twee vingers, swipen tussen applicaties en nog veel meer.
De Software download key kun je terugvinden op de productverpakking van de Intuos. Als je de kartonnen doos opent dan bevind de code zich rechts onder de flap.
Wacom heeft een zeer uitgebreide driver gemaakt voor Intuos producten. Hiermee kun je de knoppen op de pen en de knoppen op de tekentablet een andere functie toekennen. Dit kan ook nog eens aangepast worden per programma.
Standaard is de Intuos Art bedraad. Maar je kunt hem makkelijk ombouwen naar een draadloze tekentablet met behulp van de Wacom Wireless Kit. Deze kun je hier terugvinden.
Nee, de pen werkt zonder batterijen en hoef je dus nooit op te laden.
Artikelnummer ERGO-WACIASBK
Artikelnummer fabrikant CTH-490AK
Merk Wacom
Garantie 2 jaar
Type garantie Ergowerken gratis garantie retour-service
Kleur Zwart
Ergonomisch ontwerp Ja
Aansturing Pen
Links- of rechtshanding Zowel links- als rechtshandig te gebruiken
Handlengte Geschikt voor iedere handlengte
Handbreedte Geschikt voor iedere handbreedte
Aansluiting Bedraad via USB
USB-aansluiting Ja
USB-versie 2.0
Aantal knoppen 6 knoppen
Instelbare knoppen Ja
Scrollwiel Nee
Instelbare gevoeligheid Ja
Resolutie 2540 Ipi
Drukgevoeligheid Ja, 2048 drukniveaus
Leessnelheid 133pps
Afmetingen bedieningsoppervlak 152 x 95 mm
Afmetingen lengte x breedte x hoogte 210 x 170 x 6-10 mm
Gewicht product de tekentablet weegt 280 gram en de pen 10 gram
Minimale systeemeisen Mac OS X v10.8 en hoger / Windows 7 en hoger