Dit product is toegevoegd aan jouw winkelwagen.
  Incl. btw

  Groen op kantoor; 15% productiever

  Geef je werkplek een boost met meer groen op kantoor


  Een plantje of bloemetje geeft sfeer en gezelligheid. Dat zal voor niemand een eyeopener zijn. Ze worden met dat doel dan ook driftig ingezet in bijvoorbeeld scholen, bedrijven, hotels en op conferenties/beurzen.

  Wat niet bij iedereen bekend zal zijn is dat deze sfeer verhogers ook nog wetenschappelijk bewezen voordelen hebben. Voordelen die je er van moeten kunnen overtuigen om gelijk richting de dichtstbijzijnde bloemist te rijden.

  Het groene effect

  Welke voordelen zitten er aan een extra plantje
  Zoals gezegd blijken een aantal planten op en rondom de werkplek meer te doen dan alleen een kil kantoor omtoveren in een fijne omgeving om in te werken. Esthetisch voordeel is leuk, maar die graslelie heeft veel meer voor je in petto. Voor we naar de cijfers gaan eerst wat luchtige weetjes.

  Productieve medewerkers en blije klanten
  Productieve medewerkers, blije klanten

  Een visiueel aantrekkelijke werkomgeving leidt tot gelukkigere en gezondere medewerkers. Een groene werkplek verbetert de perceptie ervan. Hierdoor wordt er minder stress ervaren, is er minder verzuim en ervaren medewerkers hun werkplek een stuk positiever. Ook klanten zullen een veel betere indruk krijgen door de toevoeging van planten.
  Betere luchtkwaliteit door planten op kantoor
  Een schonere lucht

   
  Moderne kantoren hebben hun eigen luchtcirculatiesysteem, wat ervoor kan zorgen dat er tot 10 keer meer verontreinigende stoffen in het gebouw hangen dan in de buitenlucht. Hierbij moet je denken aan schimmels, huisstofmijt, koolmonoxide en chemische reinigingsmiddelen. Planten verbeteren de luchtkwaliteit en houden de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau.
  Minder geluidsoverlast door planten op kantoor
  Minder luidruchtig kantoor

  Bebossing langs wegen vermindert bewezen de geluidsoverlast in de omgeving. Dit concept kan ook op kantoor worden toegepast. Met wat planten kun je zo een paar decibellen uit de lucht halen. Ze zijn het meest effectief op harde ondergronden die weinig geluid absorberen. Denk daarbij aan harde houten vloeren, beton of marmer. Door planten op de juiste plaatsen te zetten verbeter je de akoestiek van de ruimte.

  Groene cijfers

  Onderzoeken, feiten en cijfers over het effect van groen
  Er bestaan een hoop onderzoeken naar de effecten van planten op en rondom de werkplek. Uit die onderzoeken komen veelal dezelfde positieve berichten.

  Een groene werkplek
  Persoonlijke ervaring
  De volgende cijfers komen uit een Australisch onderzoek (2010) waarbij het verschil tussen een groep zonder plant en een groep met ieder één enkele plant werd onderzocht.

  • Stress en negatieve gevoelens verminderen met 30 tot wel 60%
  • Spanning en angst verminderen met 37%
  • Boosheid en vijandigheid verminderen met 44%
  • Vermoeidheid neemt af met 38%

  Interviews en onderzoeken tonen aan dat ook het verzuim van medewerkers drastisch daalt bij het invoeren van een groenere werkplek. Gemiddeld werd een cijfer gehaald van 14%. 14% minder verzuim! Dit was te danken aan een gelukkigere medewerker. 

  Productiviteit
  Studies uitgevoerd in Texas, Washington en Engeland toonden aan dat medewerkers 12% productiever werden door een groene werkplek. Wat bleek? De bloeddruk verlaagde en stressniveau's verminderde binnen 5 minuten.

  Wat het onderzoek nog interessanter maakte was het verschil in impact op mannen en vrouwen. Mannen bleken door de aanwezigheid van planten met 15% meer ideeën te komen. Vrouwen kwamen niet zozeer met meer, maar wel creatievere ideeën.

  Luchtkwaliteit
  Luchtvochtigheid is belangrijk voor ons om comfortabel te kunnen werken. Planten houden de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau, namelijk tussen 30 en 60%. Dit heeft zijn effect ook op schimmels op kantoor. Deze worden namelijk 50 tot 60% minder gevonden op kantoren waar planten staan.

  Groen op kantoor

  3 simpele planten voor op kantoor
  Er zijn tal van planten die geschikt zijn om te houden op kantoor. Hieronder som ik er 3 voor je op die erg populair zijn door hun simpele eisen wat betreft verzorging en plaatsing. 
   
  graslelie
  1. Graslelie
  Een plantje dat erom bekend staat de luchtkwaliteit te verbeteren en stress te verminderen. In een onderzoek van de universiteit van Hawaï wordt hij zelfs genoemd als één van de top planten om vluchtige organische stoffen tegen te gaan. Hij heeft weinig zorg nodig. Inconsequent wateren en weinig zonlicht doen hem niet zo veel. Hij vindt het wel fijn als je hem in een lekker ruim potje zet.
  citroenmelisse
  2. Citroenmelisse
  De zoete geur van citroenmelisse zorgt volgens de Ohio State University voor een sfeer verhogend effect. Mooi, want ook dit plantje behoeft geen zachte hand. Zon of schaduw, de citroenmelisse is snel tevreden. Hij is het meeste op zijn gemak in een vochtige omgeving. Geef hem dus zo nu en dan goed wat water.
  vrouwentongen
  3. Vrouwentongen
  De vrouwentongen heeft zelfs NASA zover gekregen er wat onderzoek naar te doen. Tussen de marslandingen door kwamen ze erachter dat deze plant de perfecte luchtreiniger is. Zo haalt hij formaldehyde en benzeen uit de lucht. Verder heeft hij heel weinig zorg nodig. Hij kan weken zonder water, met weinig licht. Zelfs een insecten plaagje zo nu en dan verteert hij zonder problemen.  Bronnen:
  earth911.com
  ambius.com
  ngia.com.au
  uvm.edu
  greenplantsforgreenbuildings.org
  tuinieren.nl
   
  Reacties
  Zou ik van u een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief kunnen ontvangen?
  Vera Hoogewerf - 28 Aug 2018 - 11:42
  Are there any new update's? I'm looking forward!
  Regards, Merdy
  MerdyDerksen - 13 Jan 2017 - 12:09
  Laat een reactie achter