1

Analyseer je uitdaging

Denk goed na over wat je allemaal wil wegwerken. In de meeste gevallen ga je niet alleen je kabels wegwerken. Ook de adapter van bijvoorbeeld je laptop, een USB hub of stekkerblokken onder je bureau moeten meegenomen worden.

Als je dit goed in kaart brengt voor jezelf, scheelt dat later gedoe.

2

Denk goed na over je flexibiliteit

Je denkt nu misschien alleen maar ‘weg met die kabels!’ en gelijk heb je. Bedenk je alleen wel dat je over een week, een maand of een jaar misschien wat zaken wil toevoegen of verwijderen.

Nieuwe laptop, nieuwe lamp, een LED stripje op je muur, de redenen om kabels te moeten toevoegen of verwijderen zijn uiteenlopend. De kans is alleen wel groot dat het gaat gebeuren.

3

Inventariseer je benodigde producten

Bedenk alvast de route van je kabels of teken het kort uit op een papiertje. Het helpt je een beeld te vormen van wat je ongeveer nodig kan gaan hebben.

Wil je die kabels over je bureau bundelen? Wat ga je doen met je stekkerblokken die nu op de grond liggen? Die witte muur, daar ga je straks makkelijk alle kabels langs zien lopen. Wat kun je daar aan doen? Laat je desnoods adviseren, bijvoorbeeld via de chat.

4

Klopt je bekabeling nog?

Als je alles netjes weg gaat werken, dan is de kans groot dat je kabels minder direct naar hun eindbestemming gaan lopen. Je gaat ze bundelen of lichtjes omleiden zodat ze minder in het zicht komen. In dat geval is de kans aanwezig dat je huidige kabels te kort zijn.

Neem daarom de lengte van je kabels mee in je inventarisatie van benodigdheden. We zien bijvoorbeeld vaak dat muis en toetsenbord bekabeling al snel te kort is. Daarvoor kun je heel simpel USB verlengkabels aanschaffen.

5

Werk stap voor stap en logisch

Plaats je toetsenbord en muis dicht op je lichaam. Je armen hoeven minder ver te reiken, wat meer ontspanning geeft aan je schouders.

  1. Haal al je kabels los/uit de knoop
  2. Wissel te korte kabels uit met langere
  3. Sluit alles opnieuw aan
  4. Werk eerst alles boven de tafel netjes weg
  5. Daarna vanaf de muur naar je tafel
  6. Overtollige lengte kun je nu onder tafel wegwerken
Bonus

Geef je kabels ruimte

Als je de kabels goed wegwerkt, dan zitten ze mooi strak. Let er dus op dat de kabels van je muis, toetsenbord, telefoon, bureaulamp etc. voldoende speling krijgen. Wij zetten ze altijd wat verder op het bureau en geven muis en toetsenbord bijvoorbeeld zo’n 10 cm extra speling.

Tip van Tim: check onze blogs over een gezonde werkhouding of bekijk onze professionele diensten zoals een werkplekonderzoekWil je meer lezen over het wegwerken van kabels en snoeren? Lees dan ons blogoverzicht voor meer interessante artikelen. Je kunt ook al onze kabelmanagement producten hier bekijken om gelijk aan de slag te kunnen.