Tips en informatie

Gezonder en productiever aan het werk

Met onze handige selectie tips en duidelijke informatie kun je razendsnel gezonder en productiever aan het werk. Zo lees je hoe je zelf een ergonomische werkplek creëert, maar ook welke planten bijdragen aan een productieve werkplek. Je leest nog veel meer hieronder.

1

10 gezonde snacks voor op kantoor

Nog te vaak grijpen we massaal naar de automaat op het werk, waar de Snickers, Mars, Twix en stroopwafels slechts een slordige 70 cent van ons verwijderd zijn. Wij hebben 10 snacks voor je geselecteerd die lekker, gezond en makkelijk te verkrijgen zijn. Lees meer.

2

5 ideale planten voor op kantoor

Uit onderzoek blijkt dat planten op de werkplek een enorme boost kunnen geven aan het humeur, productiviteit en luchtkwaliteit. Goed geplaatste planten kunnen zelfs het geluidsniveau in een ruimte verlagen. Lees hier welke 5 planten ideaal zijn om te houden op kantoor. Lees meer.

3

10 tips om van de feestkilo's af te komen

Wil je overtollige kilootjes kwijtraken? Het liefste zonder te veel moeite en met makkelijk tips, toch? Zoals 90 kilocalorieën verbranden met een half uurtje wandelen tijdens de pauze of 9 kilocalorieën met een minuutje trap lopen. Lees nu onze 10 tips waarmee je op kantoor simpel van je kilo’s af kan komen. Lees meer of download de spiekbrief.

4

5 tips voor een echte brain boost

Wist je dat je hersenen actiever zijn wanneer je slaapt en dat je met 30 minuten wandelen 10% productiever kan zijn? En een sociaal leven is ook nog eens goed voor je geheugen. Plan je week dus lekker vol met familie en vrienden, slaap genoeg en wandel die grote maaltijd er af. En vergeet vooral niet onze 5 tips te lezen. Lees meer of download de spiekbrief.

5

10 tips voor een beter muisgebruik

Verschillende onderzoeken laten zien hoe belangrijk het is om muisgebruik niet te onderschatten. Zo blijkt dat 42% van de kantoorwerkers wel eens klachten hebben door muisgebruik. Een niet ondenkbaar cijfer, aangezien kantoorwerkers gemiddeld 95% van hun tijd achter de computer doorbrengen. Ga op een verantwoorde manier met je muis om en voorkom klachten. Lees meer.

6

5 tips voor een ergonomische werkplek

De gemiddelde kantoorwerker besteedt zo’n 95% van zijn/haar tijd achter de pc. Dat zijn heel wat uren. Het is dus niet vreemd dat een derde van het totale ziekteverzuim veroorzaakt wordt door slechte werkplek ergonomie. Met de juiste hulp kun je ziekteverzuim verminderen en tot wel 11% meer productiviteit behalen. Lees meer.

Tip van Tim: check onze blogs over een gezonde werkhouding of bekijk onze professionele diensten zoals een werkplekonderzoekWil je meer lezen over een goede werkhouding? Bekijk dan ons blogoverzicht voor meer interessante artikelen. Je kunt ook een afspraak maken met 1 van onze ergonomen om je werkhouding en -plek te verbeteren.