Boost je brein

5 tips om je brein weer op scherp te zetten

De grijze massa in de bovenkamer staat niet altijd op scherp. Je kunt hem wel prikkelen en wakker schudden. Bijvoorbeeld door goed te eten en sociaal actief te zijn. Wij hebben de belangrijkste tips verzameld die jou kunnen helpen om je brein actiever te maken. Lees onze selectie van 5 tips en bekijk zeker ook onze verwante blogpost.

1

Kom in beweging

Zonder beweging ga je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk achteruit. Een half uurtje wandelen per dag maakt al een wereld van verschil.

Loop eens naar de supermarkt, fiets naar je werk. Er zijn geen drastische dingen nodig.

2

Eten is meer weten

Je hersenen gebruiken 20% van je ingenomen calorieën. Eet dus genoeg en gezond. Fruit, groente, vis, daar gaat de grijze massa van tintelen.

Wat is dan zo goed voor je hersenen? Nou, bosbessen, vette vis, avocado's, noten, zaden en tomaten bijvoorbeeld.

3

Slaap genoeg

Als je slaapt zijn je hersenen actiever dan wanneer je wakker bent. Je hersenen herhalen je dag keer op keer op keer, en doen dit veel sneller dan wanneer je wakker bent.

Zo kan te weinig slaap je leervermogen tot wel 40% verminderen.

4

Daag jezelf uit

Stap uit je dagelijkse routine en doe eens wat nieuws. Rijd anders naar je werk, loop een ander rondje met de hond. Zoek nieuwe stimuli.

Nieuwe dingen leren en proberen houden je hersenen lekker scherp en fris.

5

Socialize er op los

Een goed sociaal leven staat nauw verbonden met de conditie van je hersenen. Het zorgt voor een beter geheugen, beter fysiek en vertraagd de ouderdom van de hersenen.

Extra

Lees meer over een scherper brein in onze blogpost!

Tip van Tim: check onze blogs over een gezonde werkhouding of bekijk onze professionele diensten zoals een werkplekonderzoekWil je meer lezen over een goede werkhouding? Bekijk dan ons blogoverzicht voor meer interessante artikelen. Je kunt ook een afspraak maken met 1 van onze ergonomen om je werkhouding en -plek te verbeteren.